Home
Blog
Steden
5 tips voor de Berlijnse zomers

5 tips voor de Berlijnse zomers

op 11 juni 2014
3 minuten leestijd
5 tips voor de Berlijnse zomers

Berlijn in de stad met vele gezichten. De rijke geschiedenis en het moderne heden vloeien samen in het midden van de stad. Doordat de stad zo veelzijdig is, is er voor ieder wat wils. Dus als je nog geen zomerplannen hebt; waarom niet naar Berlijn?

Vlooienmarkten

Berlijn is een vlooienmarkt walhalla, met per week meerdere leuke markten. De grootste wekelijkse vlooienmarkt vindt elke zondag plaats in het Mauerpark.
Hier kun je urenlang rondstruinen op zoek naar de beste koopjes om vervolgens op het gras neer te ploffen met een koud biertje en te kijken naar een van de
optredende bandjes. Wanneer je dat niet spannend genoeg vindt; Er wordt elke zondag met mooi weer een karaoke georganiseerd voor de duizenden bezoekers van het park. Geniet van andermans optreden of stap zelf in de ring en show je zangtalenten. Wanneer je toch iets meer op je gemak rond wilt snuffelen en niet met honderden anderen stapvoets alle kraampjes af wilt gaan zijn er ook genoeg rustigere alternatieven zoals: Nowkölln Flowmarkt, Flohmarkt am Boxenhagerplatz, Kreuzboerg Flohmarkt, Flohmarkt Friedrichshagen of één van de vele andere.

Openluchtbioscopen

Zodra de zon weer achter de wolken vandaan komt weten de mensen in Berlijn hoe laat het is: tijd voor een film onder de sterrenhemel. Vanaf ongeveer mei, worden er gedurende de hele zomer op verschillende locaties openlucht bioscopen opgezet. Je kunt er voor een klein prijsje in de zon of onder de sterrenhemel genieten van allerlei soorten films. Vaak worden de films in het Duits getoont maar er zijn ook uitzonderingen. Zoals bij de Freiluft Kino in Kreuzberg, een van de oudste openlucht bioscopen in Berlijn. Hier worden vaak de originele films gedraaid met Duitse ondertiteling of in het Duits met Engels ondertiteling. Maar ook in de Freiluft Kino Friedrichshain zijn er enkele uitzonderingen die ook voor niet-Duitsers te volgen zijn.  Neem een biertje en zak lekker onderuit om samen met vrienden een film te kijken in de buitenlucht

De Spree

De Spree is de rivier die door het oosten van Duitsland loopt en naast Cottbus en Lübben ook Berlijn doorkruist. In de stad wordt hier op verschillende manier erg goed gebruik van gemaakt. Zo is er de mogelijkheid om een rondvaart te doen en om vanaf het water Berlijn te ontdekken. In de Spree zwemmen is geen aanrader maar het Badeschiff, een zwembad drijvend op de Spree, biedt toch de nodige verkoeling en zo dichtbij de Spree als je maar kunt komen. Daarnaast heeft het een aangelegd strand waar je in de zon kunt opdrogen en kunt genieten van een koud drankje. Ook worden er het hele jaar door evenementen en feesten georganiseerd, dus je vervelen is daar zeker niet nodig. Langs de Spree vindt je meerdere van dit soort barretjes met een tuin of aangelegd strand aan het water. De perfecte plek om tot laat van de zon te genieten en eventueel dansend de nacht in te gaan.

Fietsen

Dit is eigenlijk een tip die niet alleen voor de zomer geldt maar in de zomer extra fijn is. Ondanks dat Berlijn nog niet op alle plaatsen in de stad even geschikt is voor fietsers, is er geen betere manier om de stad echt te ontdekken. Wanneer je niet goed weet waar je heen wilt, of moet zijn, kun je altijd op safe spelen met een georganisseerde fietstocht. Maar wat het fietsen juist zo leuk maakt, is het ontdekken van plekken waar je anders nooit langs was gekomen. Plan een paar highlights in die je wilt zien op een dag en laat je verder meevoeren door je eigen nieuwsgierigheid. En neem vooral de tijd om af te stappen en rond te kijken zodra je iets leuks ziet.

Naar het park

In Berlijn leven veel mensen in de zomer op straat; of beter gezegd in het park. Hele groepen vrienden en families trekken naar een van de tientallen parken om daar vervolgens hun hele dag tot zonsondergang door te brengen. Met tassen vol met eten en drinken, muziekinstrumenten of jongleerspullen wordt er altijd wel gezorgd voor vermaak. Natuurlijk komen ook in Berlijn de barbecues uit de schuur zodra het zomer wordt. In de stad heb je genoeg gelegenheden waar je legaal je vlees mag braden, en dit wordt dan ook veelvuldig gedaan. Vooral in de parken is barbecueën en met zijn allen eten een populaire bezigheid. In het park in Friedrichshain, het verlaten vliegveld Tempelhof of het grootste stadspark Tiergarten zijn zeker aanraders wanneer het gaat om het houden van een BBQ.

Top reizen naar Berlijn

Reisorganisaties met reizen naar Berlijn

Meer blogs over Berlijn

Beoordelingen van Duitsland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.4
Cultuur
7.5
Stranden
n.v.t.
Steden
7.9
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
7.6