Home
Blog
Bestemmingen
Medellín in Colombia: Tips en bezienswaardigheden

Medellín in Colombia: Tips en bezienswaardigheden

op 31 mei 2017
3 minuten leestijd
Medellín in Colombia: Tips en bezienswaardigheden

Ben je van plan om een reis door Colombia te maken? Zet Medellín dan op je lijstje! Deze stad van de "Eeuwige lente" ligt mooi tussen de bergen en heeft vele gave bezienswaardigheden. Kijk maar!

Na de inleiding van vorige week met de must-sees in Colombia, wil ik graag wat dieper ingaan op wat je niet mag missen als je in Colombia op reis bent. De eerste plek waar ik het over wil hebben is Medellin.

Medellin zal bij de meeste mensen bekend (of berucht) zijn als de woonplaats van 1 van de grootste drugsbazen ooit; Pablo Escobar. En ondanks dat Pablo bekend stond als een bijzonder kwaadaardig persoon, heeft hij ook veel gedaan voor ‘zijn’ stad. Zo zijn er tijdens zijn hoogdagen scholen, bibliotheken en zelf hele wijken uit de grond gestampt met het geld wat hij verdiende met zijn praktijken.

Dit heeft er ook voor gezorgd dat Escobar een cult-status heeft in deze prachtige stad, en elk jaar op zijn verjaardag een groot feest met vuurwerk gehouden, ten ere van al het goede wat hij de stad heeft gebracht.

Maar Medellin is ver verwijderd van zijn ooit zo ongure verleden, en is van 1 van de meest gevaarlijke steden van Colombia getransformeerd in 1 van de meest levendige en veilige steden van Colombia. Bovendien heef Medellin enorm veel te bieden voor inkomende toeristen, dus laten we de ‘must-sees’ even op een rijtje zetten:

Medellin metro lijn:

De metro-kabel (vrij vertaald) is in 2010 gebouwd en mag wel een transport-wonder genoemd worden. Als eerste ter wereld heeft Medellin een kabelbaan geïnstalleerd die het armere gedeelte, wat hoger in de bergen ligt, verbindt met het centrum van de stad.

Dit betekend niet alleen dat de armere mensen in dit gebied de stad beter (en vooral goedkoper) kunnen bereiken, maar is ook meteen 1 van de mooiste attracties van de stad.
Niet alleen geeft de kabelbaan je de mogelijkheid om een uniek zicht te krijgen over de prachtige stad, maar het geeft je ook de kans om op plekken te komen die je in eerste instantie misschien zou overslaan.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Al hoewel het niet aan te raden is om s ’avonds zelf rond te lopen in deze minder ontwikkelde gebieden, zijn er genoeg mogelijkheden om via een toer (die ook aan worden geboden rond de Metro lijn zelf) in groepsverband de omgeving te verkennen.

Neem een kijkje in een park

Medellin heeft een heerlijk klimaat; bijna 1500 meter boven zee niveau, omringt door prachtige bergen, en de ligging vlakbij de evenaar zorgen ervoor dat er het hele jaar door een heerlijk zomers weertje is.

Dit lekkere weer betekend dat er buitenhuis ook genoeg te doen is in Medellin. En de stad word vooral geprezen door hun prachtige parken, gekenmerkt door prachtige fonteinen en kunstwerken.

Mijn persoonlijke top 3:

Plaza Botero

Staat vooral bekend om zijn levensgrote standbeelden, en grenst aan het Museo de Antioguia (een gratis museum met schilderijen van Botero en andere beroemde Latijns Amerikaanse artiesten)

Plaza Botero, Medellin
Plaza Botero, Medellin

Jardin Botanico (Botanische tuin)

De perfecte plaats als je op zoekt bent naar een beetje rust na een drukke dag in de stad. Dit park is erg populair bij studenten en muzikanten , en je zult dan ook geregeld een jam-sessie zien als je er zit. Daarnaast organiseert het park zelf ook vaak optredens, die zeker de moeite waard zijn. Het park is gratis te bezoeken

Park Arvi

Het park Arvi ligt in 1 van de grootste natuur reservaten van de regio. Een bezoek aan dit park is goed te combineren met de metro lijn, aangezien dit de makkelijkste manier is om in het park te komen.
Van alle plekken in Medellin is dit mijn favoriet. Het park is gigantisch, prachtig en voor mij persoonlijk extreem rustgevend. Liefhebbers van een goede wandeltocht zullen smullen bij het wandelpad van 84(!) kilometer die je langs alle mooie plekken in het reservaat brengt.

Drink koffie, heel veel koffie!

Oké, dit geld misschien niet alleen voor Medellin, maar Colombia staat bekend om hun ongelofelijke koffie. Het is dan ook absoluut een aanrader om naar 1 van de vele koffiebars in de stad te gaan. El Poblado, een wijk in het zuiden van het centrum , staat vooral bekend als dé plek om een kopje koffie te halen.

Doe een fiets-toer

Als je de tijd en de conditie hebt (let wel het kan heel warm worden!) is een fietstoer ook zeker een aanrader. Voor een bedrag rond de 40-50 euro, ben je de gehele dag onderweg en wordt het eten en drinken voor je verzorgd. Dit maakt je niet alleen wegwijs in de stad, maar geeft je ook meteen de mogelijkheid om dingen te zien die je normaal niet zou meemaken.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Mijn persoonlijke aanrader is Medellin bike-tours, die verschillende trips hebben, zowel binnen als buiten de stad. Voor de fervente fietser is Colombian Bike Junkies aan te raden; Deze reizen zijn langer en meestal ook een stuk intensiever.

Conclusie

Al hoewel ik nog wel 100 dingen heb die ik persoonlijk aanraad om te doen in Medellin, lijkt me dit een goede start. Volgende week neem ik jullie mee naar de hoofdstad van Colombia, Bogotá, om te zien wat je daar absoluut NIET mag missen. Tot dan!

Geschreven door Dawid. Dawid is student aan de NHTV in Breda en bracht 4 maanden door in Colombia.

Top reizen naar Medellin

Reisorganisaties met reizen naar Medellin

Meer blogs over Medellin

Beoordelingen van Colombia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.5
Stranden
9
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8