Home
Blog
Bestemmingen
Last minute Italië: goedkope Italië vakantie tips

Last minute Italië: goedkope Italië vakantie tips

4 minuten leestijd
Last minute Italië: goedkope Italië vakantie tips

Je vindt er op iedere straathoek een goede koffietent, eet er de beste pizza’s uit het vuistje, geniet er van pasta in alle soorten en maten, kunt er afkoelen met de lekkerste smaken gelato en vervolgens verdrinken in de fantastische wijn. Er zijn alleen al zoveel culinaire redenen waarom een last minute vakantie naar Italië een heel goed idee is. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige steden, afwisselende natuur en de aangename temperatuur. Tijd om daar eens wat uitgebreider in te duiken!  

Goed te bereizen

Soms zijn vakanties lastig te plannen en dan is het superfijn als je van de één op andere dag gewoon kunt besluiten, ik boek een last minute Italië! Zeker met het vliegtuig ben je er in een mum van tijd (plusminus 1,5 uur)  en met de auto zit je vanuit midden Nederland in zo’n 11 uur in Milaan. Laat dat nou een uitstekend begin zijn van je Italië vakantie.

Vitamine D

Vooral als de zonuren hier nog wat tegenvallen dan kun je in Italië al heerlijk wat stralen opvangen. Het verschilt natuurlijk een beetje per regio maar in het voorjaar en najaar is het op de meeste plekken aangenaam warm. Als je echt wil bakken dan is de zomer ook perfect want het kan er goed heet worden. Vooral in het zuiden is een temperatuur van 40 graden geen uitzondering. Het fijne aan een last minute vakantie is dat als er in Nederland een regenachtige week wordt voorspeld je supersnel een trip naar Italië geregeld hebt.

Maar waar ga je naartoe tijdens je last minute Italië? Het hangt af hoe lang je de tijd hebt, maar hieronder een aantal tips en foto’s om je alvast warm te draaien.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Last minute Noord-Italië

Wil je het noorden van Italië ontdekken? Dan kun je starten in het prachtige en statige Milaan. Het is de fashion capital van Europa dus shoppen kun je er als geen ander. Maar de stad is ook rijk aan cultuurschatten, waar de Duomo (de kathedraal) van Milaan de bekendste is. Andere toffe steden van het noorden zijn Genua, Turijn, Verona, Bologna en natuurlijk Venetië. Aan de kust van Ligurië liggen de idyllische Cinque Terre. Waarschijnlijk ‘s werelds beroemdste vissersdorpjes. Het kleurrijke schouwspel is terecht opgenomen als UNESCO erfgoed. Voor meer vertier op het water zijn het Comomeer en Gardameer prachtige bestemmingen. Beide regio’s trekken wel enorm veel toeristen. Dus als je wat meer de rust op wil zoeken dan bieden de bergen van de Dolomieten een goede uitvlucht. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Last minute Toscane & Umbrië

Toscane is wellicht de meest bekende regio van Italië. De beelden van rollende heuvels met cipressen badend in warm zonlicht doemen direct op. Het ‘bella Italia’ gevoel kun je hier als geen ander beleven. Een bezoek aan de prachtige eeuwenoude stadjes als Luca, Siena, San Gimignano en Volterra zal onvergetelijk zijn. De grotere steden Pisa en Florence kunnen zeker niet worden overgeslagen. De naastgelegen regio Umbrië is een stuk rustiger maar zeker net zo charmant. Highlights die je daar niet wil missen zijn de stadjes Perugia, Assisi en Spello, het lago Trasimeno en het parco del Monte Cucco. De regio wordt terecht het groene hart van Italië genoemd.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Last minute citytrip Rome

Een last minute citytrip naar Rome is natuurlijk ook een heel goed idee. In deze prachtige stad kun je met gemak meerdere dagen ronddwalen. Het Colosseum, Pantheon, Forum Romanum zijn stuk voor stuk prachtige overblijfselen uit de Romeinse tijd. Daarnaast kun je dagen vullen met het bezoeken van de vele kerken. De schitterende pracht en praal van Vaticaanstad is betoverend. Rome is niet alleen cultureel een zeer rijke stad ook op culinair vlak kom je hier helemaal aan je trekken. Op de terrassen van de vele intieme pleintjes kun je genieten van de pure Italiaanse keuken. Italianen zijn dol op de ‘aperitivo’, een lekker uitgebreide borrel met kleine hapjes en een goed glas wijn of spritz. Zie je jezelf al zitten op een ‘piazza’ in de namiddag zon?

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Last minute Apulië / Puglia

Trekt het zuiden je meer? Dan is de hak van de laars van Italië een uitstekende bestemming. Apulië (in het Italiaans Puglia) ligt aan de Adriatische zee en is uitermate geschikt voor een rondreis met de auto. De streek is bezaaid met mooie stadjes. Alberobello is beroemd vanwege de karakteristieke ‘trulli’ (kleine ronde huisjes). In Ostuni zijn de inwoners verplicht hun huis ieder jaar van een witte kalklaag te voorzien, met als resultaat een prachtig fotogeniek wit stadje. Andere must see stadjes zijn de middeleeuwse hoofdstad Bari, het barokke stadje Lecce en het schilderachtige Gallipoli. Voor natuurschoon ben je ook op een goede plek want je hebt er meerdere spectaculaire plekken zoals de grotten van Castellana en de ruige kust van Gargano. Ook leuk, in Apulië worden veel druiven en olijven verbouwd. Dus voor een goed glas wijn en een lekkere fles olijfolie zit je op de juiste plek!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Last minute Sicilië

Een geweldige rondreis kun je maken op het eiland Sicilië. Het is het grootste eiland in de Middellandse zee (even groot als België) en is onder andere bekend van de nog actieve vulkaan Etna, de hoofdstad Palermo, de prachtige kustlijn en de azuurblauwe zee. Het eiland is met name in het voorjaar en het najaar een zeer fijne bestemming. Als we in Nederland de eerste herfststormen hebben kun je in Sicilië nog heerlijk zonnebaden.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Last minute Sardinië

Voor een ander eilandgevoel kun je terecht op Sardinië. Ook hier heb je een prachtige kustlijn, de noordelijke Costa Smeralda met haar mooie baaien is de bekendste. Maar je kunt meer dan alleen een strandvakantie vieren op Sardinië. In het binnenland zijn prachtige wandelroutes, bijvoorbeeld de route naar de Monte Ortobene (955 meter). Of maak de spectaculaire hike naar de Gola di Gorropu kloof. Dit is een van de diepste kloven van Europa en ligt in het Supramonte gebergte (centraal oost Sardinië). Dit veelzijdige eiland zal niet teleurstellen! 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kortom voor een last minute vakantie heeft Italië echt alles in huis. Nu alleen nog even kiezen waar je het liefste naartoe gaat!

Waar kan ik goedkoop een last minute Italië boeken?

Er zijn meerdere manieren waarop je een last minute vakantie naar Italië kan organiseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een autovakantie waarbij de route, het verblijf (vaak in mooie hotels en agriturismo's) en allerlei leuke excursies geregeld worden door de reisorganisatie. Een kampeervakantie kan natuurlijk ook. Italië heeft prachtige campings. Tot slot kun je ook een mooie rondreis Italië maken (individueel of in een groep). Zie hieronder de reisorganisaties met vakanties naar Italië.

Vind je het leuker om een rondreis te maken? Individueel of met een groep op vakantie? Dan kun je mooie reizen - ook dikwijls last minute - boeken bij SRC of ACSI kampeerreizen. Wil jij tijdens je vakantie lekker actief bezig zijn? Dan biedt Djoser gave wandel- en fietsvakanties aan in Italië.

Top reizen naar Italië

Reisorganisaties met reizen naar Italië

Meer blogs over Italië

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3