Home
Blog
Bestemmingen
Reschensee: Verzonken stad in Italië

Reschensee: Verzonken stad in Italië

op 11 januari 2015
1 minuut leestijd
Reschensee: Verzonken stad in Italië

In de Italiaanse Reschensee, in de buurt van de grens van Oostenrijk en Zwitserland, steekt een eenzame klokkentoren uit een perfect blauw-groen water. Het is het enige zichtbare overblijfsel van Graun, een stad die meer dan 60 jaar gelegen onder het water verdween.

Het Reschenmeer, in het Italiaans Lago di Resia, is een stuwmeer in de Zuid-Tiroolse gemeente Graun. Het is ontstaan in 1950 na de bouw van een stuwdam tussen 1948 en 1950. Bewoners van Graun protesteerden tegen de plannen van een eneregiebedrijf om twee natuurlijke meren en een gigangtisch kunstmatig meer aan te leggen, maar zonder succes. Toen het bedrijf eindelijk zijn plannen door kon zetten, werden de omliggende steden afgebroken en overstroomd. Alleen de klokkentoren van Graun mocht blijven staan, als een historische bezienswaardigheid.

Tegenwoordig kun je fietsen of wandelen langs een prachtig bergpad rondom het meer en in de winter, als het meer bevriest, is het mogelijk om rechtstreeks naar de klokkentoren te lopen over het ijs. Het gerucht gaat dat de kerkklokken nog steeds rinkelen, ondanks dat deze zo'n 60 jaar geleden zijn verwijderd.

Het is een beetje spooky, maar toch ook schilderachtig, en we zouden er graag een kijkje nemen.

Top reizen naar Italië

Reisorganisaties met reizen naar Italië

Meer blogs over Italië

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3