Home
Blog
Reisadviezen
Is reizen in Colombia gevaarlijk?

Is reizen in Colombia gevaarlijk?

op 18 december 2018
1 minuut leestijd
Is reizen in Colombia gevaarlijk?

Colombia wint meer en meer aan populariteit. En terecht! Desondanks blijven velen in het duister tasten omtrent de veiligheid van het land. Rondreis.nl heldert op.

De geschiedenis van Colombia liegt er niet om. Lange tijd kwam het Zuid-Amerikaanse land enkel in het nieuws met gewelddadige updates ten aanzien van de Farc of Pablo Escobar. Ondanks de immense schaduwkanten groeit het aantal toeristen dat naar het land afreist elke dag. Tot grote vreugde van de lokale bevolking. Die maar wat graag hun andere, barmhartige kant laat zien! De veiligheidssituatie is de afgelopen jaren dan ook sterk verbeterd. Toch blijft het geboden om op te letten. Met deze drie tips ga je een onbezorgde reis tegemoet.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

1. Loop niet te koop met wat je hebt

Je voelt snel genoeg waar je wel even de tijd neemt om met je nieuwste fototoestel die gave insta-plaat te maken en waar je de camera beter in je tas houdt. Simpel gezegd: loop niet te pas en te onpas te zwaaien met al je waardevolle spullen. Vooral in populaire en drukbevolkte gebieden van steden als Bogotá, Medellín en Cartagena zijn zakkenrollers gehaaid. Buiten de grote steden wordt Colombia als veiliger aangemerkt. Het is dan onwaarschijnlijker dat je nare dingen meemaakt. Let wel: dichte, afgelegen junglegebieden zijn daarbij een uitzondering op deze regel. Wees eveneens extra alert op busroutes tussen Cali en Popayán.

2. Luister naar locals

Twijfel je over de veiligheid van een specifieke plek? Vraag dan aan iemand die de omgeving goed kent naar de actuele situatie. In het beste geval iemand van je hotel of hostel. Vertrouw je het nog steeds niet helemaal? Vraag het dan sowieso aan drie anderen om een nauwkeurigere inschatting te maken van de risico’s en alternatieven.

3. Ga voor officieel boven onofficieel

Hiermee bedoelen we: kies voor gerenommeerde bedrijven. Zowel ten aanzien van je verblijf als van het vervoer. Boek dus een slaapplek via sites als bijvoorbeeld booking.com of hostelworld.com en stap in een geregistreerde taxi in plaats van dat je er random één op straat aanhoudt. Ook het gebruik van Uber is goed geregeld en veilig in Colombia!

Waar je ook gaat, geniet van de veelzijdigheid aan passie die je tegemoet komt. Gebruik daarbij te allen tijde je gezonde verstand en zorg voor een positieve uitstraling. Want ook hier gaat op: wat je uitstraalt, krijg je terug. Buen viaje!

Top reizen naar Colombia

Reisorganisaties met reizen naar Colombia

Meer blogs over Colombia

Beoordelingen van Colombia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.5
Stranden
9
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8