Home
Blog
Bestemmingen
De sinkholes van Cerro Sarisarinama (Venezuela)

De sinkholes van Cerro Sarisarinama (Venezuela)

op 17 maart 2015
1 minuut leestijd

In het uiterste zuid-westen van Venezuela, in de buurt van de grens met Brazilië, bevindt zich de berg Cerro Sarisarinama, waar een aantal gigantische sinkholes in zitten.

Cerro Sarisarinama is een tafelberg, die ook wel een tepui genoemd wordt, en is onderdeel van het Jaua-Sarisariñama National Park in de Bolívar Staat. De naam van de berg is afkomstig van een legende van de inheemse Ye'kuana indianen die zegt dat er een boze geest in de grotten in de bergen leeft.

De tepui ligt in een van de meest afgelegen gebieden van Venezuela, met de dichtstbijzijnde weg op honderden kilometers afstand. In tegenstelling tot andere tepuis, is Cerro Sarisariñama zwaar bebost met 15-25 meter hoge bomen. Dit geïsoleerde ecosysteem is de thuisbasis van tal van endemische soorten van planten en dieren.

Het meest opvallende van Cerro Sarisarinama zijn de gigantische sinkholes - viet in totaal, met de grootste, genaamd Sima Humboldt, die 352 meter breed is en 314 meter diep. Op de bodem is Sima Humboldt zelfs 502 meter breed. De andere bekende sinkhole is Sima Martel en al even zo indrukwekken met een diepte van 248 meter. Beide sinkholes zijn min of meer rond en bevinden zich slechts 700 meter van elkaar. Vanuit de lucht is het uitzicht op deze gaten geweldig.

Meer blogs over Venezuela

Beoordelingen van Venezuela

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.3
Stranden
9
Steden
8
Eten & drinken
9.3
Activiteiten
9