Home
Blog
Bestemmingen
Bogotá: Dé must-see bezienswaardigheden én tips (deel 1)

Bogotá: Dé must-see bezienswaardigheden én tips (deel 1)

op 26 juni 2017
2 minuten leestijd
Bogotá: Dé must-see bezienswaardigheden én tips (deel 1)

Bogotá is een stad die je zéker gezien moet hebben in Colombia. Het is niet alleen de hoofdstad, maar ook een stad vol cultuur, mooie gebouwen, pleinen, restaurants en nog veel meer. Student Dawid vertelt je er meer over!

Oké, tot dusver hebben we de basis gehad en is Medellin aan bod geweest.

Nu is het tijd voor de Hoofdstad, Bogotá. En het verschil met Medellin is groot, je zou bijna zeggen dag en nacht!

Bogotá ligt op 2600(!) meter hoogte, en dat merk je al bij aankomst. Als je conditie niet goed is zal de wandeling naar je hotel al een hele opgave zijn

Ondanks zijn ligging (Bogotá ligt vrijwel op de evenaar) is de temperatuur niet te vergelijken met Medellin, en kan je de temperatuur goed vergelijken met die van Amsterdam. Bereid je voor op regen, wind en koude avonden. Dus een absolute must-do als je Bogotá bezoekt is:

Neem een jas mee!

Nu we dat gehad hebben, laten we focussen op het mooie wat Bogotá heeft te bieden.

Doe een wandeltoer door de stad/ga erop uit

Alhoewel Bogotá iets lager genoteerd staat dan Medellin als het aankomt op veiligheid, is het absoluut veilig genoeg om er zelf op uit te gaan. Echter zijn er bepaalde delen van de stad die absoluut worden afgeraden, dus laat jezelf goed informeren voordat je besluit een wandeling te wagen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dat gezegd hebbende, is Bogotá een prachtige stad om te zien. Met hypermoderne winkelcentra, maar over het algemeen een prachtige oud Latijns-Amerikaanse sfeer. Boven alles staat Bogotá bekend als een artistieke stad en dit is terug te zien in de vele graffiti kunstwerken die de stad tot leven brengen.

Mocht je het toch te eng vinden om zelf op pad te gaan, of vind je het gewoon leuk om rondgeleid te worden, dan is DEZE toer een echte aanrader!

Beklim of bestijg de Monserrate

De Monserrate is een berg van 3,152 meter, midden in het centrum van Bogotá, wat dus betekend dat je vanaf de top zicht hebt over de gehele stad met zijn 11 miljoen inwoners. Bovenop de berg staat een prachtige kerk die open is voor bezoek, en kan je souvenirs halen.

Om de berg te beklimmen moet je verplicht mee met een toer, die via de website te boeken is, of ter plaatse (rond de 90 euro). Als alternatief is het ook mogelijk om naar de top te gaan met een kabelbaan, dit scheelt een hoop energie (en geld!) De kosten hiervan liggen rond de 8 euro.

Monserrate
Monserrate

Plaza Bolivar, Bogotá
Plaza Bolivar, Bogotá

Bezoek het Plaza Bolivar en het goud museum

Bogotá heeft een levendige goudmarkt, en de mogelijkheid bestaat dat mensen je aanspreken op straat om goud te kopen. Echter is dit af te raden omdat dit meestal nep goud betreft. Bovendien is er een veel betere optie als je de goudkoorts te pakken krijgt: bezoek het Museum del Oro (goud museum). Deze bevind zich op een steenworp (rond de 5 minuten) afstand van het Plaza Bolivar, en zo pak je 2 trekpleisters tegelijk mee. Het museum heeft niet alleen informatie over de geschiedenis van goud, maar je kan er ook prachtige voorwerpen aanschaffen, vaak voor een fractie van de prijs in Nederland.

Plaza Bolivar is het grootste plein van Bogotá en is voorzien van een standbeeld van Simon Bolivar, die een belangrijk deel uitmaakt van de geschiedenis van Colombia. Naast dat dit plein een historische waarde heeft bevinden zich daar ook de Kathedraal van Bogotá, het paleis van justitie en het Capitol Nacional. Bovendien zijn er vaak optredens van straat artiesten, en kan je je foto laten maken met een lama!

Naast al deze attracties zul je rondom het plein ook veel typisch Colombiaanse restaurants en kantines vinden. Een gemiddelde maaltijd inclusief drankje zal je niet meer dan 5 euro kosten, en is bovendien overheerlijk!

Tot zover deel 1 van dingen die je gedaan MOET hebben in Bogotá. Aangezien deze stad zo groot is, is 1 artikel niet voldoende. Dus tot volgende week voor deel 2!

Geschreven door Dawid. Dawid is student aan de NHTV in Breda en bracht 4 maanden door in Colombia.

Top reizen naar Bogotá

Reisorganisaties met reizen naar Bogotá

Meer blogs over Bogotá

Beoordelingen van Colombia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.5
Stranden
9
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8