Home
Blog
Bestemmingen
Frankrijk’s mooiste onontdekte plek: Gorges du Verdon

Frankrijk’s mooiste onontdekte plek: Gorges du Verdon

op 1 februari 2016
1 minuut leestijd
Frankrijk’s mooiste onontdekte plek: Gorges du Verdon

Kamperen in de natuur is voor veel Nederlanders de reden om in Frankrijk op vakantie te gaan. Frankrijk is onder de Nederlanders dan ook een populaire vakantiebestemming. Desondanks biedt Frankrijk nog steeds veel mooie onontdekte plaatsen. Eén hiervan is Gorges du Verdon!

Gorges du Verdon bevindt zich in het zuidoosten van Frankrijk en wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. De rivier Le Verdon stroomt dwars door een bergachtig landschap. Dit maakt deze omgeving perfect voor vele verschillende activiteiten!

De rivier leent zich uiteraard uitermate goed voor verschillende water-activiteiten. Verken de rivier en het omringende bergachtige landschap met de kano of kajak. Mocht je het iets intensiever willen, ga dan raften op de plekken waar de rivier een stuk heftiger stroomt. Beide activiteiten zijn in verschillende moeilijkheidsgraden beschikbaar. Is dit allemaal iets te actief voor je, of wil je tussendoor even een rustige pauze nemen? Le Verdon kent genoeg plekken waar je heerlijk even in het kristal heldere water rustig kan zwemmen, of aan de kant in de zon kan liggen uitrusten.

De bergen bieden op hun beurt natuurlijk ook genoeg mogelijkheden tot vermaak. Zo zijn er voor 1.000 kilometer aan wandelpaden beschikbaar. Tevens kan je ook gaan klimmen op één van de vele steile kliffen die Gorges du Verdon te bieden heeft. Of maak een 152 meter lange sprong naar beneden aan een bungeejump koord vanaf de brug Pont de’l Artuby.

Wanneer je in zo’n mooie omgeving op vakantie bent, moet je uiteraard ook in de natuur kamperen. Yelloh Village biedt een mooie camping aan, camping Verdon Parc, midden in de natuur nabij Gorges du Verdon.

Top reizen naar Frankrijk

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20 dagen
Individuele rondreis
Wat een reis is dit! Liefhebbers van het echte Azië, reizigers die in contact willen komen met de lokale bevolking, die veel op het platteland willen zijn, die willen zien hoe men in Cambodja en Vietnam leeft en werkt, maar die ook benieuwd zijn naar de absolute hoogtepunten in deze regio, zitten helemaal goed met deze 20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja.Vietnam en Cambodja delen een geschiedenis met Frankrijk. Ze behoorden in de 19e en 20e eeuw tot Frans Indochina, het koloniale gebied van Frankrijk in Zuidoost-Azië. Dat is nog altijd te merken, in de architectuur en in de keukens. Beroemd is het Vietnamese broodje Banh Mi, een overblijfsel uit Franse tijden, maar inmiddels vanwege de ingrediënten en smaken helemaal Vietnamees. Het platteland op deze rondreis bezoek je in de Mekong Delta in Zuid-Vietnam en Cambodja, waar de Mekong rivier uiteen wordt gereten in vele kleinere stromen en een landschap is ontstaan waar het water de baas is. Totaal anders, maar even fascinerend, zijn de rijstterrassen en bergen van Sapa in Noord-Vietnam. Net als de vissersgemeenschappen bij het Tonle Sap meer in Siem Reap in Cambodja.Het platteland is de spiegel van deze landen en ze zullen een onvergetelijke indruk maken, maar de extra's zitten 'm in de hoogtepunten van deze reis: Halong Bay, het spectaculaire merengebied vol rotspieken in Noord-Vietnam en Angkor Wat in Cambodja, het grootste religieuze monument ter wereld.Optioneel: als het je leuk lijkt en je tijd hebt, dan kun je deze rondreis completeren met een paar dagen aan het strand van het Thaise eiland Koh Chang.

Reisorganisaties met reizen naar Frankrijk

Meer blogs over Frankrijk

Beoordelingen van Frankrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
7.5
Stranden
7.7
Steden
8.3
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.3