Home
Blog
Bestemmingen
Waarom je nu Venetië moet bezoeken!

Waarom je nu Venetië moet bezoeken!

op 20 maart 2014
1 minuut leestijd
Waarom je nu Venetië moet bezoeken!

Venetië in het noordoosten van Italië wordt beschouwd als één van de mooiste steden ter wereld, maar deze drijvende stad dreigt in de toekomst te overstromen.

Venetië staat bekend om zijn historische centrum met zijn vele kanalen. Een bijnaam van de stad is 'La Serenissima', wat staat voor 'de meest serene', een verwijzing naar de grootsheid, wijsheid, en het indrukwekkend vermogen van deze stad, dat eeuwenlang de leider was in het handelsverkeer tussen Europa en de Oriënt. Het was ook een belangrijk centrum van de Europese cultuur. Men bouwde de stad volledig op water, omdat men de zee als een goede verdediging en bondgenoot zag. Venetië is wat dat betreft een unieke stad en niet te vergelijken met andere steden. Hoe vaak je ook beelden van de stad op foto's hebt gezien, je moet de stad zelf ervaren om er achter te komen hoe droomachtig mooi deze is.

Hoewel de grachten van Venetië een gevoel van romantiek oproepen, dreigt deze drijvende stad te overstromen. Al jaren nemen de overstromingen toe en wetenschappers vragen zich af hoe lang Venetië nog boven water kan blijven. Uit een recent onderzoek van de universiteit van Padua in Italië is gebleken dat de stad daadwerkelijk aan het zinken is en volgens architecten worden de funderingen van de gebouwen ook aangetast door het water. Maar zo lang de stad nog steeds boven het water ligt, kun je hier nog steeds genieten van een cruise op de Canal Grande, de prachtige mozaïeken van de Basilica di San Marco bewonderen en genieten van de lokale gerechten en wijnen!

Top reizen naar Venetië

Reisorganisaties met reizen naar Venetië

Meer blogs over Venetië

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3