Home
Blog
Bestemmingen
10x de mooiste stranden van Mallorca

10x de mooiste stranden van Mallorca

3 minuten leestijd
10x de mooiste stranden van Mallorca

Mallorca telt stranden in overvloed. Voor ieder type strandganger is er op z’n minst één favoriet. Dit zijn in ieder geval de tien móóiste stranden!

Mallorca is het grootste eiland van de Spaanse Balearen en een geliefde vakantiebestemming. Het mediterrane klimaat geeft je direct een warm welkom en nodigt uit voor een frisse duik in zee. Maar naar welk strand ga je als er zoveel keus is? Of je nou languit wilt ontspannen, het zonnen wenst af te wisselen met een adembenemende wandeling of actief wilt snorkelen, er is voor ieder wat wils. Pak de zonnebrand en je badhanddoek in en strijk neer op een van de volgende tien parels.

1. Cala Formentor

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Omringd door het Tramuntana gebergte en groene bossen is het goed onderhouden zandstrand van Cala Formentor een topfavoriet. Neem een duik in het heldere diepblauwe water en drink een koel drankje op dit magische deel van het schiereiland Cap de Formentor. Door de ligging en de immense natuur vind je hier gemakkelijk een plekje in de schaduw. Ideaal met het overwegende warme weer!

2. Cala Mesquida

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Cala Mesquida is een vrij afgelegen groot strand in het noordoosten van Mallorca. Het is maar liefst 300 meter lang en meer dan 100 meter diep. Prachtig wit zand en kristalhelder water wachten hier met smart op je. Door de grote kans op wind weten vooral windsurfers deze plek makkelijk te vinden. 

3. Cala Carbo

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Aan de noordkust van Mallorca vind je ook Cala Carbo. Het is een van de vier verschillende baaien die grenzen aan het oude vissersdorp Sant Vicenç. Wandel over kiezels, rust uit op een rots en laat het kabbelende water je tot ontspanning manen. Cala Barques, Cala Clara en Cala Molins zijn de andere baaien die je vanuit hier makkelijk bezoekt. 

4. Cala Mondragó

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Cala Mondragó wordt omringd door Parc Natural de Mondrago. Dit maakt het strand mateloos populair. Al zonnend spot je vanaf je badhanddoek diverse vogelsoorten. Combineer je een dagje strand graag met wat actie? Dan vormen de wandelroutes in het aangrenzende park een leuke afwisseling! 

5. Alcúdia

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Alcúdia is met zijn tien kilometer lange baai een van de langste stranden van Mallorca. Je maakt hier eindeloze wandelingen door de branding. Ook de grote jacht- en vissershaven geeft een extra dimensie aan deze spot. Voor zowel rust als reuring zit je hier goed. Niets is te gek op deze plek met zijn tal van discotheken, bars, restaurants en heerlijke terrasjes. Je kunt wel stellen dat hier het strandleven mooi gecombineerd wordt met de Spaanse geneugten. 

6. Cala Llamp

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Verscholen om de hoek van Port d'Andratx ligt Cala Llamp. Deze sprookjesachtige plek in het zuidwesten van het eiland beschikt over een van de meest verbluffende uitzichten van Mallorca. Dit komt vooral omdat de Tramuntana bergen in de vorm van een halve maan rondom de baai liggen. Zwem en snorkel naar hartelust in het turquoise water.

7. Cala Agulla

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In een van de meest oostelijke puntjes van Mallorca vind je Cala Agulla. Grenzend aan Parque Natural de la Peninsula de Llevant is dit strand een lust voor het oog. In dit beschermde en bergachtige deel van Mallorca leven veel dier- en plantsoorten. Dat levert een mooi gezicht op vanaf je badhanddoek! Strijk neer op het schone, goed onderhouden zand en geniet van zowel de zon als de watersportmogelijkheden. 

8. Es Trenc

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Tussen Ses Covetes en Sant Jordi vind je het Caribisch aandoende Es Trenc. Rust en reinheid is de orde van de dag in dit zuidelijke deel van Mallorca. Je kunt er fijn windsurfen en de natuur is er prachtig. Er liggen geregeld enkele zeilboten voor anker wat een mooi aangezicht is. Ondanks dat er geen hotels en tientallen restaurants aanwezig zijn, kan het er soms krioelen van mensen. Laat dit je echter niet weerhouden om dit strand te bezoeken.

9. Cala Pi

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Cala Pi vind je in het zuiden van Mallorca en is fraai omgeven door rotsen en pijnbomen. Omdat het tussen twee kliffen ligt, is het hier nagenoeg windstil. Het water is er vrij ondiep, waardoor vooral duikers en snorkelaars zich hier als vissen in het water voelen. Massatoerisme vind je hier niet, ideaal dus als je op zoek bent naar rust. Let wel, afhankelijk van waar je vandaan komt, kan het even rijden zijn om er te komen. 

10. Cala Varques

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het afgelegen Cala Varques is een plaatje voor diegenen die niet te beroerd zijn om een flinke afstand te rijden voor een mooi stukje strand. Neem genoeg eten en drinken mee wanneer je je naar deze kustplek in het zuidoosten van Mallorca begeeft. Pak ook een snorkel-set in, want de onderwaterwereld is hier waanzinnig! Grappig weetje: soms deel je het strand met enkele koeien die grazen in de omgeving. Ook zij hebben zo hun behoefte aan zon op z’n tijd.

Top reizen naar Mallorca

Reisorganisaties met reizen naar Mallorca

Meer blogs over Mallorca

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8