Home
Blog
Bestemmingen
8 keer de mooiste plekken van Calabrië

8 keer de mooiste plekken van Calabrië

2 minuten leestijd
8 keer de mooiste plekken van Calabrië

Italië is altijd een goed idee! Een heerlijk vakantieland en dan ook nog al dat lekkere eten. Niet voor niets is Italië zo’n populaire bestemming bij veel toeristen. Wil je wel al het moois en lekkers van Italië maar niet de drukte? Ga dan eens naar Calabrië.

Calabrië is het zuidelijkste deel van Italië en vormt ‘de voet van de laars’. Je vindt hier ruige natuur, mooie witte stranden en heldere blauwe zee. En relatief weinig toeristen! Benieuwd naar Calabrië? Dit zijn de acht mooiste plekken van Calabrië.

1. Tropea

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De populairste (en dus ook meest toeristische) plek in Calabrië is Tropea. Dat komt vooral door de perfect ligging van deze stad. Tropea ligt namelijk op een rots aan zee, tussen de kliffen. Het uitzicht vanaf de kliffen is waanzinnig en het zeewater is helder en blauw. Je kan hier de hele dag genieten van het uitzicht maar snorkelen is ook een aanrader!

2. Scilla

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Scilla is een vissersplaatsje waar ze zich vooral bezig houden met de zwaardvisvangst. Het mooiste deel van dit stadje is het oude deel: Chianalea di Scilla. Dit is het echte vissersdorp. De vissershuisjes staan allemaal aan (of in) zee, zodat ze zo met de boot het water op kunnen. Het dorp wordt ook wel Klein-Venetië genoemd door de vele smalle grachten hier die de huizen van elkaar scheiden.

3. Capo Vaticano

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Capo Vaticano is een kaap aan de Tyrreense Zee waar je de mooiste stranden kan vinden. Overal heb je hier mooie uitzichten over de kliffen en de zee. Het grootste zandstrand is dit gebied is Spiaggia di Tonno. De omgeving van Capo Vaticano is ook een goede bestemming al je niet veel andere toeristen wil tegenkomen.  

4. Reggio Calabria

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De stad Reggio Calabria was ooit de hoofdstad van Calabrië. Het is een historische stad met veel mooie architectuur en musea. De twee beroemdste attracties in deze stad zijn de Kathedraal en het Aragonese kasteel. Je kan hier ook lekker wandelen langs de gezellige boulevard of shoppen. En Regio Calabria heeft een vliegveld dus het is ook een goed beginpunt van je reis door Calabrië.

5. Gerace

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Gerace is een middeleeuws dorpje in de provincie Reggio Calabria (niet te verwarren met de gelijknamige stad). Het is gebouwd tegen een bergwand aan je hebt echt het gevoel alsof je hier teruggaat in de tijd. Je kan hier heerlijk verdwalen in de kleine steegjes en er zijn veel historische gebouwen om te bezoeken. De Kathedraal mag je zeker niet overslaan!

6. Nationaal Park Sila

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Calabrië staat vooral bekend om de mooiste stranden maar in het binnenland is ook prachtige ruige natuur te vinden. Zoals in het Nationaal Park Sila, in het Sila gebergte. Als je van wandelen houdt, moet je hier zijn. Je kan voor een pittige hike door de bergen gaan of voor een relaxte wandeling door de relatief vlakke omgeving langs de meren. Met een beetje geluk kun je hier ook wolven spotten!

7. Diamante

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Diamante ligt aan een baai en ook hier zijn dus weer mooie stranden te vinden. De boulevard staat vol met gezellige terrasjes waar je heerlijk mensen kan kijken. Daarnaast staat de stad bekend om z’n vele muurschilderingen. De beste tijd om naar Diamante te komen is in september want dan vieren ze het Peperoncino Festival. Oftewel een festival dat helemaal in het teken staat van de rode peper, met gezellige feesten en vooral veel eten.

8. Nationaal Park Il Pollino

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Il Pollino is het grootste Nationale Park van Italië en spreidt zich uit over Calabrie en Basilicata. Er stromen vier rivieren door dit park en met een bootje kun je een tocht over de rivier maken, tussen de canyons door. Er zijn ook veel wandelpaden in het park voor alle niveaus. Je kan ook hiken naar de top van de Monte Dolcedorme. Op heldere dagen kun je vanaf daar zelfs Sicilië zien liggen.

Top reizen naar Calabrië

Reisorganisaties met reizen naar Calabrië

Meer blogs over Calabrië

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3