Home
Blog
Bestemmingen
De hoogtepunten van Praag

De hoogtepunten van Praag

op 16 november 2013
1 minuut leestijd
De hoogtepunten van Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa. Onze hoogtepunten van deze stad hebben we voor je op een rij gezet.

De Tsjechische hoofdstad Praag wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van Praag staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het is de op vijf na meest toeristische stad van Europa, na Londen, Parijs, Rome, Madrid en Berlijn. Wie een bezoek aan Praag brengt zal ongetwijfeld onder de indruk zijn van de fraaie architectuur in deze prachtige stad. Praag biedt vele bezienswaardigheden waar je gemakkelijk een weekend stedentrip mee kunt vullen. We hebben onze hoogtepunten van Praag voor je op een rij gezet.

Karelsbrug

Bij een bezoek aan Praag kun je eigenlijk niet om deze prachtige gorische burg heen. Het is de bekendste burg van de stad, met een prominente plek aan de andere kant van de Oude Stad. De brug werd al gebouwd in 1357 en verbindt de Oude Stad met de Malá Strana wijk in het centrum. Prachtige beelden sieren aan beide kanten de brug, die 's avonds mooi sfeervol verlicht wordt.

Het Oude Stadsplein

Op het Oude Stadsplein in Praag bevinden zich onder andere het stadshuis, de Sint-Nicolaaskerk en verschillende paleizen. Het is dé plek waar veel toeristen naar toe gaan en niet zonder reden.  Het plein is maar liefst 9.000 m² groot en doet bijna sprookjesachtig aan.

Astronomisch uurwerk

Het astronomische uurwerk van Praag is een middeleeuws astronomisch uurwerk dat is bevestigd aan de zuidelijke muur van het Oudestadsraadhuis aan het Oudestadsplein in de Oude Stad van Praag. Het uurwerk bestaat uit drie onafhankelijk van elkaar draaiende schijven en geeft maar liefst vijf soorten tijd aan: de plaatselijke tijd, de datum, de tijd voor zonsopgang en zonsondergang, de positie van de zon in de dierenriem en de fasen van de maan.

De Praagse Burcht

De Praagse burcht is gelegen op de heuvel en burchtwijk Hradčany. Het omsloten burchtgebied werd in de 9e eeuw gebouwd en is met zijn oppervlakte van 7,5 ha het grootste ter wereld. Binnen de muren van de burcht vind je vele paleizen, kerken en binnenpleinen die je meenemen terug in de tijd. Tevens staat hier de grote Sint Vituskathedraal.

De Joodse wijk Josefov

Midden in de Oude Stad ligt een kleine Joodse wijk genaamd Josefov. Hier vind je vele bezienswaardigheden die herinneren aan het joodse verleden, waaronder  monumenten, synagogen en de joodse begraafplaats. Ook ligt in deze wijk het geboortehuis van schrijver Franz Kafka, een van de bekendste inwoners van Praag.

Meer blogs