Home
Blog
Bestemmingen
Top 10 mooiste steden van Italië

Top 10 mooiste steden van Italië

2 minuten leestijd
Top 10 mooiste steden van Italië

Wie houdt van mooie steden zit helemaal goed in Italië. De mooiste steden van Italië zijn namelijk ook de mooiste steden ter wereld. Het is een land vol historie en middeleeuwse architectuur. Aan schoonheid geen gebrek!

Historische steden met prachtige gebouwen, smalle steegjes, mooie pleinen en indrukwekkende kerken. Je hebt er zoveel in Italië dat het lastig kiezen is. Eigenlijk zit je altijd goed want elke stad heeft weer wat ander te bieden. Dit zijn de tien mooiste steden van Italië!

1. Rome

rome italie
rome italie

Rome wasn’t built in a day’ en dat is te zien! Rome staat dus op nummer één van mooiste steden van Italië. De bezienswaardigheden in deze historische stad zijn teveel om op te noemen. Bezoek in ieder geval het Colosseum (en bestel je kaartjes online!) en gooi een muntje voor eeuwig geluk in de beroemde Trevifontein. Deze stad is wel altijd heel erg druk en toeristisch. In het laagseizoen is het hier wat rustiger.

2. Venetië

venice
venice

Venetië is de meest romantische stad van Italië. Deze stad is gebouwd in het water en heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Als je hier bent moet je natuurlijk een gondelvaart maken! Je kan zo’n tochtje met z’n tweeën maken, heel romantisch maar ook duur. Een budget-optie is om met meerdere mensen een ‘rondvaart’ te maken.

3. Florence

florence
florence

Florence is een prachtige stad die ook erg populair is bij kunstliefhebbers. Je vindt er mooie musea met bekende kunstwerken. De stad is heerlijk om doorheen te wandelen en te genieten van de zon op de mooie pleinen. Bezoek ook zeker de bekende brug Ponte Vecchio. In deze stad krijg je soms het gevoel alsof je door een schilderij loopt!

4. Milaan

milano
milano

Milaan staat vooral bekend als modehoofdstad. Het is dus ook een ideale stad om te gaan shoppen. Je vindt er alle grote ketens maar ook kleine boetiekjes en high end-merken. Maar behalve mode heeft de stad ook veel fraaie architectuur, cultuur en kunst te bieden. Ideaal dus voor een weekendje winkelen en om cultuur te snuiven. Hallo Duomo!

5. Napels

napels pizza
napels pizza

Napels ligt in Zuid-Italië aan de Golf van Napels (en dichtbij de Amalfi kust!). Het is een stad met verborgen hofjes, mooie pleinen, prachtige uitzichten maar soms ook veel drukte. Napels is de stad waar pizza Margherita werd ontdekt dus dit is dé stad om pizza te eten! Laat je informeren waar je de echte lekkere pizza eet zodat je niet in een ‘tourist trap’ loopt.

6. Verona

verona
verona

Net als Venetië is ook Verona een romantische Italiaanse stad. Dit is namelijk de stad van Romeo en Julia. Je kan langs het huis van Julia gaan voor een liefdesverklaring. En voor geluk in de liefde moet je de rechterborst van het beeld van Julia aanraken. Na een weekendje Verona zit je liefdesleven dus (weer) helemaal goed!

7. Bologna

bologna
bologna

Bologna (of Bologne) is de hoofdstad van de prachtige Emilia-Romagna regio. Dit is echt een schitterende stad waar je veel kunt ontdekken in korte tijd. En het eten is hier van absolute topklasse! Flaneer door de mooie straten, poseer met de scheve toren van Bologna, leer hoe je pasta maakt en geniet van heerlijke wijn.

8. Siena

siena italy
siena italy

Siena is een stuk minder bekend dan eerder genoemde steden maar zeker niet minder mooi. Volgens velen is Siena de mooiste stad van Toscane. De middeleeuwse gebouwen en sfeer zijn hier goed bewaard gebleven en er hangt een relaxte vibe. Een echte aanrader als je in Toscane bent!

9. Turijn

turijn italie
turijn italie

Turijn is een stad met zo’n 900.000 inwoners aan de oever van de Po. In de verte zie je altijd de besneeuwde Alpentoppen, wat zorgt voor een mooi uitzicht. Turijn is een elegante stad vol oude architectuur. Het is ook echt een studentenstad inclusief dito sfeer. Dit is ook de stad van de ‘slowfood’, dus genieten maar!

10. Bergamo

bergamo
bergamo

Bergamo is een stadje in de buurt van Milaan. Eigenlijk voelt deze stad meer aan als een groot dorp. Het is er een stuk rustiger dan een de bekendere Italiaanse steden terwijl je er wel hetzelfde Italiaanse sfeertje vindt. Bezoek de mooie pleinen waar je even kan genieten van een goede Italiaanse koffie of duik de steegjes in voor verborgen restaurants.

Top reizen naar Italië

Reisorganisaties met reizen naar Italië

Meer blogs over Italië

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.6
Stranden
6.8
Steden
8.6
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.2