Home
Blog
Bestemmingen
Taormina, de perfecte Italiaanse bestemming

Taormina, de perfecte Italiaanse bestemming

op 11 oktober 2014
1 minuut leestijd
Taormina, de perfecte Italiaanse bestemming

Als het gaat om evenwichtige bestemmingen in Italië, dan is Taormina misschien wel het meest perfect in balans van allemaal. Deze stad ligt op een heuveltop op het eiland Sicilië en is een fascinerende mix van middeleeuwse torens, luxe winkels en kristal-blauwe stranden.

De stad is goed beloopbaar en het hoogtepunt is een oud theater dat volgens deskundigen wel meer dan 2.000 jaar oud is. Taormina kent zo veel verborgen hoekjes en biedt gevarieerde activiteiten, waardoor het een perfecte vakantiebestemming maakt.

Taormina werd gesticht in de derde eeuw voor Christus, maar raakte later in de vergetelheid na een Normandische verovering. In de achttiende eeuw maakte het een comeback en werd het populair onder aristocraten, kunstenaars en schrijvers. In Taormina kun je dwalen door de steegjes op zoek naar high-end designer goederen of een rondleiding nemen door het Griekse theater, waar naar verluid ooit werken van Sophocles werden gehost, en tegenwoordig modeshows, concerten en filmvertoningen plaats vinden. Ook kun je een rondleiding nemen in de middeleeuwse Dom en een aantal andere kerken, of genieten van een glas wijn met uitzicht over de twee rotsachtige baaien en de Etna, Europa's hoogste actieve vulkaan.

Vanaf de berg kun je afdalen naar het strand, waar een smalle strook zand leidt naar het charmante eiland Isola Bella.

Je kunt Taormina relatief eenvoudig bereiken vanaf het Italiaanse vasteland, zo gaan er treinen (ondanks dat Sicilië een eiland is), en kun je de bus, boot of het vliegtuig pakken. Hoe je deze stad op een heuvel ook bereikt, je zult echt het idee hebben in een andere wereld te zijn aangekomen.

Top reizen naar Italië

Reisorganisaties met reizen naar Italië

Meer blogs over Italië

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3