Home
Blog
Algemeen
Exploring Colombia - Een kijkje achter de schermen

Exploring Colombia - Een kijkje achter de schermen

op 24 juni 2015
9 minuten leestijd

Exploring Colombia is een échte specialist in reizen naar Colombia. Vanuit het noorden van het land helpt deze reisorganisatie je graag bij het regelen van je Colombia rondreis. Mede-oprichtster Gerda geeft ons een kijkje achter de schermen.

Hoe is Exploring Colombia ontstaan?

Gerda heeft vier jaar lang in Colombia gewoond en heeft haar hart echt verloren aan het land, de bevolking en de sfeer. Aangezien Gerda een toeristische achtergrond heeft, is zij in Colombia een mooi project gestart wat uitgroeide tot een goed lopende reisorganisatie. Vele betrouwbare contacten en ervaringen rijker keerde zij terug naar Nederland.

Eenmaal in Nederland bleef het werk haar trekken en daarom zijn wij in een andere samenstelling verder gegaan. Een nieuwe naam, een nieuwe website en een nieuwe start. Allen met de nodige kennis van Colombia, aangezien we allemaal meerdere keren zijn afgereisd naar dit bijzondere land. Het fijne aan een reisorganisatie is, dat je door de mooie contacten, ervaringen én kennis iemand anders ook zo’n prachtige ervaring kunt geven. Een herinnering die een leven lang meegaat. Delen, is daarbij een kernwoord!

Het grappige is, dat Gerda en Margreet al jaren dromen van een eigen onderneming. Iets bijzonders en iets groots. Iets wat ons beide trekt en waar we onze complete ziel en zaligheid in kwijt kunnen. Van 1001 plannen als jonge meisjes, is nu een bijzonder idee compleet uitgekomen. Goed gekozen én op het juiste moment! Fantastisch toch?!

Waarom hebben jullie specifiek voor Colombia gekozen?

De vele bijzondere ervaringen die we alle drie hebben opgedaan, hebben ervoor gezorgd dat gecombineerd met Gerda haar voorkennis en ervaring we iets moesten doen met dit bijzondere land. Gecharmeerd door de vriendelijke bevolking, de veelzijdige landschappen en de ontelbare authentieke en unieke activiteiten kwam Exploring Colombia tot stand.

In Colombia ga je van het strand, naar de jungle, van de woestijn, naar de stad en van de koffieplantages naar de bergen. Het is fijn en bijzonder om meerdere reizigers te laten genieten van dit gevarieerde land.

Uiteraard is het niet dé reden, maar Colombia kan een oppepper gebruiken. Het blijft een land met een negatief imago. Dit is moeilijk weg te poetsen, omdat de nieuwsberichten jarenlang gedomineerd werden door enge verhalen over Colombia. Wij willen, samen met de (lokale) touroperators in Colombia, zorgen voor een positief beeld. Wij houden van Colombia en iedere klant die terugkomt van een reis door Colombia zegt hetzelfde!

Hoe zien jullie reizen er uit?

Met Exploring Colombia kun je heel Colombia bereizen. Uiteraard zitten de bekendere steden, plaatsen en activiteiten standaard in ons aanbod. De insteek van Exploring Colombia is om ook de authentieke kleine dorpjes, onbekende regio’s, nationale parken en avontuurlijke ervaringen op te nemen in de plannen.

Wij bieden niet alleen complete rondreizen aan, maar ook korte(re) pakketten en accommodaties. Eigenlijk voor iedereen die naar Colombia wil, hebben wij een ruim aanbod van prachtige opties. Voor elke reiziger kan de perfecte reis samengesteld worden.

Een hutje op het strand, een boomhut in de Koffieregio, overnachten in de Amazone, bij de indianen van de Sierra Nevada de Santa Marta, een luxe hotel boutique in Cartagena, een eco cabin op de beste locatie in Tayrona Park of een hangmat in de woestijn? You name it en we regelen het!

Het is moeilijk om een aantal highlights te benoemen in Colombia, aangezien Colombia in zijn totaliteit een highlight is. Dit komt voornamelijk doordat het nog onontdekt is en weinig toerisme kent. Om er toch een aantal hele bijzondere te noemen. De Ciudad Perdida trekking naar de Verloren Stad, walvissen spotten aan de Pacifische Kust, de Caño Cristales rivier met 5 verschillende kleuren en de zee bij San Andres met 7 tinten blauw. Een kleine greep, maar wel een hele mooie greep!

Voor wie organiseren jullie voornamelijk reizen?

Bij Exploring Colombia gaat het om de beleving. Het pure en het echte beleven! Dat is wat we iedereen graag willen bieden. De doelgroep maakt met deze visie totaal niets uit. Een reisplan naar Colombia wordt volledig op maat gemaakt naar de wensen en de behoeften van elke specifieke reiziger. Dus ben je op zoek naar een goedkope backpack reis, dan zit je bij ons aan het juiste adres. Wil je voornamelijk avontuurlijke activiteiten ondernemen en daarbij comfortabele en luxe hotels? Geef je wensen aan en Exploring Colombia maakt een plan waar je tevreden mee kunt zijn. Ook oudere mensen, gezinnen met kinderen of de onervaren reizigers kunnen prima vertoeven in Colombia. Niets is te gek! 

Authentiek, duurzaam reizen en lokale ervaringen zijn voor Exploring Colombia belangrijk. Volgens ons wil iedereen dat graag ervaren en beleven. De doelgroep is dus zo breed als dat het maar kan zijn!

Met wat voor team werken jullie?

Exploring Colombia bestaat uit 2 reislustige Colombia liefhebbers die full time bezig zijn met het maken van inspirerende reisplannen, het contact met de klanten en het blij maken van de reizigers. Tevens schrijven we blogs om Colombia als land concreter te maken. Foto’s en verhalen spreken enorm aan, hebben we gemerkt. Achter de schermen werkt onze online marketeer keihard met ons mee.

Uiteraard werken we in Colombia samen met veel verschillende reisorganisaties en lokale touroperators om de reizen geheel naar de gevarieerde wensen te kunnen invullen. Kortom, in Nederland zijn we met zijn drieën… Rekenen we Colombia daarbij, dan hebben we een heleboel betrouwbare collega’s erbij. Collega’s op afstand weliswaar. In ieder geval gepassioneerde mensen met dezelfde liefde voor Colombia.

Wat heeft jullie ertoe gezet om Exploring Colombia op te richten en hoe ging het daarna?

Aangezien Gerda al de nodige ervaring heeft in Colombia en in de toeristische sector konden we Exploring Colombia met de nodige voorkennis en ervaring, opstarten. Dat was fijn! Margreet komt uit een hele andere hoek. Zij is orthopedagoog, maar reist wel het liefst de hele wereld rond en kent Colombia goed.

Uiteraard kom je onvoorziene situaties tegen, wanneer je net van start bent. Dit is logisch, maar daar word je juist sterker van. De kunst is om tijdig en adequaat in te spelen om de situaties die zich voordoen. Uiteindelijk gaat het om een soort van routine met oog voor de verscheidenheid aan reizigers. Dat zit al helemaal ingebakken in de werkwijze. Gelukkig hebben we al veel mensen blij mogen maken met een prachtige rondreis door Colombia.

We werken nu aan nieuwe contacten, nog uniekere bestemmingen, samenwerkingen met de locals en het ondersteunen van bijzondere projecten en gemeenschappen. We zitten boordevol ideeën! Het plan is tevens om dit jaar zelf weer af te gaan reizen naar Colombia om door middel van persoonlijke contacten weer prachtige nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen.

Wat vind je het leukste aan het runnen van Exploring Colombia?

Eigenlijk is de liefde voor het land de basis van Exploring Colombia. Daarom is het werken voor Exploring Colombia en mét Colombia zo leuk om te doen. Het gaat om het geven van de informatie, de tips, de kennis afgestemd op de wensen en budget van elke specifieke reiziger. Als je daarin geslaagd bent, heb je blije mensen. Mensen die niet kunnen wachten om in het vliegtuig te stappen naar Colombia. Dat is wat je wilt. Inspireren en enthousiasmeren.

Het is heerlijk om naderhand te horen dat mensen het naar hun zin hebben gehad. Dan is je missie volbracht en ben je tevreden over het gehele proces.

Bovendien is het betrokken blijven bij een land waar je van houdt, geweldig! Je helpt, je doet iets terug en je geeft je mede-Nederlanders een onvergetelijke ervaring.

Wat doen jullie anders dan andere reisorganisaties?

Met Exploring Colombia zijn wij echt gespecialiseerd in alleen Colombia. De kennis en ervaring zit bij ons, dus wij kunnen mensen informeren over Colombia en in alles helpen. Geen enkele vraag zal voor ons vreemd zijn. Dat is voor vele reizigers heel fijn, omdat ze toch graag meer willen weten alvorens de reis daadwerkelijk te boeken. Ergens zit nog de angst voor Colombia.

Tevens onderscheiden wij ons met de service die we bieden. Met geduld en betrokkenheid proberen we elke aanvraag (groot of klein) serieus af te handelen. Achter elke aanvraag gaat een persoon schuil met eigen ideeën en wensen. Dus geen standaard antwoorden, maar specifieke adviezen en informatie gericht aan ieder persoonlijk. Wij vragen ons regelmatig af… Hoe willen we zelf behandeld worden? Dat helpt mee om dit altijd met zorg en aandacht te blijven doen.

De termen zijn al een aantal keren gevallen. Toch, zijn ze belangrijk! Het maakt ons anders dan de rest. Authentiek, uniek, duurzaam en dichtbij de lokale bevolking. Puur beleven dus!

Welke plekken zijn het meest populair en waarom?

Bogotá, Tayrona en Cartagena zijn over het algemeen de populairste bestemmingen in Colombia. Mensen willen deze gebieden eigenlijk altijd onderdeel maken van een reis door Colombia. Uiteraard horen deze steden en gebieden ook echt in een rondreis door Colombia, want het zijn prachtige steden en Tayrona Park is een magisch paradijs. Toch, merken we wel dat dit de bestemmingen zijn die mensen het meest zien, lezen en horen. Over de authentieke en unieke plekjes hoor je minder en logischerwijs heb je dan geen weet van het bestaan. Daarom vinden wij het altijd prachtig om mensen juist voor die dorpjes, parken en plekjes te enthousiasmeren. Al zeggen we het zelf… dit lukt altijd aardig! Dus een gedeelte van de reis is altijd vrij standaard, terwijl de rest authentieker is en absoluut niet over de gebaande paden. Een combinatie van beide maakt mensen blij en daar doen we het voor!

Heb je verrassende tips voor onze lezers die ze echt niet mogen missen in Colombia?

Een individuele rondreis is iets wat wij aanraden. Je kunt je eigen reis, samen met ons, compleet samenstellen naar jouw wensen, behoeften en budget. Niet iedereen heeft dezelfde ideeën over een reis door Colombia, dus op deze manier is iedereen content met zijn/haar reis. Dat is waar we altijd voor gaan! Een groepsreis is tevens mogelijk, maar komt minder vaak voor.

Verrassende tips? Een heleboel! Het Amazone gebied met een verrassende flora en fauna. Varen over misschien wel de mooiste rivier in de wereld is fantastisch. Je voelt je nietig en klein in zo’n natuur spektakel zoals het Amazone gebied. Uiteraard moet je naar Tayrona Park. Deze plek is betoverend mooi en zal je continu verbazen door de verschillende landschappen, prachtige stranden en wildlife. Het spotten van de walvissen aan de Pacifische Kust. Hoe uniek is dat? Oranje stranden en duinen in Punta Gallinas of het kleine en romantische dorpje Villa de Leyva vlakbij Bogotá. Avontuurlijke activiteiten in het Koffiegebied zoals raften en ziplinen boven de koffieplantages. Overnachten bij de Kogui indianen van de Sierra Nevada de Santa Marta. Slapen in hangmatten met de geluiden van de zee als achtergrond muziek. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wat merken jullie tegenwoordig nog van het "negatieve imago" van Colombia?

Het negatieve imago verandert langzaam en in positieve zin. Gelukkig! Colombia is goed te bereizen en de Colombianen zijn gigantisch blij dat je hun land komt bezoeken. Ze zijn super vriendelijk en heel trots dat hun land eindelijk weer mensen kán ontvangen. Dat was in het verleden natuurlijk heel anders. Trots is misschien niet krachtig genoeg. De Colombiaanse bevolking is apetrots!

De echte reizigers laten zich trouwens niet weerhouden door een bepaald imago. Toch, sommige mensen hebben ergens nog de angst dat de FARC ze te grazen zal nemen. Logisch ook, want we hebben er veel negatieve verhalen over gehoord. Het neemt langzaam maar zeker af. Hoe meer vakantiegangers met een blij gevoel terugkomen in Nederland, hoe meer mensen uiteindelijk de stap gaan zetten. Daar zijn we van overtuigd. Het enige probleem in Colombia is wel… ‘El único riesgo es que te quieras quedar’. Dit betekent zoveel als: het enige risico wat je loopt in Colombia, is dat je er wilt blijven’. En dat risico wil je vast wel lopen!?

Wat wil je bereiken met Exploring Colombia?

Een florerend Exploring Colombia, een positief imago voor Colombia en veel blije mensen die hun hart óók verloren hebben in dit bijzondere land. Vooralsnog richten we ons inderdaad alleen op Colombia. Wij zijn de specialist en dat willen we blijvend kunnen uitstralen. Als je te snel en te veel hooi op je vork neemt, gaat dit ten koste van de kwaliteit en service. We weten uiteraard nooit wat de toekomst brengt. Heel Zuid-Amerika is prachtig, dus wie weet…

Leuk Gerda! Bedankt voor je uitgebreide en zeer enthousiaste antwoorden op onze vragen! Bezoek de website van Exploring Colombia voor meer informatie over deze leuke reisorganisatie en Colombia.

Meer blogs over Exploring Colombia

Beoordelingen van Exploring Colombia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.5
Vervoer
8.5
Reisleiding
8.3
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9.3