Polen

Gdansk

Rondreis Polen

Bruisende steden, kastelen en weelderige natuur

Polen, het land met juwelen van steden, een wonderschone natuur met glinsterende meren, oerbossen en imposante bergen. Maar ook een land met historische schatten, waar liefhebbers van geschiedenis en cultuur hun hart kunnen ophalen. Laat je ontvangen door de gastvrije bevolking en verwonder je over een land waar oud en nieuw vechten om jouw aandacht!

Wie gaat rondreizen in Polen gaat kan maar beter de tijd nemen, of zorgen dat hij nog een keertje terug kan gaan, zoveel schatten heeft dit land te ontdekken. Daar waar je in de historische steden als Krakau en Gdansk ondergedompeld wordt in de rijke geschiedenis van het land, maak je in hoofdstad Warschau kennis met een totaal andere energie van wolkenkrabbers en moderne architectuur.

Poolse historie

Ga je naar Polen, dan kun je niet om de indrukwekkende geschiedenis die het land kent heen. De historie van het land gaat terug tot het eerste millennium dus er zijn duizenden jaren aan winsten en verliezen, koningen en kastelen te ontdekken. Het meest bekend staat Polen misschien toch wel om haar tragische rol in de Tweede Wereldoorlog. Polen staat dan ook vol met holocaustmonumenten en er is nog steeds sprake van een groeiende waardering voor het Joodse verleden.

Je zal tijdens je reis naar Polen niets indrukwekkenders zien dan het voormalig concentratiekamp Auschwitz- Birkenau. Auschwitz is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere concentratie- en vernietigingskampen die de nazi’s bouwden. Wie kent de foto’s van de ingangspoort met de woorden ‘Arbeit macht frei’ niet? Je kunt deze indrukwekkende plek in de buurt van Krakau op eigen gelegenheid bezoeken, maar ook een georganiseerd bezoek is zeker de moeite waard.

Natuur van Polen

Het contrast kan bijna niet groter, wanneer je tijdens je bezoek aan Polen niet alleen de geschiedenis induikt maar ook de natuur. Het is een van de weinige landen in Europa waar je zoveel verschillende ongerepte landschappen en natuurgebieden aantreft. Polen telt 23 nationale parken en kent voor wat betreft flora en fauna zijn gelijke niet. Je treft hier de meest uiteenlopende diersoorten aan.

In de Poolse natuur vind je onstuimige rivieren die hun weg banen door de dik begroeide bossen, boordevol vegetatie in de zomer en bedekt onder een laag sneeuw in de winter. In het Tatragebergte, ook wel bekend als de Poolse Alpen, kun je er dan skiën en snowboarden, terwijl je in de zomer goede hikes kunt maken in dit gebied. Wat dichterbij de grens met Oekraïne zijn kleinere bergen met dichte bossen en uitgestrekte weiden. Dit deel is beduidend minder toeristisch en perfect voor rustzoekers.

Polen aan zee

Ben je ook wel fan van een strandvakantie? Ga dan naar het noorden van het land. Hier liggen perfecte badplaatsen zoals Sopot en Kolobrzeg, met wijde zandstranden, boulevards, restaurants, hotels en campings. Vergis je niet in de temperatuur: in tegenstelling tot wat veel mensen denken kan het ook in Polen erg heet en zonnig zijn. Niets is dan lekkerder dan een verfrissende duik in het zeewater.

Hoofdstad:
Warschau
Inwoners:
38.635.144
Oppervlakte:
312.685 km2
Beste reistijd:
mei, juni, september en oktober
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
2:10 uur
Natuur
8/10
Cultuur
8/10
Strand
5/10
Steden
8/10
Eten
7/10
Actief
7/10

Achtergrond & praktische informatie

Video's van Polen

Reisorganisaties met reizen naar Polen

Reizen naar Polen

Rondreis Polen, 14 dagen

Rondreis Polen, 14 dagen

14 dagen
Groepsrondreis
Kleurrijke steden en groene wouden Bezoek het indrukwekkende Auschwitz Geniet van de markten en terrassen van Krakau De bergen rondom Zakopane nodigen uit om te wandelen
Djoser
vanaf
€ 1.595
Rondreis POLEN - 9 dagen; Nysa busjes en opstandige kabouters

Rondreis POLEN - 9 dagen; Nysa busjes en opstandige kabouters

9 dagen
Groepsrondreis
Deze korte reis dichtbij huis is er een vol verrassingen. Warschau werd vernietigd door de Duitsers en ging gebukt onder het communistisch bewind, maar is tegenwoordig een gezellige stad vol herbouwde monumenten. De middeleeuwse steden Krakau en Wroclaw doen aan als openluchtmusea zo mooi, maar ook de verschrikkingen van de holocaust en het verzet tegen de communisten worden tijdens je bezoek belicht. Hoe mooi de Poolse natuur is, ervaar je in het Tatra gebergte waar houten huisjes en heerlijke wandelingen je dagen makkelijk zullen vullen. 
Koning Aap
vanaf
€ 1.295
Rondreis POLEN HOOGTEPUNTEN - 15 dagen; Het land van duizend meren

Rondreis POLEN HOOGTEPUNTEN - 15 dagen; Het land van duizend meren

15 dagen
Groepsrondreis
Terwijl de natuur de overhand heeft in het Bialowieza woud, waar de Europese Bizon rustig graast, kleuren de statige herenhuizen het culturele straatbeeld van de Poolse steden Warschau en Wroclaw. Krakau is een stad vol pure magie met nabij de overblijfselen van het ingrijpende Auschwitz. In Gdansk leer je meer over het verleden van de Hanzensteden en kun je de mooie zandstranden van Polen bewonderen. Nog meer natuurschoon kom je tegen bij de Mazurische meren, het land van duizend meren. Ga mee op deze afwisselende rondreis lekker dicht bij huis en ontdek de hoogtepunten van Polen.
Koning Aap
vanaf
€ 1.695
7-daagse rondreis Verrassend Polen

7-daagse rondreis Verrassend Polen

7 dagen
Groepsrondreis
7-daagse rondreis Verrassend PolenGroepsreis, NL-sprekende reisleiding, Met o.a. Hanzestad Gdsank, En ook Warschau en Krakau, Bezoek aan Auschwitz, Fijn: centraal gelegen hotels & inclusief transfers.
TUI
vanaf
€ 666
17-daagse rondreis Polen - Parels van Polen 4*

17-daagse rondreis Polen - Parels van Polen 4*

16 dagen
Individuele rondreis
Bezoek de bruisende steden en ongerepte natuurgebieden van Polen. Van Toruń, Gdańsk, Warschau en Wroclaw tot de Mazurische meren en de regio van het oerbos bij Białowieża. Met op de heenreis een verblijf in paleizenstad Potsdam vlakbij Berlijn.
ANWB
vanaf
€ 1.298
8 daagse cruise Verborgen Parels van de Oostzee

8 daagse cruise Verborgen Parels van de Oostzee

8-daagse Vakantie naar Klaipedos bij 8 daagse cruise Verborgen Parels van de OostzeeCruise per Norwegian Dawn, Boek het Free At Sea pakket bij, Bonus: vertrek vanuit Amsterdam, Bezoek historische steden, Spektakel aan boord: Elements, Ontdek de Baltische Staten
TUI
vanaf
€ 893

Blogs over Polen

· Suzanne van Duijn
7x Tips voor jouw bezoek aan historisch Krakau
Wie naar Polen gaat mag een bezoek aan historisch juweel Krakau zeker niet overslaan. Van rijke geschiedenis tot urban foodspots: wij vertellen je waar je absoluut moet zijn.
Reizen in Polen was werkelijk een geweldig avontuur. Wát een prachtig land, mooie steden en vriendelijke mensen!
- Denise

Beoordelingen van Polen

Wat zijn de Polen ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Polen.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.