Home
Blog
Bestemmingen
De 5 mooiste onbekende stadjes van Duitsland

De 5 mooiste onbekende stadjes van Duitsland

1 minuut leestijd
De 5 mooiste onbekende stadjes van Duitsland

In Nederland hebben we Giethoorn en Broek in Waterland. In Duitsland zijn er nog veel mooiere stadjes te vinden. Een sprookje dat uitkomt!

Heb je geen tijd om het hele land door te rijden? Dan kan je het beste naar Beieren gaan. Deze zuidelijke deelstaat is de meest sprookjesachtige van alle zestien deelstaten. Je vindt het de mooiste onbekende stadjes van Duitsland. Al zijn de Moezel en Baden-Württemberg ook niet mis!

1. Tüchersfeld, Beieren

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit stadje net boven de rook van Neurenberg ligt in een schitterende heuvelachtige omgeving. Tüchersfeld is gebouwd tegen steile rotsen, wat gegarandeerd prachtige plaatjes oplevert. De huisjes in het stadje zijn gemaakt van houten balken en staan tegen de rotsen aan. Uniek!

2. Rothenburg ob der Tauber, Beieren

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Eveneens in Beieren, maar toch weer anders is Rothenburg ob der Tauber. Het stadje ligt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de rivier de Tauber. Rothenburg ob der Tauber stamt uit het jaar 1000 en dat is te merken. Alsof je terugstapt in het verleden! De stadsmuur met de tientallen poorten en torens is zeker het bekijken waard. 

3. Cochem, Rijnland-Palts

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Iets dichterbij huis ligt Cochem, aan de Moezel. Cochem is al redelijk ontdekt door toeristen door de heerlijke wijn die uit deze regio komt. Cochem is nog ouder dan  Rothenburg ob der Tauber en stamt uit de tijd van de Ketlen en de Romeinen. Tip: bekijk Cochem vanaf de Reichsburg voor een prachtig uitzicht over de Moezel. 

4. Schiltach, Baden-Württemberg

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Schiltach is een stadje in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg en telt nog geen 4.000 inwoners. Het is een pittoresk plaatsje aan een riviertje, met wit-bruine huisjes van hout. Een terrasje pakken of een wandeling maken is hier de beste optie. De oude binnenstad, diverse musea en de stadskerk moet je gezien hebben! 

5. Reit im Winkl, Beieren

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit zuidelijke stadje ligt al praktisch in de Alpen. Reit im Winkl is dan ook het meest populair in het winterseizoen. Als het stadje voorzien is van een pak sneeuw, is het niet alleen goed skien hier, maar ook prachtig om te zien. Ook voor niet-wintersporters een aanrader: ga lekker wandelen en bekijke de schilderachtige kerkjes. Alsof je in Oostenrijk bent!

Lees ook: De top 10 mooiste steden van Duitsland

Top reizen naar Duitsland

Reisorganisaties met reizen naar Duitsland

Meer blogs over Duitsland

Beoordelingen van Duitsland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.4
Cultuur
7.5
Stranden
n.v.t.
Steden
7.9
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
7.6