Home
Blog
Bestemmingen
12x bijzonder overnachten in Frankrijk

12x bijzonder overnachten in Frankrijk

4 minuten leestijd
12x bijzonder overnachten in Frankrijk

Dat La Douce France van alle markten thuis is, is niets nieuws onder de Franse zon. Deze twaalf speciale overnachtingsplekken bevestigen dat eens te meer.

Goedkope Formule 1-hotels langs de snelweg, standaardappartementen, stacaravans, maar ook vijfsterrenhotels zijn passé zodra je de volgende twaalf markante logeeradressen ziet. Frankrijk is divers en biedt elk type vakantieganger een uniek onderkomen. Kies jouw favoriet en maak je klaar voor een vakantie die anders dan anders gaat zijn.

1. Slaap in een bubbel

In Allauch, La Bouilladisse en andere dorpen in de buurt van Marseille vind je speciale bubbeltenten midden in de natuur. Bij Attrap’Rêves breng je de nacht door in een doorzichtige koepel. Zo heb je prachtig zicht op de sterren. Waarom voor een vijfsterrenhotel kiezen, als je ook voor een ontelbaar-veel-sterren-hotel kunt gaan, nietwaar?! Met elk een eigen douche en een toilet beschikken de bubbels tevens over volop privacy.

2. Slaap in een vliegtuig

Waar genieten van een goede nachtrust hoog in de wolken vaak onmogelijk is, slaap je in het avonturenpark La Ferme Aventure wel weldadig in een vliegtuig. Je vindt hier een Caravelle, een Frans vliegtuig uit de jaren vijftig. Op een paar stoelen na is de kist leeg. Zowel voorin als achterin is er een ruimte beschikbaar voor gasten. Ontvang een slaapzak, toiletartikelen en een zaklantaarn te leen en ga een onvergetelijke nacht tegemoet. Zonder turbulentie!

3. Slaap hangend aan een rotswand

Avonturiers die graag over het randje gaan, halen hun hart op in Savoie Mont Blanc. Bij Aventure au Lac overnacht je al hangend aan een rotswand. Of je een oog dicht doet, is natuurlijk maar de vraag. Wat wel buiten kijf staat, is dat je elk moment geniet van een magisch uitzicht. Geniet ’s avonds van een smakelijke kaasfondue-maaltijd en smul in de ochtend van een voedzaam ontbijt, terwijl je uitkijkt over het nabijgelegen meer. 100 meter abseilen behoort hier tot een van de dagactiviteiten. Uiteraard geheel onder deskundige begeleiding.

4. Slaap in een boomhut

De Dordogne biedt het groene decor voor een speciale overnachting in een boomhut. Met een tweepersoonsbed, een mini-bar, een jacuzzi op het terras, wifi en airconditioning is er hier geen sprake van back-to-basic-taferelen. Het is spectaculair en luxueus toeven in Châteaux dans les Arbres. Hadden we al gezegd dat de boomhutten eruitzien als kastelen?

5. Slaap in een nest

In Cabane Nid val je in slaap als een vogel. De slaapplek ziet eruit als een groot uitgevallen vogelnest. De buitenkant is volledig van takken gemaakt. Binnen vind je een comfortabel slaapgedeelte, een eetgedeelte en een badkamer met een toilet en een douche. Het nestje ligt romantisch verscholen tussen het groen en biedt uitzicht op de Mont Blanc. Ideaal voor een verblijf met je geliefde dus!

6. Slaap in een ruimtecapsule

Óp de Mont Blanc kun je ook overnachten. En wel op een hele bijzondere wijze, namelijk in een ruimtecapsule. De plek is enkel te bereiken middels een stevige klim vanaf Val Ferret. Je moet er dus wel wat voor over hebben om bij de capsule te komen. Eenmaal boven zul je zien dat het elke zweetdruppel waard is geweest. Het uitzicht is er namelijk een om over naar huis te schrijven!

7. Slaap in een eco-hut op het water

Vlak bij Avignon kom je dichter bij de natuur dan elders. Tussen de wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape vind je daar de Cabanes de Grands Cépages, wat drijvende eco-hutten zijn. De volledig ecologisch verantwoorde accomodaties laten je de hectiek van alledag compleet vergeten. Het vele water heeft hier als vanzelfsprekend ook zijn aandeel in.

8. Slaap in uilen, schelpen en wolken

Bij Les Refuges Périurbains in Bordeaux word je kampeerervaring naar een volgend level getild. Vergeet het gehannes met een tent, je slaapt namelijk in een heus kunstwerk. Kies naar eigen voorkeur een uil, een schelp of een wolk. Er is geen water, geen elektriciteit, geen verwarming en geen toilet binnen. Toiletteren kan buiten -yep- met een wc-rol onder je arm. Desondanks heb je niets te klagen, want slapen in deze creaties is gratis!

9. Slaap op een boot

Nu roept overnachten op een boot wellicht niet direct spectaculaire beelden bij je op. Overnachten op déze boot, de Gîte Fluvial Insolite De Luxe, is echter heel speciaal vanwege het uitzicht op kasteel Saumur. Ervaar jezelf de koning te rijk en geniet van een waanzinnige zonsondergang vanaf je eigen terras. Naast een fijne buitenplek heb je binnen een comfortabel bed, een volledig uitgeruste keuken en een badkamer tot je beschikking.

10. Slaap in een dierentuin

In de buurt van Le Mans en Angers overnacht je letterlijk tussen de ijsberen. In een knusse houten hut droom je weg op een warm dekentje voor het knapperende haardvuur. Daarbij word je vergezeld door -jawel- ijsberen. Ze zwemmen letterlijk voor je raam langs, kun je het voorstellen? Zie je liever iets anders dan ijsberen? Duik dan de dierentuin in die 1.200 andere dieren rijk is.

11. Slaap in een Hobbit-huis

In de Provence worden sprookjes werkelijkheid. Helemaal als je groot fan bent van de Lord of the Rings. Hébergement insolite dans le Var heeft namelijk een heus hobbit-huis nagebootst. Stap de ronde deur binnen en je ervaart de fantasiewereld meteen aan den lijve. Daarbij heb je alle gemakken binnen handbereik.

12. Slaap in een hangende tent

Heb je altijd al eens bungelend aan een boom willen pitten? Ga dan naar A un Fil in Trémargat in Bretagne. Je bed hangt hier letterlijk zo’n vier meter boven de grond. In slaap gewiegd worden, krijgt zo een hele andere betekenis. Er is genoeg plek voor twee volwassenen en twee kinderen. Ideaal dus om met het hele gezin naartoe te gaan!

Na een nachtje op een van deze bijzondere plekken denk je een volgende keer wel twee keer na om weer “gewoon” met een tent eropuit te trekken, nietwaar?! Welk logeeradres is jouw favoriet?

Top reizen naar Frankrijk

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20 dagen
Individuele rondreis
Wat een reis is dit! Liefhebbers van het echte Azië, reizigers die in contact willen komen met de lokale bevolking, die veel op het platteland willen zijn, die willen zien hoe men in Cambodja en Vietnam leeft en werkt, maar die ook benieuwd zijn naar de absolute hoogtepunten in deze regio, zitten helemaal goed met deze 20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja.Vietnam en Cambodja delen een geschiedenis met Frankrijk. Ze behoorden in de 19e en 20e eeuw tot Frans Indochina, het koloniale gebied van Frankrijk in Zuidoost-Azië. Dat is nog altijd te merken, in de architectuur en in de keukens. Beroemd is het Vietnamese broodje Banh Mi, een overblijfsel uit Franse tijden, maar inmiddels vanwege de ingrediënten en smaken helemaal Vietnamees. Het platteland op deze rondreis bezoek je in de Mekong Delta in Zuid-Vietnam en Cambodja, waar de Mekong rivier uiteen wordt gereten in vele kleinere stromen en een landschap is ontstaan waar het water de baas is. Totaal anders, maar even fascinerend, zijn de rijstterrassen en bergen van Sapa in Noord-Vietnam. Net als de vissersgemeenschappen bij het Tonle Sap meer in Siem Reap in Cambodja.Het platteland is de spiegel van deze landen en ze zullen een onvergetelijke indruk maken, maar de extra's zitten 'm in de hoogtepunten van deze reis: Halong Bay, het spectaculaire merengebied vol rotspieken in Noord-Vietnam en Angkor Wat in Cambodja, het grootste religieuze monument ter wereld.Optioneel: als het je leuk lijkt en je tijd hebt, dan kun je deze rondreis completeren met een paar dagen aan het strand van het Thaise eiland Koh Chang.

Reisorganisaties met reizen naar Frankrijk

Meer blogs over Frankrijk

Beoordelingen van Frankrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
7.5
Stranden
7.7
Steden
8.3
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.3