Home
Blog
Algemeen
De Top 10 steden in Azië die iedereen gezien moet hebben

De Top 10 steden in Azië die iedereen gezien moet hebben

op 22 september 2016
3 minuten leestijd
De Top 10 steden in Azië die iedereen gezien moet hebben

Vergeet die tropische stranden en idyllische rijstvelden. Azië is ook méér dan geschikt voor stadsmensen! Dit zijn de leukste Aziatische steden voor een citytrip of een bezoek tijdens je rondreis.

Oh, Azië… Wat ben je toch geweldig en veelzijdig! Naast de mooiste stranden en het groenste binnenland, heb je ook de tofste (grote!) steden waar we kunnen genieten van heerlijk eten, moderne snufjes of eeuwenoude tradities. Dit zijn onze tien favoriete Aziatische steden.

1. Bangkok

Bangkok
Bangkok

Het is niet bij iedereen liefde op het eerste gezicht, maar de meeste reizigers komen na een rondreis Thailand met een Bangkok-crush thuis. Wat een topstad! Van schattige straatjes en heerlijke streetfood tot chique restaurants en luxe winkels en van mega shoppingmalls tot foute uitgaanstraten: Bangkok heeft het allemaal. En dan hebben we de ‘gewone’ bezienswaardigheden, de vriendelijke bevolking en het mooie weer nog niet eens genoemd! In de Thaise hoofdstad moet je gewoon eens (minimaal!) een paar dagen geweest zijn.

2. Hong Kong

Hong Kong
Hong Kong

Ook wel bekend als het ‘New York van Azië’. Zou het door de vele immigranten en expats komen? Door het financiële centrum en de werkgelegenheid? Of door de veelzijdigheid van de stad en daarmee de aantrekkelijkheid van een citytrip? Net als New York is ook Hong Kong niet echt een goede weerspiegeling van ‘mainland’ China. Maar dat mag de pret niet drukken! Hong Kong is uniek met de prachtige haven, wolkenkrabbers, uitzichtspunten op de skyline, shoppingwalhalla’s en de veelzijdige keuken.

3. Siem Riep

Siem Riep
Siem Riep

De op één na kleinste stad van dit rijtje, maar zeker niet de minst gezellige! De meeste reizigers komen naar Siem Riep voor een bezoek aan Angkor Wat, maar de Cambodjaanse stad is zoveel meer dan dat! Wat het dan nog meer is? Dat is lastig in woorden uit te drukken. Siem Riep voelt aan als een groot dorp met leuke restaurantjes, boetiekjes, een fijn backpackerssfeertje, lokale markten en de nodige feestjes. De kans is groot dat je hier wat langer blijft plakken dan gepland.

4. Singapore

Singapore
Singapore

Het kleine, brave zusje van Hong Kong! Ook Singapore heeft Britse roots en kent vele (strenge) weten, maar de stad is zeker weten een stukje kleiner en netter dan Hong Kong. De enige echte hoogbouw vind je in he financiële district, nabij het bekende boothotel en luxe winkelcentrum Marina Bay. De rest van de stad is een mix van mooie straten, gezellige barretjes en restaurants en authentieke wijkjes. En het fijne: je bent zó op een prachtig Maleisisch strand!

5. Ubud

Ubud
Ubud

Het kleinste stadje van dit lijstje! Met circa 4.000 inwoners is Ubud eigenlijk geen stad te noemen, maar voor een eiland als Bali is Ubud een belangrijke metropool. Bijna elke Bali-reiziger brengt wel een bezoekje aan dit culturele centrum, dat wereldwijd bekend werd door de film Eat, Pray, Love. Zo rustig als toen is het er nu zeker niet meer, maar dat neemt niet weg dat Ubud nog steeds een heerlijk plaatsje is. Stel je in op toeristen, van valt het alleen maar mee! Er zijn heus nog stille plekjes in (de buitenwijken van) Ubud te vinden. Enne… hoe erg is het om ’s avonds een bintang te drinken met andere reizigers?

6. Hanoi

Haoi
Haoi

De hoofdstad van Vietnam moet het afleggen tegen Saigon – Ho Chi Minh City – als het op inwoners aankomt, maar qua cultuur is Hanoi met recht dé stad van Vietnam. In Hanoi vind je nog oude vrouwtjes met rieten hoeden, roestige fietsen met manden vol eten, kleurrijke traditionele kledij, markten op straat en – niet geheel onbelangrijk – heel veel Vietnamese noedelsoep (‘pho’).

7. Tokyo

Tokyo
Tokyo

Waarschijnlijk zag je vroeger enorm drukke straten voor je als je aan Azië dacht. Nou, welkom in Japan dan! Op sommige kruispunten is het hier écht zo druk, met mensenmassa’s en verlichte reclameborden. Maar Tokyo kent ook zeker wat rustige wijken. En cultuur en historie! Prachtige tempels, heerlijk eten en vriendelijke mensen: de veelzijdige, bijzondere Japanse hoofdstad zal je niet tegenvallen.

8. Beijing

Beijing
Beijing

Nog zo’n enorm grote stad! Voor zowel moderne snufjes als Chineze historie zit je in Beijing (Peking) meer dan goed. Saai is het in de hoofdstad van China in ieder geval niet. Door de lange en rijke geschiedenis van Beijing zijn er vandaag de dag nog prachtige bezienswaardigheden in de stad te vinden, zoals de Ming Tombs, het mausoleum, de Verboden Stad, de Chineze Muur, het Tiananmen Plein en de Mao Memorial Hall. Winkelen kan op traditionele markten of in luxe winkels.

9. Mumbai

Mumbai
Mumbai

Misschien wel de drukte stad van dit rijtje: Mumbai in het westen van India is een plek van drukte en chaos. Domp je onder in het echte India en ontdek het strand Chowpatty Beach, breng een bezoekje aan Mani Bhavan (ooit het huis van Gandhi), proef het heerlijke en pittige eten, en ga winkelen op een lokale markt. Sla ook Dharavi niet over, de sloppenwijk die bekend werd door de film Slumdog Millionair. Hier zie je wat het echte India is voor bijna één miljoen mensen.

10. Taipei

Taipei
Taipei

Last but not least is Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Steeds meer reizigers stappen hier niet alleen meer over, maar grijpen de kans aan om Taipei eens echt te leren kennen. Wat ze dan ontdekken? Rustige parken, hectische straten, traditionele markten en hippe winkels. Taipei is een stad van contrasten! Dit komt onder meer doordat Taipei een zeer oude én moderne stad is. Ook de keuken is een mengelmoes van typisch Taiwanese gerechten en Chinees, Japans, Indiaas en zelfs Italiaans. Alles is heerlijk en nog betaalbaar ook, dus enjoy Taipei!

Meer blogs