Home
Blog
Bestemmingen
Nördlingen: Duitse stad gebouwd in een krater

Nördlingen: Duitse stad gebouwd in een krater

op 7 november 2014
1 minuut leestijd
Nördlingen: Duitse stad gebouwd in een krater

De Duitse stad Nördlingen ligt volledig binnen een krater, die ontstaan is toen een meteoriet zo'n 15 miljoen jaar geleden in de aarde sloeg.

Nördlingen is een stop op de Duitse Romantische Straße, een van de bekendste toeristische routes in Duitsland die zeer populair is bij Japanse toeristen die op deze wijze een indruk hopen te krijgen van het oude, middeleeuwse Europa. De oprichters van de stad waren waarschijnlijk niet op de hoogte van het feit dat ze zich in een krater bevonden, want tot de jaren '60 dacht men dat Nördlingen in de buurt van een vulkaan was gebouwd.

Een veel voorkomende misvatting is dat de stadsmuren van Nördlingen direct op de rand van de krater staan. De stad ligt wel in z'n geheel in een krater, maar de krater, de Nördlinger Ries, heeft een diameter van tussen de 22 en 24 kilometer, en strekt zich dus ver buiten de grenzen van de stad. Vanaf de klokkentoren in de stad, die liefkozend Daniel wordt genoemd, is de rand van de krater zichtbaar. Ook heb je vanaf hier een goed uitzicht over het netwerk van schilderachtige middeleeuwse steegjes in Nördlingen, de ouderwetse watermolen, een omgebouwd klooster en de Beierse huizen met oranje daken. En ja, ook hier is een kerstmarkt.

Nördlingen is lid van Cittaslow, een coalitie van 'slowcities' over de hele wereld, waar men leeft in een meer afgezwakt tempo. Om lid te zijn moet een stad "nog nieuwsgierig zijn naar de oude tijden" en "rijk aan theaters, pleinen, cafés, workshops, restaurants en spirituele plaatsen zijn".

Rustig aan doen dus bij een bezoek aan deze stad in een krater.

Top reizen naar Duitsland

Reisorganisaties met reizen naar Duitsland

Meer blogs over Duitsland

Beoordelingen van Duitsland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.4
Cultuur
7.5
Stranden
n.v.t.
Steden
7.9
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
7.6