Home
Blog
Bestemmingen
7x De mooiste stranden van Kos

7x De mooiste stranden van Kos

2 minuten leestijd
7x De mooiste stranden van Kos

Als strandliefhebber op vakantie naar Kos? Check dan de volgende zeven beaches waar je als een magneet naartoe getrokken wordt.

Kos, beter bekend als het fietseiland van Griekenland, telt een kustlijn van 112 kilometer. Het middelgrote eiland in het oosten van de Egeïsche Zee staat bekend om zijn lange zandstranden en schone, kristalheldere wateren. Of je nou geniet van rust en ruimte of meer van de actieve wateractie bent, er is voor ieder wat wils. We zetten de zeven mooiste stranden voor je op een rij.

1. Agios Stefanos Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wat Agios Stefanos Beach bijzonder maakt, is het uitzicht. Vanuit je luie strandstoel kijk je namelijk uit op de ruïne van de basiliek van Agios Stefanos uit de vijfde eeuw. Je vindt dit fijne zandstrand ongeveer 36 kilometer ten zuidwesten van Kos Stad, in de baai van Kefalos.

2. Paradise Beach - Paralia

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Paradise Beach is, zoals de naam al doet vermoeden, een paradijs op aarde. Op het zuidelijke puntje van Kos kom je helemaal tot jezelf op een fijn zonnebed onder een parasol. Loop via het goudkleurige zand het ondiepe water in en dobber in het schone, turquoise tot diepblauwe water. Aan de westkant van het strand vind je tevens een rotsachtig gedeelte in het water waar je mooi kunt snorkelen. Paradise Beach is populair en kan daardoor wat drukker worden. Laat dat je echter niet weerhouden deze parel te bezoeken. 

3. Limnionas

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Klein maar heel fijn is de rustige baai Limnionas. Massatoerisme komt hier niet in het woordenboek voor. Verwacht op een enkel visrestaurant na geen grootse faciliteiten. Deze charismatische plek ligt aan de zuidwest kant van het eiland, op zo’n vijf kilometer rijden ten noorden van Kefalos.

4. Kamari (Kefalos)

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kefalos, al verschillende keren genoemd, is een soort knooppunt in het zuidoosten van Kos. Vlakbij vind je het lange en brede strand Kamari. Naast dat je er heerlijk kunt wandelen door het mulle zand, loopt er ook een lange verharde weg langs zee. Door het lange, blauw geverfde, lage hek langs het water is deze promenade niet te missen. 

5. Psalidi

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ook in het oosten van Kos geniet je van een weldadig dagje strand. Psalidi is met zijn vijf kilometer aan zand en kiezels een aanrader voor avonturiers en watersporters. Duiken en windsurfen zijn hier belangrijke dagactiviteiten. Ontspan je liever op een ligbed onder een parasol, terwijl je het windsurfen aanschouwt? Dat kan ook!

6. Tigaki

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Elf kilometer van Kos-Stad vind je Tigaki. Dit tien kilometer lange zandstrand is vooral erg geliefd bij gezinnen. De zee is er ondiep, je beleeft er verschillende watersportactiviteiten en er zijn diverse eet- en drinketablissementen aanwezig. Ondanks zijn populariteit is het er gelukkig niet mega druk. 

7. Mastichari

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het in het westen gelegen Mastichari strand doet bijna exotisch aan. Droom volledig weg bij het witte zand en het smaragdgroene water. Doordat het strand omringd wordt door bomen vind je gemakkelijk een plekje in de schaduw. Voor sportieve waterratten zijn er diverse watersportattributen te huur. Leuk!  

Top reizen naar Kos

Reisorganisaties met reizen naar Kos

Meer blogs over Kos

Beoordelingen van Griekenland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1