Home
Blog
Bestemmingen
De Guatapé rots in Colombia

De Guatapé rots in Colombia

op 5 maart 2014
1 minuut leestijd
De Guatapé rots in Colombia

La Piedra Del Peñol, Spaans voor 'De rots van Guatapé', is een massieve rots gelegen in de stad en gemeente Guatape, in Antioquia, in het noorden van Colombia.

La Piedra Del Peñol, Spaans voor 'De rots van Guatapé', ook wel El Peñol Stone of simpelweg La Piedra genoemd, is een massieve rots gelegen in de stad en gemeente Guatape, in Antioquia, in het noorden van Colombia. De 10 miljoen ton zware rots stijgt 200 meter boven het omliggende landschap uit, en is zichtbaar vanaf twee kilometer in de omgeving. De rots is bijna geheel glad, maar heeft aan één kant een lange scheur die van boven naar beneden loopt. In deze scheur is een trap met 649 treden gemetseld, die eruit ziet als een gigantische hechting die de rots bijelkaar houdt.

Bovenop de rots is een klein omheind gebied kraampjes voor het kopen van souvenirs en een uitkijkplatform. Hier kun je genieten van een drankje of een snack en het uitgestrekte uitzicht.

De rots ligt tussen twee steden in, Guatapé en El Peñol, en beide steden beweren dat de rots bij hun hoort. Om de zaak op te lossen besloten de bewoners van Guatapé de naam van hun stad in grote witte letters op de rots te schilderen. Het duurde echter niet lang voordat de bewoners van El Peñol dit in de gaten kregen en zich verzamelden om de beschildering te stoppen. Alleen de letters 'G' en 'U' stonden er op dat moment op, en deze zijn nog steeds zichtbaar aan de noordelijke kant van de steen.

In 1954 werd de rots voor het eerst officieel gemeten door drie klimmers die stokken in de spleet van de rots gebruikten. Later werd de trap gebouwd.

Top reizen naar Colombia

Reisorganisaties met reizen naar Colombia

Meer blogs over Colombia

Beoordelingen van Colombia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.5
Stranden
9
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8