Home
Blog
Bestemmingen
7 prachtige dorpen in Europa

7 prachtige dorpen in Europa

op 16 december 2013
1 minuut leestijd
7 prachtige dorpen in Europa

Van de fjorden in Noorwegen tot aan de Middellandse Zee, Europa is boordevol prachtige dorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We pikten 7 van deze prachtige dorpjes voor je uit.

Van de fjorden in Noorwegen tot aan de Middellandse Zee, Europa is boordevol prachtige dorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Van over de hele wereld trekken toeristen naar Europa op zoek naar de afgelegen gehuchten, met als resultaat dat de schilderachtige plekjes van ons continent zelden voor lange tijd verborgen blijven. We pikten 7 van deze prachtige dorpjes voor je uit:

1. Tellaro, Italië

Kronkelende klif wegen en een minuscule haven hebben Tellaro lang beschermd tegen een golf van toerisme, die andere badplaatsen in de buurt als Vernazza en Portofino wel aandeed. Een wirwar van pastel gekleurde gebouwen zijn op een duizelingwekkende manier tegen de steile kliffen van Tellaro aangebouwd, dat in de meest oostelijke punt van de Golfo dei Poeti ligt. Dit dorp is een schitterende bezienswaardigheid op zich in Italië.

2. Bibury, Engeland

De heuvelachtige Cotswold regio in het zuidwesten van Engeland is een gebied van uitmuntende natuurlijke schoonheid. Een van de mooiste dorpen hier is Bibury, waar greoene weilanden grenzen aan de oude stenen huisjes met steil hellende daken.

3. Hallstatt, Oostenrijk

Het sprookjesachtige Hallstatt om in het centrum van Oostenrijk ligt in een prachtige omgeving aan de oever van de Hallstätter See, tussen het ongerepte meer en een weelderige berg die dramatisch opstijgt uit het water.

4. Folegandros, Griekenland

De straten van Santorini zijn vol met bewonderaars, maar in Folegandros, op het nabijgelegen eiland in de Cycladen, zul je vergelijkbare architectuur en straatbeelden aantreffen, zonder de drukte. De witte gebouwen zijn hier versierd met kleurrijke bloemen en af en toe duikt er een Grieks-orthodoxe kerk op met een helder blauwe koepel.

5. Colmar, Frankrijk

In Colmar, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gespaard van vernietiging, vind je zowel Franse als Duitse invloeden terug en verkoopt de plaatselijke bakker zowel croissants als kugelhopfen. Je vindt hier verschillende architectonische stijlen, van Duitse gotiek tot de Franse neo-barok.

6. Reine, Noorwegen

Ten noorden van de poolcirkel ligt Reine, een mooi vissersdorp in de Lofoten archipel van Noorwegen, een gebied van mooie Scandinavische wildernis, waar saffier baaien fjorden en bergen accentueren. Veel van de hutten van de knalrode vissers (de zogenaamde rorbuer) zijn omgebouwd tot comfortabele cottages voor bezoekers die directe toegang willen tot de Noorse Zee.

7. Telč, Tsjechië

Inwoners van Telč, een klein stadje in Zuid-Moravië, waren ooit heel concurrerend wat betreft de schoonheid van hun huizen, en dat zie je vandaag de dag terug op het langgerekte centrale plein, waar het ene gebouw nog mooier is dan het andere. De barok-en renaissance-stijl, met hoge gevels geschilderd in lichte pastelkleuren, bevatten tegenwoordig kleine winkels en cafes.

Meer blogs