Home
Blog
Bestemmingen
De Great Blue Hole in Belize

De Great Blue Hole in Belize

op 29 maart 2015
1 minuut leestijd
De Great Blue Hole in Belize

Als we aan Belize denken, dan zien we gelijk beelden van de Great Blue Hole voor ons. En terecht, want deze onderwatergrot is werkelijk een plaatje en een droombestemming voor veel duikers.

De Great Blue Hole is een onderwater sinkhole voor de kust van Belize. Het ligt in het midden van het Lighthouse-rif, een klein atol voor de kust van het vasteland. Het 'grote blauwe gat' is vrijwel perfect cirkelvormig en heeft een diameter van 300 meter, en is meer dan 100 meter diep. Voor mensen die van duiken houden is dit een paradijs, maar ook voor als je alleen wilt snorkelen is een bezoek aan de Great Blue Hole de moeite meer dan waard. Onderwater zijn reusachtige stalactieten en prachtige zeedieren, waaronder haaien, tandbaarzen, pijlstaartroggen en vele Caribische vissen te zien.

De exacte diepte van de Great Blue Hole werd in 1971 door de Franse ontdekkingsreiziger Jacques-Yves Cousteau met zijn schip de Calypso opgemeten en sindsdien is dit een bekende plek geworden. De onderwater grot is ontstaan tijdens de laatste ijstijd, toen de zeespiegel nog niet zo hoog stond. Destijds was het een kalksteengrot, waarvan later het dak is ingevallen.

Een bezoek aan de Great Blue Hole mag dus zeker niet ontbreken aan je rondreis door Belize. Benieuwd naar wat Belize nog meer te bieden heeft? Lees onze 10 redenen waarom je naar Belize moet gaan.

Top reizen naar Belize

Reisorganisaties met reizen naar Belize

Meer blogs over Belize

Beoordelingen van Belize

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.3
Stranden
9
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
9