Home
Blog
Bestemmingen
De top 10 mooiste steden van Frankrijk

De top 10 mooiste steden van Frankrijk

3 minuten leestijd
De top 10 mooiste steden van Frankrijk

Het is een feit: de meeste Nederlanders gaan nog steeds op vakantie naar Frankrijk. En wij snappen waarom! Bekijk deze schitterende steden maar eens.

Op vakantie naar Frankrijk: wie heeft het niet eens meegemaakt? Met je ouders uren in de auto naar het zuiden... Het hoorde er gewoon bij vroeger! En nu je zelf volwassen bent en de halve wereld al gezien hebt, besef je pas dat Frankrijk eigenlijk zo slecht nog niet is. Je rijdt er zo naartoe, het eten is heerlijk en het land is mega gevarieerd. Naast prachtige natuur heb je bijvoorbeeld ook de mooiste steden. Hoeveel heb jij er al gezien?

1. Parijs

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Because duh! Parijs hoort natuurlijk op nummer een. Is er een mooiere stad in Frankrijk? Of zelfs ter wereld? Een bezoekje aan de stad van de liefde moet gewoon op je bucketlist. Een selfie bij de Eiffeltoren, even langs de Notre Dame en vooral ook de typische Parijse wijkjes ontdekken. Een stedentrip Parijs is always a good idea! Er valt altijd wel weer wat nieuws te ontdekken.

2. Lyon

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Lyon is een stuk onbekender dan Parijs. Je kent Lyon waarschijnlijk als stad waar je altijd langs reed op weg naar Zuid-Frankrijk. Maar deze Franse stad is de laatste jaren opgebloeid tot een heerlijke culinaire plek. Vieux-Lyon is de oude wijk en werkelijk prachtig (en daarom beschermd door UNESCO). Maar vergeet ook de andere wijken, musea en het stadspark niet.

3. Marseille

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vroeger wilde je er niet dood gevonden worden. Inmiddels is het la douce France op haar best. In havenstad Marseille combineer je het Franse stadsleven moeiteloos met chillen aan het strand. De hippe kuststad heeft bovendien beter weer dan Parijs en is net een slag kleiner (maar nog steeds de tweede stad van Frankrijk). On y va!

4. Nice

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In tegenstelling tot Marseille staat Nice al lang en breed op de toeristische radar. De brede boulevards en het azuurblauwe water trekken al decennia lang vakantiegangers aan. En goed nieuws voor jou: deze stad in de Franse riviera is echt niet alleen voor de welgestelden onder ons. Verken Nice goedkoop en sportief op de fiets en verblijf in een fijn appartement of hostel als je on a budget wilt blijven.

5. Toulouse

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Toulouse is een verrassende Franse stad waar oud met nieuw wordt gecombineerd. Wandel door kleine straatjes en langs de rivier, bezoek een museum en geniet van Franse lekkernijen in markthal Marche Victor Hugo. De Saucisse de Toulouse is een must-try!

6. Bordeaux

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zeggen wij Bordeaux, dan denk jij natuurlijk meteen aan wijn. Direct een goede reden voor een citytrip aan deze Franse stad! Maar naast de lekkere Bordeaux-wijnen, is ook de hippe wijk Darwin, aan de overkant van de rivier, een must-do. Bezoek hipsterplek Magasin General voor Berlijn vibes en ervaar het ouderwetse Franse leven met een heerlijke brunch in het oude centrum op zondag. Je vermaakt je hier prima een weekend!

7. Straatsburg

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De oude stad Straatsburg in het noordoosten van Frankrijk staat waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje. Onterecht! Straatsburg is makkelijk te bezoeken (want lekker dichtbij), barst van de terrasjes en is een echte cultuur-stad. Je vindt er veel UNESCO-bezienswaardigheden, het Europees Hof van de Rechten van de Mens en andere Europese instituten. Educatief weekendje weg!

8. Lille

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Net over de grens met België vind je de Franse stad Lille, dat steeds populairder wordt onder Nederlandse toeristen. Je bent er natuurlijk snel en de stad wordt niet voor niets het Parijs van het Noorden genoemd. Verwacht echte Franse sferen dus, goed eten en veel winkels. Wist je trouwens dat Lille ook wel Rijsel genoemd wordt? Hup, in de trein dus voor een weekend Lille (of Rijsel)

9. Aix en Provence

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een van de kleinste stadjes in dit rijtje, maar zeker een van de mooiste! Aix en Provence ligt - niet gek - in de Provence en heeft die heerlijke Zuid-Franse sfeer. Oude gebouwen, een typische provençaalse markt, talloze terrasjes en uiteraard die heerlijke rosé uit de regio. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. Ideaal om echt even bij te komen en op te laden voor nieuwe energie.

10. Grenoble

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Grenoble is goed te combineren met Lyon, want het ligt echt om de hoek. Wat ook om de hoek ligt, zijn de Franse Alpen. Grenoble is dan ook een ideale citytrip voor natuurliefhebbers. Pak de Téléphérique de Grenoble voor een fenomenaal uitzicht op de stad en verschillende bergtoppen. Grenoble is bovendien een echte studentenstad, dus aan barretjes en terrasjes geen gebrek.

TIP: Mocht je op zoek zijn naar een vakantiepark in Frankrijk, dan heeft Parkvakanties, een ideaal overzicht met alle Franse vakantieparken.

Top reizen naar Frankrijk

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20 dagen
Individuele rondreis
Wat een reis is dit! Liefhebbers van het echte Azië, reizigers die in contact willen komen met de lokale bevolking, die veel op het platteland willen zijn, die willen zien hoe men in Cambodja en Vietnam leeft en werkt, maar die ook benieuwd zijn naar de absolute hoogtepunten in deze regio, zitten helemaal goed met deze 20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja.Vietnam en Cambodja delen een geschiedenis met Frankrijk. Ze behoorden in de 19e en 20e eeuw tot Frans Indochina, het koloniale gebied van Frankrijk in Zuidoost-Azië. Dat is nog altijd te merken, in de architectuur en in de keukens. Beroemd is het Vietnamese broodje Banh Mi, een overblijfsel uit Franse tijden, maar inmiddels vanwege de ingrediënten en smaken helemaal Vietnamees. Het platteland op deze rondreis bezoek je in de Mekong Delta in Zuid-Vietnam en Cambodja, waar de Mekong rivier uiteen wordt gereten in vele kleinere stromen en een landschap is ontstaan waar het water de baas is. Totaal anders, maar even fascinerend, zijn de rijstterrassen en bergen van Sapa in Noord-Vietnam. Net als de vissersgemeenschappen bij het Tonle Sap meer in Siem Reap in Cambodja.Het platteland is de spiegel van deze landen en ze zullen een onvergetelijke indruk maken, maar de extra's zitten 'm in de hoogtepunten van deze reis: Halong Bay, het spectaculaire merengebied vol rotspieken in Noord-Vietnam en Angkor Wat in Cambodja, het grootste religieuze monument ter wereld.Optioneel: als het je leuk lijkt en je tijd hebt, dan kun je deze rondreis completeren met een paar dagen aan het strand van het Thaise eiland Koh Chang.

Reisorganisaties met reizen naar Frankrijk

Meer blogs over Frankrijk

Beoordelingen van Frankrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
7.5
Stranden
7.7
Steden
8.3
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.3