Home
Blog
Bestemmingen
Prachtig dorp op een klif in Italië: Vernazza

Prachtig dorp op een klif in Italië: Vernazza

op 11 december 2014
1 minuut leestijd
Prachtig dorp op een klif in Italië: Vernazza

Op zoek naar een Italiaans uitstapje op een klif, met verse pasta, zeewind en een betoverende setting? Maak kennis met Vernazza!

Vernazza is uitgeroepen tot de mooiste van de Cinque Terre, de vijf kustplaatsen aan de noordwestelijke kust van Italië, welke geliefd zijn onder wandelaars die van het ene plaatsje naar de andere lopen via adembenemende paden langs de kust. De bezoekers zijn het er allemaal unaniem over eens, dat Vernazza de vriendelijkste inwoners heeft, het mooiste kasteel met uitkijkpunt en de verste pesto.

Wie Vernazza bezoekt zal merken dat het het enige Cinque Terre dorp is met een natuurlijke haven. Hierin liggen kleurrijke boten waar inwoners tussendoor springen in het kristalheldere water. Huur hier een kamer van een local om de echte authentieke Vernazza levenststijl te ervaren of verblijf in een van weinig aanwezige, charmante hotels. Smalle straatjes brengen je langs gekleurde huizen naar een klein kerkje aan de kust en het kasteel. Er wordt gezegd dat je voor het allerbeste uitzicht naar de begraafplaats moet gaan, en doe dit vooral tijdens zonsondergang! Ook nadat de zon onder is gegaan hoef je je hier niet te vervelen, want er worden door de locals vaak feestjes gevierd op het strand met live muziek en wijn.

In 2011 had Vernazza, en de rest van de Cinque Terre, te kampen met overstromingen, maar het dorp is inmiddels met succes hersteld. Een paar wandelpaden of bedrijven kunnen tijdens de winter gesloten zijn, aangezien de zomer het grote toeristische seizoen is, maar ook in het laagseizoen is een bezoek aan Vernazza de moeite waard. Kijk alleen maar naar deze foto's om te zien waarom:

Reisorganisaties met reizen naar Italië

Meer blogs over Italië

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3