Home
Blog
Bestemmingen
De Hemelpoort van Tianmen Shan in China

De Hemelpoort van Tianmen Shan in China

op 14 juni 2014
1 minuut leestijd
De Hemelpoort van Tianmen Shan in China

In de Chinese provincie Hunan ligt Tianmen Shan - of Heaven's Gate Mountain - die vernoemd is naar een gigantische natuurlijke boog die is uitgehold in een karststenen berg.

Deze 'Heaven's Gate', zoals de boog ook wel wordt genoemd, ligt op zo'n 8 kilometer ten zuiden van de stad Zhangjiajie. Het is te bereiken vanaf Zhangjiajie door een 7,5 kilometer lange passagiers kabelbaan te nemen, gevolgd door een 11 kilometer lange rit met de bus over een weg met 99 bochten, die 'Heaven Linking Avenue' genoemd wordt. Als je eenmaal de top van de berg hebt bereikt, is het nog eens precies 999 traptreden klimmen om onder de 130 meter hoge en 57 meter brede boog te staan.

Uniek aan Tianmen Shan is dat zijn vorming is vastgelegd door de geschiedenis. Zo zijn er documenten uit de Chinese 'Drie Koninkrijken' periode die rapporteren dat de gehele opening in 263 na Chr. is gevormd door een catastrofale gebeurtenis waarbij een enorme grot instortte. Als gevolg hiervan, werd de naam van de berg veranderd van Songliang Shan naar Tianmen Shan en is het een van de weinige natuurlijke bogen waarvan de nauwkeurige leeftijd bekend is.

Tegenwoordig is Tianmen Shan naast een toeristische bezienswaardigheid ook een populaire plek onder stuntvliegers. Dit vanwege het dichtbij gelegen vliegveld van Zhangjiajie en zijn grote opening.

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4