Home
Blog
Bestemmingen
5x Onontdekte Spaanse steden die je écht moet gaan zien

5x Onontdekte Spaanse steden die je écht moet gaan zien

op 14 februari 2017
2 minuten leestijd
5x Onontdekte Spaanse steden die je écht moet gaan zien

Zin in een verrassende stedentrip? En zin om even out-of-the-box te denken als het op Spaanse steden aankomt? Wij laten je graag kennismaken met vijf onontdekte Spaanse steden die je écht gezien moet hebben. 

Wie aan Spanje denkt, denkt meestal aan Barcelona, Madrid of Valencia. En hoewel deze steden stuk voor stuk prachtig zijn, herbergt Spanje nog veel meer fraaie steden. Steden waar je wellicht niet zo snel aan denkt, maar die bijzondere architectuur, fijne stranden of oogverblindende natuurparken bezitten. Wij zetten maar liefst vijf minder bekende steden in Spanje voor je op een rij die je écht gezien moet hebben.

1. Málaga

Malaga
Malaga

In het zuiden van Spanje, in de regio Analusië, ligt de stad Málaga. Omdat Málaga één van de oudste steden van Europa is, bezit deze stad een rijke geschiedenis. Zo kun je in het straatbeeld veel invloeden van de Romeinen vinden. Ook hebben de Arabieren hun stempel op de stad gedrukt met het fort Alcazaba. Wil je van een uniek uitzicht genieten? Breng dan een bezoek aan Castillo de Gibralfaro. Vanaf de top van dit kasteel heb je een prachtig uitzicht op de stad Málaga. Hebben wij trouwens al gezegd dat Málaga erg divers is? Cultuur, historie, strand en natuur: daarvoor kun je allemaal in Málaga terecht.

2. Cádiz

cadiz
cadiz

In het uiterste westerse puntje van Spanje vind je de havenstad Cádiz, die bijna volledig omringd is met water. De Catedral de Cádiz is één van de grootste kerken in de stad en bijzonder prachtig om te zien vanwege de barokke en neoklassieke kenmerken. Cádiz staat verder bekend om zijn wachttorens. De hoogste wachttoren, de Tavira Toren, is 45 meter hoog en daarmee het hoogste punt van de stad. Ook heeft Cádiz een aantal prachtige parken, mooie stranden en musea die bol staan van Spaanse geschiedenis. Een mooie balans tussen rust en vermaak als je het ons vraagt.

3. Córdoba

cordoba
cordoba

Het is lastig om voor Córdoba een specifieke trekpleister aan te wijzen. Wanneer je de stad bezoekt, ontdek je al snel dat op ieder hoek van de straat iets moois te zien is. Moskeeën, kathedralen en paleizen behoren allemaal tot het straatbeeld van Córdoba. De meest bekende kathedraal is Mezquita. Met zijn rood-wit gestreepte bogen en kleurige schilderijen is het een lust voor het oog. Wil je een perfecte zonsondergang meemaken? Ga dan op de brug Puente Romano staan. Deze 331 meter lange brug werd door de Romeinen gebouwd en is met zijn 16 bogen imposant om te zien. Zoals je merkt hebben wij ons hart verloren aan Córdoba!

4. Bilbao

bilbao
bilbao

In Bilbao vind je het wereldberoemde museum Guggenheim. Het gebouw is al een museumstuk op zich vanwege de vorm en materialen zoals glas, titanium en kalksteen. In het museum vind je een verzameling van moderne kunst uit de 20e en 21e eeuw. In het oude stadsdeel Casco Viejo vind je de mooiste smalle straatjes en kerken. Ook kun je hier heerlijk eten en uitrusten na een flinke wandeling. Ben jij dol op markten? Dan is de overdekte markt Marcado de la Ribera zeker het bezoeken waard. Op 10.000 vierkante meter wordt alles verkocht wat jij je maar kunt bedenken. In Bilbao valt er wat dat betreft genoeg te ontdekken.

5. San Sebastian

san sebastian
san sebastian

Op zoek naar een stad met een aangename temperatuur? San Sebastian it is! Doordat deze stad in het noorden van Spanje ligt, wordt het er nooit echt heet. De stad zelf ligt in een baai en staat bekend om zijn mooie stranden en gezellige boulevards. Daarnaast staat het oude stadsgedeelte, Parte Vieja, met zijn smalle straatjes garant voor een hoop gezelligheid. Toch wat cultuur opsnuiven? Breng dan een bezoek aan Santa María del Coro, Castillo de Santa Cruz de la Mota of Iglesia de Vicente. Deze kerken zijn een lust voor het oog en een must voor iedere cultuurliefhebber.

Top reizen naar Spanje

Reisorganisaties met reizen naar Spanje

Meer blogs over Spanje

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8