Home
Blog
Bestemmingen
Welke plaatsen je niet mag missen in Colombia en waarom

Welke plaatsen je niet mag missen in Colombia en waarom

op 14 april 2014
1 minuut leestijd
Welke plaatsen je niet mag missen in Colombia en  waarom

Ben je van plan om naar Colombia op vakantie te gaan? Wij zetten de must-visits voor je op een rijtje! Colombia is geen duur land, maar je zult zien dat je in totaal toch nog veel geld kwijt bent als je verschillende delen van het land wilt bezoeken.

Ben je van plan om naar Colombia op vakantie te gaan? Wij zetten de must-visits voor je op een rijtje! Colombia is geen duur land, maar je zult zien dat je in totaal toch nog veel geld kwijt bent als je verschillende delen van het land wilt bezoeken. Het is daarom handig om te besparen op bijvoorbeeld de parkeerkosten bij Schiphol, je vliegticket en accommodaties.

1. Bogota
Bogota is de hoofdstad van Colombia en alleen daarom al mag je deze stad eigenlijk niet overslaan. Je proeft er niet alleen allerlei typische Colombiaanse hapjes, maar ook de algehele sfeer van het land. Het goudmuseum (El Museo del Oro) is een echte aanrader, ook voor mensen die doorgaans niet graag een museum bezoeken. Indrukwekkend is de donkere kamer vol met goud, waarbij het goud langzaamaan verlicht wordt.

2. Medellin
In Medellin kan je naar een voetbalwedstrijd gaan van Atlético Nacional tegen Independiente Medellín. Deze twee grote clubs komen beide uit Medellin en deze wedstrijden zijn dan ook een hele happening. Kaartjes zijn snel uitverkocht, dus wees er wel vlug bij.

3. Cartagena
De stad Cartagena heeft een hele relaxte sfeer over zich heen hangen. Je kunt er urenlang door de oude stad slenteren terwijl je ondertussen mooie koloniale gebouwen bekijkt.

4. Cali
In Cali wordt er gedanst. Je hebt er veel nachtclubs waar je tot in de late uurtjes kan feesten. Heb je zelf niet zoveel ritmegevoel? Geen probleem. De lokale bevolking vindt het namelijk maar wat leuk om je te leren dansen.

5. Salento
In Salento vind je zowel vele koffieplantages als schitterende natuur. Bezoek een koffieplantage, pluk je eigen bonen en maak hier je eigen koffie van. Ook kan je de bijzondere lange bomen die in Salento groeien bekijken. Om deze te bereiken maak je een flinke wandeltocht of ga je te paard.

6. Taganga
In Taganga kan je goedkoop je duikbrefet halen en heerlijk op het strand liggen. Daarbij is het de perfecte uitvalsbasis voor een tripje naar Tayrona National Park. In Tayrona ligt het mooiste strand van heel Colombia en kan je slapen in een hangmat.

7. Barranquilla
Braanquilla mag niet ontbreken in dit lijstje, ook al is er het grootste gedeelte van het jaar niet veel te beleven. Carnaval is hier echter een groot spektakel. Er wordt zelfs gezegd dat carnval vieren in Barranquilla leuker is dan in Rio de Janeiro.

Top reizen naar Colombia

Reisorganisaties met reizen naar Colombia

Meer blogs over Colombia

Beoordelingen van Colombia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.5
Stranden
9
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8