Home
Blog
Bestemmingen
Dingen die je gedaan MOET hebben in Colombia

Dingen die je gedaan MOET hebben in Colombia

op 23 mei 2017
3 minuten leestijd
Dingen die je gedaan MOET hebben in Colombia

Welke activiteiten en bezienswaardigheden mag je niet missen in Colombia? Wij vertellen het je in dit blog!

Allereerst stel ik mijzelf graag even voor: Ik ben Dawid, 25 jaar en student op de NHTV in Breda. Voor mijn scriptie ben ik het afgelopen jaar een paar maanden in Colombia verbleven. Na wat contact met Rondreis.nl heb ik de mogelijkheid gehad om mijn tips en aanbevelingen voor jullie op te schrijven in de vorm van een paar blogs.

Deze eerste blog gaat vooral over de essentiële dingen die je moet doen voordat je naar Colombia gaat, of als je net bent gearriveerd. De blogs die zullen volgen gaan meer inhoudelijk over de steden die ik heb bezocht. Laten we er meteen induiken!

Leer wat Spaans

Ondanks dat het aantal engels-sprekende Colombianen de laatste jaren enorm is gegroeid (vooral onder studenten), blijft het moeilijk om de dag door te komen zonder een beetje Spaans. Het is natuurlijk altijd handig om een woordenboek bij de hand te hebben, maar als je het meeste uit je reis wilt halen is een om van te voren al een beetje Español te spreken.

Mocht je van plan zijn voor een langere tijd in Colombia te verblijven, dan is er ook de mogelijkheid om je in te schrijven voor een Spaanse cursus op locatie. Op deze manier leer je niet alleen de taal, maar ontmoet je ook vele andere toeristen die in het zelfde schuitje zitten als jij.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Spaans cursussen worden op bijna alle universiteiten aangeboden, daarnaast zijn er ook vele privéleraren en facebook groepen waar je terecht kan. De niveaus variëren van beginner tot gevorderd. Voor meer informatie hierover raad ik je aan om even te kijken op: ToucanSpanish, zij bieden cursussen aan in Bogota, Medellín en Cartagena.

Verblijf in een hostel

Natuurlijk is dit een persoonlijke keuze, en als je een afkeer hebt tegen een kamer delen met onbekenden, zal ik je natuurlijk niet dwingen!
Echter is het verblijven in een hostel één van de beste manieren om nieuwe mensen te leren kennen. Aangezien er ook veel toeristen uit andere Latijns-Amerikaanse landen op vakantie gaan naar Colombia is het een perfecte manier om deze prachtige cultuur beter te leren kennen. Bovendien zal je Spaans ook een stuk sneller vooruitgaan.

Reis rond en neem je tijd

Alhoewel dit voor de meeste landen opgaat, is het in het geval van Colombia bijzonder belangrijk. Colombia staat op nummer 25 als het gaat om grootste landen ter wereld, is nummer 2 op de lijst van landen met meeste biodiversiteit, en ook als het gaat om klimaat staat Colombia bovenaan in de wereldlijsten. Want divers, dat is Colombia zeker.

In het zuiden van het land (Tegen de grens met Ecuador en Venezuela) vind je een tropisch regenwoud, waar Tarzan niet zou misstaan. Iets verder naar het noorden ligt de Tatacoa woestijn.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De hoofdstad Bogota ligt op meer dan 2600(!) meter boven zeepijl en heeft een klimaat vergelijkbaar met Nederland. Steden als Cartagena en Barranquilla, helemaal in het noorden van Colombia, maken deel uit van de Caribische kust en hebben een heerlijke tropische vibe.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg was is het zelfs mogelijk om te snowboarden/skiën in Colombia. Kortom, veel te veel voor een vakantie van 2 weken!

Dat gezegd hebbende, haast jezelf niet te veel. Stel dat je daadwerkelijk maar 2 of 3 weken hebt, kies voor 1 of 2 bestemmingen en keer later een keer terug. Want diversiteit is ook terug te vinden in de steden zelf, en het zou zonde zijn als je op 5 plekken bent geweest ,maar niks kan navertellen.

Pak het vliegtuig

Zoals al eerder is gezegd; Colombia is groot, héél groot. Zo groot dat de afstanden tussen de steden eigenlijk niet te doen is met het openbaar vervoer.

De veiligheid van openbaar vervoer in Colombia heeft de laatste jaren een vogelvlucht genomen, en word over het algemeen bestempeld als heel veilig. Bovendien geeft dit je een goeie kans om te mengen met de locals.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Echter, 12 uur in een overvolle bus zitten is geen pretje, zeker niet als het buiten 35 graden is en de bus niet van airconditioning is voorzien. Gelukkig voor ons, is vliegen in Colombia spotgoedkoop, en soms zelfs goedkoper dan een ticket voor de bus. Gemiddeld zal je rond de 20-30 euro kwijt zijn voor een vliegticket naar een andere stad in Colombia, ongeacht welke dit is.

Conclusie

Net als Colombia zelf, is schrijven over dit mooie land een flinke opgave, en heb ik aan 1 artikel niet voldoende. Echter hoop ik dat deze tips je in ieder geval hebben geholpen om een beetje meer wegwijs te worden als je op de locatie aankomt. Het volgende artikel zal gaan over Medellín, en wat je daar absoluut wel en niet moet doen. Hasta pronto!

Geschreven door Dawid. Dawid is student aan de NHTV in Breda en bracht 4 maanden door in Colombia.

Top reizen naar Colombia

Reisorganisaties met reizen naar Colombia

Meer blogs over Colombia

Beoordelingen van Colombia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.5
Stranden
9
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8