Home
Blog
Bestemmingen
12x Waarom Colombia één van onze favoriete rondreis bestemmingen is

12x Waarom Colombia één van onze favoriete rondreis bestemmingen is

op 11 december 2019
3 minuten leestijd
12x Waarom Colombia één van onze favoriete rondreis bestemmingen is

Colombia staat bij velen torenhoog op de vakantieverlanglijst. En terecht. Als je er nog niet geweest bent, loop je na deze twaalf redenen óók warm om jouw reis te boeken naar dit immense land.

Inmiddels is het geen geheim meer dat Colombia een populaire bestemming is in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land kent een bewogen geschiedenis, maar heeft zijn imago ondertussen flink opgepoetst. Zo zijn er tal van redenen om verliefd te worden op deze parel. We geven je er twaalf.

1. Het is er veilig

Anders dan de media soms doet vermoeden, is Colombia veilig bereisbaar. Er zijn slechts een paar gebieden waar je beter niet kunt komen. Informeer jezelf daar goed over en neem op plaats van bestemming de adviezen van locals ter harte. Dan kan het niet mis gaan. 

2. De lokale bevolking is hartverwarmend

Over locals gesproken. Zij bezorgen je de grootste glimlach van allemaal. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel en overal is een helpende hand nabij. We durven te stellen: je hebt je nog nooit zo welkom gevoeld zo ver van huis. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

3. Colombia is goedkoop 

Een rondreis door Colombia is vriendelijk voor je portemonnee. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Houd er rekening mee dat het vliegticket prijzig kan zijn, de dagelijkse kosten maken die balans weer goed. Zo kun je met gemak rondkomen van twintig tot dertig euro per dag. 

4. Colombia kent een interessante geschiedenis

Colombia kent een bizarre, gewelddadige historie. Des te bewonderenswaardig hoe het land zich daarvan herpakt heeft. In zowel Bogotá als Medellín worden diverse tours georganiseerd die je hiervan een beeld geven. Hiervan zijn de graffiti tour in Bogotá, en Comuna 13 en het voormalige huis van Pablo Escobar in Medellín absolute aanraders! 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

5. Het transport is goed geregeld

Hoewel de afstanden groot zijn in Colombia verplaats je je gemakkelijk met zowel de bus als het vliegtuig. Vliegtickets zijn soms zelfs nog goedkoper dan bustickets. Boek vooraf online of ga simpelweg naar het centraal gelegen busstation. Je vindt er zoveel busmaatschappijen dat er altijd wel een ritje vrij is naar je volgende reisdoel. Kies je voor het vliegtuig, dan zijn Viva Colombia en Avianca de beste opties. 

6. Je vindt er prachtige stranden

Of je nou de voorkeur geeft aan Caribische sferen of een liefhebber bent van de Pacific, Colombia biedt beide soorten. Cartagena, Santa Marta en Buenaventura zijn voorbeelden van hotspots. Ook San Andres en de Rosario eilanden in het noorden zijn tropische paradijzen op aarde. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

7. Je vindt er waanzinnige woestijnen

Aan strandzand geen gebrek in Colombia. Evenals woestijnzand. Zo is Peninsula de la Guajira een bekende woestijnstrook in het noorden van het land. De Tatacoa-woestijn is gelokaliseerd in het zuiden. Beide plekken zijn totaal verschillend en meer dan buitengewoon om doorheen te trekken. Waar de vlakte in het noorden je doet denken aan een oase, lijkt Tatacoa meer op een maanlandschap.

8. Je drinkt er de lekkerste koffie

Een goed bakkie koffie in de ochtend maakt een wereld van verschil. Wel, dat zit in Colombia helemaal snor. Er is zelfs een heuse koffieregio. Doe bijvoorbeeld Salento of Filandia aan voor een originele koffietour en geniet van het zwarte goud. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

9. Je vindt er de grootste waxpalmbomen

Salento is de uitvalsbasis naar Valle de Cocora. Een must-visit als je Colombia, en in het bijzonder de koffieregio, bezoekt. Hier torenen namelijk de grootste waxpalmbomen de aarde uit. Dat levert magische plaatjes op!

10. Je maakt er geweldige trektochten

Met zoveel verscheidenheid in moedernatuur mag je ervan uitgaan dat je te gekke trekkings maakt. La Ciudad Perdida, de verloren stad, is een van de paradepaardjes van het land. Trek vier dagen lang met intense hitte door het ruige landschap van noord-oost Colombia en voel je op een dieper niveau één met de aarde. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

11. Er heerst een afwisselend klimaat

Door de grote oppervlakte is Colombia tevens van alle markten thuis als het om weertypes gaat. Houd je van tropisch warm? Richt je rondreis dan met name op het noorden. Zoek je liever de verkoeling op? Trek dan naar de hooggelegen berggebieden. Houd daarbij rekening met soms hevige regenval. 

12. Het stedelijke leven is boeiend

Naast uitzinnig mooi natuurschoon is ook het urbane leven van Colombia om over naar huis te schrijven. Steden als Bogotá, Medellín, Cali, Santa Marta en Cartagena beschikken zowel over een rijke historie als over een zwoel nachtleven. In al deze steden wordt een gratis stadswandeling aangeboden. Hiermee krijg je niet alleen direct een beeld van de stad, je ontdekt ook meer over de geschiedenis en de verhalen achter de imposante gebouwen. Waar je kunt, neem salsa-lessen en beleef hete dansavonden, want feesten kunnen de Colombianen ook. Als de besten!

Top reizen naar Colombia

Reisorganisaties met reizen naar Colombia

Meer blogs over Colombia

Beoordelingen van Colombia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.5
Stranden
9
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8