Home
Blog
Bestemmingen
De mooiste plekken langs de Duitse kust

De mooiste plekken langs de Duitse kust

3 minuten leestijd
De mooiste plekken langs de Duitse kust

Voor een te gekke strandvakantie denk je waarschijnlijk niet direct aan de Duitse kust. Onterecht! Dat bewijzen deze tien plaatsen.

De Duitse kust strekt zich uit langs de Noordzee en de Oostzee. Het is misschien overbodig om te benoemen dat een honderd procent zon-zekere vakantie niet geboden kan worden. Desondanks vind je hier veel oorden, meer dan je wellicht zou verwachten, waar je heerlijk kunt zonnen, zwemmen, zeilen en windsurfen. Tel daar de gemoedelijkheid van historische badplaatsen én de nodige ruige natuur bij op, en een van de volgende tien bestemmingen zou zomaar jouw nieuwe vakantiefavoriet kunnen zijn.

1. Juist

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Juist ja, je leest het goed. Juist is een van de zeven bewoonde Oost-Friese eilanden en beschikt over de meest aantrekkelijke stranden. Zeventien kilometer pracht en praal ligt letterlijk aan je zanderige voeten. Wat maakt dat het niet alleen een geweldige spot is voor een romantische strandwandeling. Ook voor een buitenrit te paard, al dan niet met prins, is dit autovrije eiland een topplek.

2. Sylt

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Sylt wordt ook wel de ‘Koningin van de Noordzee’ genoemd. Dit meest noordelijke eiland in Duitsland kent een enorme diversiteit aan landschappen en stranden. Zo is het grote strand Wenningstedt met name geschikt voor gezinnen met kinderen. ‘Samoa’ en ‘Sansibar’ zijn vanwege hun poederzand, en naam, exotisch te noemen. Wanneer je van luxueus shoppen houdt in designerboetieks, is dit tevens een eiland naar jouw hart. En wanneer je er bent: vergeet de mooie zonsondergang bij de ‘Rote Kliff’ vlakbij Kampen niet!

3. Amrum

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ben je een fervent vogelspotter? Ga dan naar Amrum. Wandel daar sowieso de acht kilometer lange hike vanuit Norddorf langs het veilige zwemstrand naar het rustige natuurreservaat Odde. De vogels vliegen om je orgen en je zal jezelf verbazen over het groene landschap. Voor het mooiste uitzicht over het uitgestrekte eiland ga je naar het centraal gelegen dorp Wittdün, en wel naar de vuurtoren, die met zijn 63 meter de hoogste is van Noord-Duitsland.

4. St. Peter-Ording

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

St. Peter-Ording is niet alleen prachtig, het is ook ultiem relaxed daar. Dankzij zijn zwavelbronnen wordt St. Peter-Ording namelijk als een healing spa gezien. En dat naast een twaalf kilometer lang en vlak zandstrand! Dit oord is overigens ook erg populair onder kitesurfers. Mits de wind goed staat uiteraard.

5. Baai van Lübeck

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De Baai van Lübeck is gezegend met een handjevol fraaie stranden en werkelijk van alle markten thuis. Zowel het Timmendorfer strand, het Scharbeutzer strand als het noordelijker gelegen Grömitzer strand lenen zich perfect voor gezellige barbecue-onderonsjes in het zand, watersport-taferelen en luiersessies op een badhanddoek. En als je er dan toch bent, snuif ook even wat historie op van Lübeck.

TIP: Een ideale uitvalsbasis om Lübeck en een fijn strand aan de Oostzee te ontdekken is Ostseebad Travemünde met de fijne Baltische badplaats Travemünde als middelpunt. Slapen doe je daar het beste op vakantiepark Landal Travemünde. Dit bungalowpark ligt tegenover Travemünde op het schiereiland Priwall. Hier slaap je in comfortabele vrijstaande bungalows vanwaaruit je 's ochtends zo het strand op kunt wandelen.

6. Rostock

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Rostock mag niet ontbreken in deze lijst van geweldige locaties aan de Duitse kust. In de stad waar niets is wat het lijkt, word je getrakteerd op een palet aan pastelkleurige huizen die er al eeuwen lijken te staan. Toch is het overgrote deel pas recentelijk gebouwd. Deze combinatie van ‘oud’ en ‘nieuw’ geeft een unieke sfeer. Daarnaast zijn de stranden van Rostock zeer de moeite waard. Met het tachtig kilometer brede Warnemünder strand als paradepaardje.

7. Hiddensee

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ga je naar Hiddensee dan laat je de auto achter in de haven en vervolg je je reis te voet. Of te fiets, te paard of te ‘Bimmelbahn’. Deze laatste betreft een toeristentrein op wielen. Het eiland is slechts zeventien vierkante kilometer groot en autovrij. Een paradijs op aarde mag je wel stellen! Vooral Vitte, Kloster en Neuendorf zijn populaire spots.

8. Darßer Ort

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wanneer je warm wordt van een mix tussen strand en bossen is Darßer Ort een bijzondere plek. Niets is heerlijker dan tegelijkertijd de geur van de zilte zee én de geur van het groen van het bos op te snuiven. Daarbij maakt de 360 graden uitkijk over het natuurpark het vakantieplaatje compleet. Op dus naar Darßer Ort en zijn vuurtoren!

9. Rügen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst


Rügen was voorheen het vakantieoord van Hitler, die niet bepaald het zonnetje in huis was. Wel is dit het zonnigste deel van Duitsland. Met 60 kilometer aan strand en gave nationale parken is het een idyllische locatie die je nog lang zal heugen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de krijtrots van Binz of ga cultuur snuiven in Prora.

10. Usedom

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Last but not least is ook Usedom een gewilde vakantieplek langs de Duitse kust, bijna tegen Polen aan. Naast een prachtig strand, afgewisseld met kleine baaien, vind je hier tevens veel bosrijke fiets- en wandelpaden. Wil je rustiek genieten? Dan is dit jouw place to be!

Top reizen naar Duitse kust

Reisorganisaties met reizen naar Duitse kust

Meer blogs over Duitse kust

Beoordelingen van Duitsland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.4
Cultuur
7.5
Stranden
n.v.t.
Steden
7.9
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
7.6