Home
Blog
Algemeen
7x Heel goedkope stedentrips in Europa

7x Heel goedkope stedentrips in Europa

op 28 november 2017
2 minuten leestijd
7x Heel goedkope stedentrips in Europa

Wil je even lekker een weekendje weg maar niet teveel geld kwijt zijn? Gelukkig zijn er in Europa genoeg steden waar je ter plekke weinig uit hoeft te geven. En met al die goedkope vluchten van tegenwoordig hoeft ook de reis zelf niet veel te kosten.

Europa heeft zoveel leuke steden dat je elk weekend wel op citytrip kan. Gelukkig hoeft dit niet altijd superduur te zijn want er zijn genoeg Europese steden waar je minder geld uitgeeft dan in eigen land. Thuis blijven is duurder! Dit zijn de zeven steden waar je heel goedkoop op citytrip kan.

1. Belgrado

belgrado
belgrado

Belgrado is de hoofdstad van Servië en waarschijnlijk stond deze bestemming niet heel hoog op je bucketlist. Maar het is echt een verrassend leuke stad met een gezellige binnenstad en veel leuke en hippe cafés, mooie architectuur en bezienswaardigheden. De vlucht is goedkoop en voor slechts een euro drink je een biertje in een leuke barretjes langs het water.

2. Boedapest

boedapest hongarije
boedapest hongarije

Boedapest in Hongarije wordt steeds populairder. Niet zo gek, want dit is echt een superleuke en goedkope stad! Een goed hotel in het centrum kost zo’n vijftig euro en uiteten kan al voor een tientje. De stad ligt aan de rivier de Donau en aan beide kanten van de rivier is veel te ontdekken.

3. Praag

prague
prague

Tsjechië is een relatief betaalbaar land en dus is Praag de ideale bestemming voor een goedkope citytrip. De stad heeft veel sfeer, er is veel te zien en te doen en het is zowel in de zomer als in de winter een leuke stad. Ga vooral eens de zijstraatjes in voor de minder toeristische plekken en dus (extra) goedkoop eten en drinken.

4. Lissabon

lisbon
lisbon

Lissabon is hot! De hoofdstad van Portugal is waar je moet zijn als je op zoek bent naar een leuke, betaalbare, hippe stad, dichtbij het strand. Een hotel heb je voor zo’n veertig euro per nacht en een koffie kost je nog geen euro! Je kan er heerlijk eten en wandelen door de kleine straatjes en met het goedkope openbaar vervoer ben je zo op het strand.

5. Antwerpen

antwerp
antwerp

Antwerpen is lekker dichtbij huis en je hoeft dus niet te vliegen maar kan gewoon met de auto of trein. Het geld dat je bespaart op de vlucht kun je hier uitgeven aan Belgische bonbons, lekkere biertjes of shoppen in de ‘solden’ (uitverkoop).

6. Sofia

sofia bulgaria
sofia bulgaria

Oost-Europa is toch echt waar je moet zijn voor een goedkope citytrip en daarom nog een stad uit Oost-Europa: Sofia. Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en nog niet zo toeristisch maar (daardoor) wel lekker goedkoop. Een hotel kost zo’n veertig euro per nacht, een biertje of koffie een euro en sightseeing is natuurlijk gratis.

7. Istanbul

istanbul
istanbul

Istanbul is qua vlucht iets duurder maar als je op tijd boekt valt het reuze mee. En eenmaal ter plekke is het allemaal heel betaalbaar. Een hotel kost per nacht zo’n veertig euro en eten in een lokaal tentje slechts een paar euro. Er is veel te doen en zien in Istanbul en je bent echt in een compleet andere wereld.

Meer blogs