Home
Blog
Algemeen
Top 10 mooiste kuststeden ter wereld

Top 10 mooiste kuststeden ter wereld

op 6 januari 2016
2 minuten leestijd
Top 10 mooiste kuststeden ter wereld

Een stedentrip en strandvakantie in één? Dat kan bij déze 10 prachtig aan het water gelegen steden! Voor welke ga jij?

Waarom zou je moeten kiezen tussen een strandvakantie en een citytrip? Er zijn steden die dus écht het bezoeken waard zijn en tegelijkertijd supermooi aan het water liggen. Deze kuststeden liggen direct aan het strand, zodat je na het struinen langs mooie bezienswaardigheden en het wandelen door fijne straatjes nog even met je voeten in het zand kan zitten of een duik kan nemen in het koele zeewater. Ideaal!

1. Rio de Janeiro, Brazilië

Natuurlijk op nummer 1 in dit lijstje: Rio de Janeiro in Brazilië! Deze stad ligt prachtig gelegen aan een natuurlijke baai. Copacabana en Ipanema zijn dé stranden van Rio de Janeiro, en worden bezocht door zowel toeristen als locals. Op een warme dag lijkt iedereen naar het strand te trekken, en stikt het er van de zonaanbidders en sportende mensen.

2. Sydney, Australië

Sydney mag zich met recht een fantastische stad aan het water noemen. Slechts 10 kilometer buiten het centrum van Sydney ligt het heerlijke Bondi Beach. Het strand is groot en de golfslag perfect om op te surfen. Doe net als de locals, en ga hier op het eind van de dag naartoe voor een frisse duik.

3. Kaapstad, Zuid-Afrika

In Afrika is Kaapstad natuurlijk dé kuststad pur sang. Rondom Kaapstad liggen talloze stranden, dus keus zat. Clifton Beach heeft witte stranden en een blauwe zee, Boulders Beach is het domein van pinguïns en op Camps Bay Beach kun je plaatsnemen op een ligbedje, en onder een parasol.

4. Miami, Verenigde Staten

Welcome to Miami! De wijk South Beach in Miami staat bekend om haar hippe clubs, restaurants en bars, en natuurlijk het strand. Het is dé plek om gezien te worden, en je hebt zomaar kans dat je je handdoekje naast die van een topmodel of superster legt.

5. Tel Aviv, Israël

In Tel Aviv loop je zo vanuit het eeuwenoude centrum het strand op. Verschuil je op het heetst van de dag in de schaduwrijke straatjes, en zoek daarna het strand op om te eten, surfen en om de prachtige zonsondergang te bekijken.

6. Barcelona, Spanje

In Spanje heb je veel kuststeden Maar dé stad voor stad + strand is natuurlijk Barcelona. Barcelona is relatief compact, dus je loopt er vanuit het centrum zo naar het strand. Neem je handdoekje mee en begin de dag met een duik in zee. Kun je daarna weer aan de tapas.

7. Los Angeles, Verenigde Staten

In Los Angeles kom je voor Hollywood, Beverly Hills, de Walk of Fame én het strand. Ga flaneren over de boulevard bij Venice Beach en fiets langs de kust naar het hippe Santa Monica. Vanaf de pier heb je goed uitzicht over de mooie kustlijn.

8. Honolulu, Verenigde Staten

In Honolulu, in de Amerikaanse staat Hawaï, vind je het wereldberoemde Waikiki Beach. Het strand wordt geflankeerd door rijen met palmbomen en luxe hotels, en is een heerlijke plek om te zwemmen, zonnen en surfen.

9. Marseille, Frankrijk

Het Franse Marseille ligt aan de Cote d’ Azur en is gezegend met een paar fijne stranden. Er staat bovendien altijd een stevig windje, waardoor het de ideale plek is om voor watersporten als zeilen en windsurfen.

10. Hong Kong, China

Metropool Hong Kong bestaat uit talloze eilandjes, volgebouwd met hoge wolkenkrabbers of juist voorzien van een woest berglandschap, dichte jungle en goudgele stranden. Locals komen er in de weekenden graag om te barbecueën en te zwemmen.

Meer blogs