Home
Blog
Bestemmingen
De mooiste plekken van Spanje: Top 25 bezienswaardigheden

De mooiste plekken van Spanje: Top 25 bezienswaardigheden

op 4 september 2017
5 minuten leestijd
De mooiste plekken van Spanje: Top 25 bezienswaardigheden

Klaar om Spanje te ontdekken? Wij hebben er alle vertrouwen in dat je na het lezen van dit artikel meer dan genoeg inspiratie hebt om Spanje te bezoeken. 

Spanje: het land van tapas, mooie stranden en ontzettend veel gezelligheid. Niet gek dat wij als Nederlanders dan ook massaal naar dit land op vakantie gaan. Wat de mooiste plekken van Spanje dan zijn? Wij zochten het uit en maakten een top 25 van bezienswaardigheden die je gezien wilt hebben.

1. Ronda

ronda
ronda

In de bergen van Andalusië ligt Ronda. Deze stad is verdeeld is tweeën en wordt door imposante hoge bruggen met elkaar verbonden. Onder deze bruggen kun je de rivier Guadelevín bewonderen. Althans als je geen hoogtevrees hebt.

2. Costa de la Luz

costa de la luz
costa de la luz

Parelwitte stranden, helderblauwe zee en veel rust. Dat is waar Costa de la Luz bekend om staat. Dit kustgebied wordt dan ook niets voor niets ‘het best bewaarde geheim van Spanje’ genoemd. Veel toerisme ga je hier niet vinden. Ideaal toch?

3. Madrid

madrid
madrid

Het is de hoofdstad van Spanje en zeker niet één om over te slaan: Madrid. Cultuur, geschiedenis en goed eten: het is hier allemaal te vinden. Breng een bezoek aan het Prado-museum of aanschouw het Koninklijk Paleis. Vervelen ga jij je er zeker niet.

4. Garganta de los Infiernos

garganta de los infiernos
garganta de los infiernos

Het natuurreservaat Garganta de los Infiernos heeft alles in huis om het decor te vormen van één van de films van Lord of The Rings. Imposante rotsen, hoge watervallen, kleine beekjes en prachtige natuurzwembaden zorgen dat er genoeg te zien valt tijdens één van de vele wandelingen die je in dit gebied kunt doen.

5. Moraira

moraira
moraira

Een kunstplaats zonder toeristische hotels en winkels? Met een bezoek aan Moraira ontdek je dat er genoeg ontspanning en rust te vinden valt in Spanje. Leuk bijkomend voordeel? De zee is schitterend en het strand is geweldig.

6. Granada

granada
granada

De bezienswaardigheid Alhambra laat wel zien waarom Granada een plek is om te bezoeken. Deze stad beschikt over smalle straatjes en gezellige kleine restaurantjes en maakt het erg aangenaam om in te verblijven. Knus is het woord dat Granada goed omschrijft.

7. Bárdenas Reales

bardenas reales
bardenas reales

Bárdenas Reales heeft een uniek semi-woestijnachtig landschap: kaal en onherbergzaam kun je het zeker noemen. Dit natuurgebied is door de UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat en huisvest veel dieren. Van adelaars tot gieren en muizen tot schilpadden: je vindt ze hier allemaal.

8. Las Cuevas del Drach

las cuevas del drach
las cuevas del drach

Vier grote grotten die zich maar liefst 25 meter onder de grond bevinden? Dat is wat je bij Las Cuevas del Drach aan gaat treffen. Een tour door deze grotten kost meer dan één uur en is inclusief klassiek concert. Ja, die worden in deze grotten gehouden.

9. Málaga

malaga
malaga

Strand, natuur, kunst en cultuur: in Málaga is het allemaal te vinden. Breng een bezoek aan de prachtige boulevard of bezoek Plaza de la Merced en geniet van de tapas terwijl de straatmuzikanten zich aan je voorbijtrekken. Wat wil je nog meer?

10. Cabo de Gata

cabo de gata
cabo de gata

Ken je dit strand? Dat kan wel kloppen. Deze plek is namelijk gebruikt in een film van Steven Spielberg. Het is een ongerept en uitgerekt strand en doet je door de grote rotsformaties erg klein voelen. Wij zijn fan.

11. Sevilla

sevilla
sevilla

Een authentiekere stad dan Sevilla ga je niet vinden. Dat garanderen wij je! De hele stad voelt als een openluchtmuseum aan en de gezelligheid maakt dat je niet meer weg wilt. Of je nu het Koninklijk Paleis, de Kathedraal of Giralda bezoekt: versteld ga je staan.

12. Selva de Irati

selva de irati
selva de irati

Als je in het Selva de Irati rondwandelt, een gebied met een oppervlakte van 17.000 hectare, waan jij je voor even in een sprookjesbos. De rood tot gele beuken- en sparrenbomen, kabbelende meren en het uitzicht op de Pyraneeën, is wat dit bos echt een unieke ervaring maakt.

13. San Sebastián

san sebastian
san sebastian

Het mooiste zandstrand van Europa? Die is in handen van San Sebastián (La Concha). Maar San Sebastián is meer dan dat. Wat dacht je van het 123 meter hoge Christusbeeld Sagrado Corazon? Ben jij gek op eten? Ook dan zit je bij de gastronomische hoofdstad van Spanje goed.

14. Bilbao

bilbao
bilbao

Als je in Bilbao arriveert ontgaat het pronkstuk van de stad je niet snel: het Guggenheim museum. Ook Marcado de la Ribera – een grote markt waar van alles wordt verkocht – is niet snel te missen. Mooi? Zeker weten!

15. Playa del Silencio

playa del silencio
playa del silencio

Het ‘Strand van de Stilte’ doet zijn naam eer aan. Op dit strand zijn geen toeristische voorzieningen en het is alleen te bereiken per auto. Rust genoeg dus. Om nog maar niet over het prachtige strand te beginnen. Dat is iets wat je zelf mag ontdekken!

16. Parque Nacional de Ordesa

parque nacional de ordesa
parque nacional de ordesa

Met een oppervlakte van 15.000 hectare is het moeilijk om de mooiste plek van Parque Nacional de Ordesa aan te wijzen. Misschien is het wel de hoogste waterval van Europa: la Cola de Caballo? Of de turkoois gekleurde rivier? Wij kunnen in ieder geval niet kiezen. Dat mag jij doen.

17. Valencia

valencia
valencia

Paella: beter dan in Valencia bestaat niet en het is dan ook waar deze stad bekend om staat. Maar Valencia is ook authentiek en beschikt over bijzondere bezienswaardigheden (waar Ciudad de las Artes y las Ciencias er één van is). Genoeg om te doen, te zien en van te genieten.

18. Playa de las Catedrales

playa de las catedrales
playa de las catedrales

Megahoge kliffen die door wind en zee een bijzondere vorm hebben gekregen? Het bestaat! Bij Playa de las Catedrales kun je deze kliffen bewonderen en voel jij je erg klein. Een natuurwonder dat je niet mag overslaan.

19. Cádiz

cadiz
cadiz

Volledig omringd door water en één van de oudste bewoonde steden van Europa: dat is Cádiz. In deze stad waan je je voor even in Havana en tezamen met de prachtige boulevard maakt het dit een stad die je niet over mag slaan.

20. Natuurpark Sierra de Cazorla

sierra de cazorla
sierra de cazorla

Het grootste natuurpark van Spanje, maar niet bekend onder de toeristen. Dat is Sierra de Cazorla. Wandel naar het kasteel El Castillo de la Yedra en geniet van het uitzicht. Wij kunnen je garanderen: het zal je niet teleurstellen.

21. Barcelona

barcelona
barcelona

De Rambla, Park Güell, Sagrada Familia, El Born: het is haast te veel om op te noemen. Barcelona is dan ook zo’n stad die niet over valt te slaan. In deze stad zie je veel invloeden van Antoni Gaudí wat de stad een museumstuk op zich maakt.

22. Las Médulas

las medulas
las medulas

Bijzondere rotsformaties en roodkleurige aarde: het is niet voor niets dat Las Médulas op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Dit gebied heeft zijn uiterlijk te danken aan de mijntechnieken uit de Romeinse tijd. Dat ga je nergens anders vinden.

23. Ávila

avila
avila

Romantisch slenteren langs stadsmuren? Dat kan bij Ávila. Deze stad staat bekend om de stadsmuur die de stad Ávila volledig omringt en waardoor jij je even in een sprookjeskasteel waant. Deze stadsmuur heeft dan ook een plek heeft gekregen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

24. Calella de Palafrugell

calella
calella

Zandstranden en azuurblauwe zee? Bij Calella de Palafrugell kun je zo’n badplaats vinden. In de zomermaanden kan het druk worden, maar vanwege de grote kust voelt dat niet zo aan. Strijk dus neer bij Calella de Palafrugell en geniet van de Spaanse zon.

25. Marbella

marbella
marbella

Iedereen kent Marbella wel vanwege alle rijke der aarde die daar komen genieten van de prachtige kust. Toch is Marbella meer dan dat. Als je door het oude centrum loopt ontdek je dat pas echt. Een stad die zeker niet vergeten mag worden.

Top reizen naar Spanje

Reisorganisaties met reizen naar Spanje

Meer blogs over Spanje

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8