Home
Blog
Bestemmingen
5 redenen waarom je ook na WIDM naar Colombia wilt

5 redenen waarom je ook na WIDM naar Colombia wilt

2 minuten leestijd
5  redenen waarom je ook na WIDM naar Colombia wilt

Molloot’ of niet, dit zijn vijf motivaties om Colombia minimaal één keer in je leven aan den lijve te ervaren.

Colombia is hot! Het land dat voor velen berucht is om zijn cocaïne- en moordend verleden is razend populair. Dit jaar vormt het het decor van het geliefde tv-programma Wie Is De Mol. Waar twee graag geziene eenheden elkaar ontmoeten, ontstaat magie die naar meer smaakt. Wat ons betreft is die populariteit meer dan terecht. We zijn erg benieuwd wat de locaties worden van de spannende spellen. Zouden er jokers in Bogotá liggen en vrijstellingen in het vrijgevochten Medellín misschien? Hoe het spel ook zal verlopen, hierom wil ook jij sowieso naar Colombia toe.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

1. Colombia is veiliger dan je denkt

Niet voor niets wordt een begeerd programma als WIDM opgenomen in misschien wel een van de veiligste landen van Zuid-Amerika. Dat is nogal een stelling na de eerdere nieuwsfeiten omtrent Derk Bolt en vroeger Pablo Escobar. Uiteraard zijn er gebieden die je beter kunt vermijden, zoals er in elk land minder fijne oorden zijn. Wanneer je enkel dit beeld van Colombia hebt, ga je je verbazen over de vredig- en barmhartigheid die er heerst. Oké, er is één groot gevaar. En dat is dat je stapelverliefd wordt op het land en zijn bevolking.

2. Colombia’s klimaat: voor ieder wat wils

Of je nou de voorkeur geeft aan een chill bergklimaat of warme Caribische temperaturen, Colombia biedt het je allemaal. Door het Andesgebergte, de Amazone en het kustgebied kent het land een diversiteit aan weersomstandigheden. Een combinatie aan ingrediënten die garant staat voor een reis om nooit meer te vergeten!

3. Bizar mooie natuur

Colombia heeft door zijn grote oppervlakte naast een enorme variëteit aan weertypen ook een veelzijdigheid aan landschappen. Je kunt er trekkingen maken door de woestijn, door prachtige nationale parken en door het fameuze Amazonegebied. De Valle de Cocora, Parque Tayrona en de Tatacoa-woestijn zijn de topfavorieten onder natuurliefhebbers.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

4. De bevolking is prachtig

Niet alleen het landschap brengt je in hogere sferen. Ook de Colombianen zelf laten je volledig thuisvoelen. En ja, de titel van dit kopje mag je figuurlijk letterlijk nemen en letterlijk figuurlijk. Zo zijn Colombiaanse vrouwen veelal prachtige poppetjes met een flinke bilpartij en lopen er ook aantrekkelijke Don Juans rond. Het is echter vooral de positieve instelling die een onuitwisbare indruk achterlaat. Slechte geschiedenis of niet, de locals maken er wat van!

5. Gemakkelijk reizen

Nog een reden om op vakantie naar Colombia te gaan, is het reisgemak waarmee je het land verkent. De afstanden zijn groot, daardoor is het vervoersnetwerk top geregeld. Je boekt eenvoudig een binnenlandse vlucht of een nachtbus. Een relatief kleine afstand overbrug je met een collectivo, een geregistreerde taxi of een Uber. Tel daar de fijne reisvibe onder je mede-reizigers bij op en je kan niet anders dan meegaan in de wij-cultuur van dit geweldige Latijns-Amerikaanse land.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Top reizen naar Colombia

Reisorganisaties met reizen naar Colombia

Meer blogs over Colombia

Beoordelingen van Colombia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.5
Stranden
9
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8