Home
Blog
Bestemmingen
De twaalf mooiste plekken in Toscane

De twaalf mooiste plekken in Toscane

op 30 augustus 2018
3 minuten leestijd
De twaalf mooiste plekken in Toscane

Deze locaties in Toscane zullen voor de één tot de categorie ‘bekende klassiekers’ horen en voor de ander nog te ontdekken trekpleisters zijn! Welke ken jij al?

Toscane mag zich rekenen tot een van de bekendste vakantieplekken in Europa. Met tal van natuurreservaten, pittoreske dorpen en mysterieuze steden, is het voor velen een favoriete vakantiebestemming. Geheel terecht als je het ons vraagt. Zo wil je déze twaalf plaatsen niet gemist hebben. Hier ervaar je het Italiaanse Toscane op zijn best!

1. San Gimignano

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zodra je San Gimignano binnenkomt, waan je je in de middeleeuwen. Veertien torens sieren het stadsbeeld in het compleet autovrije centrum, dat slechts een vierkante kilometer groot is. Palazzo del Popolo en Casa Torre zijn beiden indrukwekkend en een absolute must-visit. Wanneer je hier door de straten struint, snap je direct waarom het ook wel het Manhattan van Toscane wordt genoemd.

2. Siena

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Siena is een kunststad en gebouwd op drie heuvels van roodachtige klei. Er hangt een mystieke sfeer in de wirwar van straatjes. Een bezoek aan het schelpvormige Piazza del Campo mag zeker niet ontbreken. Parkeer je auto buiten de stadsmuren en ga te voet op ontdekkingstocht. Mét een camera in de aanslag!

3. Montalcino

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wijnliefhebbers halen hun hart op in Montalcino. In dit dorp, dat omringd wordt door wijngaarden en olijfbossen, drink je de lekkerste - én dure - Brunellowijn. Wanneer je tevens oude vondsten enorm kunt waarderen, is Palazzo Vescoville een aanrader. Hier zijn namelijk volop schilderijen en oude beeldhouwwerken te bewonderen. 

4. Montepulciano

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een ander interessant wijndorp is Montepulciano. Niet alleen drink je hier verrukkelijke ‘druivensap’, ook geniet je van fraaie vergezichten op de heuvels rondom de stad. Het allerleukste is overigens om er met een Vespa rond te tuffen. Italiaanser dan dit wordt het niet!

5. Florence

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Florence is het toonbeeld van de Renaissance. Overal vind je sculpturen van Botticcelli en Michelangelo en ook de Italiaanse mode-industrie - van wereldklasse - is volop aanwezig. Zo hebben ontwerpers als Guccio Gucci en Salvatore Ferragamo in de jaren twintig de haute-couture boetieks in Florence geopend. En is het nog steeds een waar shop-till-you-drop-festijn. Wandel tijdens het gouden uur overigens naar Piazzale Michelangelo om je te laten verrassen door een palet van tinten variërend van zachtroze, oranje tot vurig barnsteen.

6. Pisa

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een andere fascinerende hotspot is Pisa. En echt niet alleen vanwege zijn wereldberoemde scheve toren. De stad barst namelijk van de schitterende romaanse gebouwen, gotische kerken en piazza's uit de oudheid. Tel daar bruisende cafeetjes en restaurants bij op en je ervaart het La Dolce Vita tot in je poriën!

7. La Foce

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Tussen alle prachtige dorpen en steden rijd je in Toscane door impressionante, glooiende landschappen over soms bizarre wegen. La Foce ligt aan zo’n typische slingerweg. Volg de Strada Vecchia Senese vanaf de Strada Provinciale voor een te gek uitzicht.

8. Cappella Viteleta

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Op ongeveer twee kilometer van San Quirico d’Orcia, op weg naar Pienza, ligt het meest bekende kapelletje van Toscane. Hij ligt op een heuvel en is klein, maar fijn. Let dus goed op als je er naartoe rijdt!

9. La Colonna Monteriggioni

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wie van bloemen en felle kleuren houdt, valt in Toscane met name in de zomer met de neus in de boter. Langs de SR2, tussen La Colonna Monteriggioni en Siena, ligt een van de grootste zonnebloemvelden die je ooit gezien hebt! Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe profielfoto voor je socials, ga dan hier heen!

10. Lucca

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wanneer je maar niet genoeg krijgt van imposante renaissancemuren, mooie pleinen en geplaveide straatjes, is Lucca ook een te gekke plek. Proef sowieso een glas Lucchesi-wijn en bezoek de kathedraal!

11. Parco Naturale Regionale della Maremma

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In Parco Naturale Regionale della Maremma vliegt een diversiteit aan flora en fauna je om de oren. Zo lopen er wilde zwijnen en wilde paarden rond en spot je flamingo’s en roofvogels, waaronder de boom- en de slechtvalk. Ook verwonder je je over een stuk ongerept strand, diverse zoutmoerassen en een vervallen cisterciënzer abdij uit de twaalfde eeuw. Alles bij elkaar maakt het een bijzonder plaatje!

12. De Toscaanse kust

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Naast authentieke dorpen en steden beschikt Toscane ook over een prachtige kustlijn. Zo is het strand van Livorno geliefd bij zeeliefhebbers. Ook de streek rondom het Etruskische stadje Populonia is aan te raden. Het Parco Nationale Tanuta di San Rossore, vlakbij Pisa, is top als je een strandvakantie wilt combineren met trekkingen door de natuur. Er zijn aan de Toscaanse kust ook diverse vakantieparken die leuk zijn om met kinderen te verblijven.

Reisorganisaties met reizen naar Toscane

Meer blogs over Toscane

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3