Home
Blog
Bestemmingen
Zes redenen waarom een citytrip Las Palmas de Gran Canaria een uitstekend idee is

Zes redenen waarom een citytrip Las Palmas de Gran Canaria een uitstekend idee is

2 minuten leestijd
Zes redenen waarom een citytrip Las Palmas de Gran Canaria een uitstekend idee is

Move over Barcelona! Dit jaar willen we massaal overwinteren in Las Palmas de Gran Canaria, de zonnigste stad van Europa.

‘De Canarische Eilanden’ betekent ‘eilanden van de honden’. Vandaag de dag vind je er weinig meer op het drukstbevolkte eiland Gran Canaria. Maar we hebben wel zes andere redenen voor je om een citytrip naar hoofdstad Las Palmas te maken.

1. Las Palmas is een zeer culturele Spaanse stad

las palmas de gran canaria
las palmas de gran canaria

In Las Palmas wordt heel veel georganiseerd. Las Palmas is één van de meest culturele steden van Spanje. Enne… een Spaanse stad betekent dat er ook genoeg lekker eten is. Kies voor een ultra authentiek restauantje, geniet op de boulevard of meng je tussen de hipsters in een café in de binnenstad.

2. De meest zuidelijke stad van Europa

playa canteras
playa canteras

Lees: heel veel zon! In Las Palmas is het nog lang en breed lekker weer als in de rest van Europa toch echt de herfst is begonnen. En dat op slechts 4,5 uur vliegen van Amsterdam!. Gran Canaria ligt voor de kust van Noordwest-Afrika, dus neem je zonnebrand maar mee!

3. Citytrip + stranden = ultieme combi

beach las palmas
beach las palmas

Las Palmas heeft meerdere prachtige stranden, die allemaal op loopafstand van het centrum liggen. Het bekendste strand is Playa de Canteras; een breed zandstrand aan de westkant van Las Palmas. En dat staat garant voor prachtige zonsondergangen! Ook vind je hier een schitterende boulevard waar je heerlijk kunt struinen en kunt genieten van Spaanse lekkernijen. Tip: de boulevard tussen het havengebied en het oude centrum is een aanrader voor hardloopfanaten.

4. Als het goed genoeg is voor Columbus…

nomad house
nomad house

Columbus bracht tijdens zijn reizen naar Amerika vaak eerst een bezoek aan Gran Canaria. Gran Canaria is immers één van de laatste eilanden voor je dagen lang (en voor Columbus weken lang) op de oceaan zit. Maar wij vermoeden dat Columbus Gran Canaria ook gewoon een heerlijk eilanden vond. Vergeet het Columbus huis in het oude centrum van Las Palmas dan ook niet te bezoeken! Must-do voor moderne ontdekkingsreizigers.

5. Cathedral de Santa Ana

santa ana
santa ana

Voor dit soort cathedralen hoef je niet naar Latijns-Amerika: Gran Canaria was één van de eerste Spaanse kolonieën. En dat zie je terug! Een bezoek aan Cathedral de Santa Ana mag tijdens jouw trip niet ontbreken. Inside info: elke zondag kun je van 10:00 tot 13:00 uur een gratis rondleiding krijgen door het stadshuis, tegenover Santa Ana en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de cathedral.

6. Er is veel te doen en te zien in de buurt

Agaete
Agaete

Verschillende klimaten, landschappen, bezienswaardigheden en to-do’s op één eiland? Bienvenidos a Gran Canaria! Niet voor niets wordt Gran Canaria een mini-continent genoemd. Wat te denken van hiken op vulkanen, oude stadjes bezoeken (Acazur), de prachtige drakenstaart bij Agaete, archeologische spot (Galdar) en koffieplantage Finca la Laja in de vallei. Sluit je dag weer af met een drankje in bruisend Las Palmas en je trip around the world is voltooid. Enjoy!

Top reizen naar Gran Canaria

Reisorganisaties met reizen naar Gran Canaria

Meer blogs over Gran Canaria

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8