Home
Blog
Bestemmingen
10 redenen waarom je naar Belize moet gaan

10 redenen waarom je naar Belize moet gaan

op 2 oktober 2013
2 minuten leestijd
10 redenen waarom je naar Belize moet gaan

Belize, een klein eclectisch land ingeklemd tussen Mexico en Guatamala, is uitgegroeid tot één van de meest populaire ecotoerisme bestemmingen in Midden-Amerika. We geven je 10 redenen waarom je een reis naar Belize zou moeten maken!

Belize, een klein eclectisch land ingeklemd tussen Mexico en Guatamala, is uitgegroeid tot één van de meest populaire ecotoerisme bestemmingen in Midden-Amerika. Je vindt er weelderige tropische regenwouden, ongerepte stranden, oude Maya cultuur, diverse flora en fauna en het langste barrièrerif op het noordelijke halfrond.

We geven je 10 redenen waarom je een reis naar Belize zou moeten maken:

1. Belize is het enige Engels sprekende land in Midden-Amerika

De samenleving van Belize is zeer divers met vele culturen en talen (waaronder Creools en Spaans), maar Engels is de officiële taal, wat het makkelijk maakt om rond te reizen.

2. Belizaans eten is lekker en sappig

Net als de bevolking is ook het eten in Belize zeer divers, met invloeden uit verschillende etnische groepen zoals de Garifuna, Maya, Mestizo, Oost-Indische en Creoolse. Enkele topgerechten zijn: rijst met bonen, Escabeche, Tamales en Hudut.

3. Het weer in Belize is het hele jaar door warm en comfortabel

De gemiddelde temperatuur in Belize is 29 graden, dus is het vrijwel het hele jaar perfect. In de hete zomermaanden bieden de jungle en regenwouden verkoeling en in de winter is het iets koeler, maar nooit erg koud.

4. Belize beschikt over prachtige eilanden

Er zijn meer dan 200 eilanden in Belize, die bekend staan als 'cayes'. Ze zijn makkelijk te bereiken en ideaal om te gaan vissen, snorkelen of duiken. Enkele topeilanden zijn: Ambergris Caye, Caye Caulker, South Water Caye, Silk Caye, St George's Caye, Laughing Bird Caye en Tobacco Caye.

5. Belize is het epicentrum van de oude Maya wereld

Naar schatting van archeologen leefden er in de Klassieke Periode tussen 300 tot 900 na Christus meer dan een miljoen Maya's in het huidige Belize. Maya tempels als Caracol, Xunantunich, Altun Ha, Cahal Pech en Lamanai zijn slechts enkele van de spectaculaire bezienswaardigheden die je kunt ontdekken in Belize.

6. De wereldberoemde Great Blue Hole ligt in Belize

Er wordt verondersteld dat de gigantische onderwatergrot Great Blue Hole voor de kust van Belize 's werelds grootste gat is met een breedte van 1000 meter en diepte van 412 meter. Met reusachtige stalactieten en prachtige zeedieren, waaronder haaien, tandbaarzen en vele Caribische vissen, is de Great Blue Hole een droombestemming voor veel duikers. De plek werd bekend nadat de Franse ontdekkingsreiziger Jacques-Yves Cousteau er in 1971 met zijn schip Calypso de exacte diepte kwam opmeten.

7. Belize is een paradijs voor natuurliefhebbers

Voor natuurliefhebbers is Belize een waar paradijs met een aantal van de meest intrigerende en fascinerende dieren in Midden-Amerika. Zo'n 40 procent van het land staat zelfs bekend als beschermd leefgebied voor diverse soorten planten, vogels, amfibieën, reptielen en zeedieren.

8. Snorkelen in Belize is uniek

Belize beschikt over het op één na grootste koraalrif ter wereld en het turquoise en heldere Caribische water is een prachtige plek om de vele koralen en vissen al snorkelend te ontdekken.

9. Belize heeft de meest complexe grotten van Midden-Amerika

De oude Maya's gebruikten op grote schaal grotten om hun heilige rituelen en ceremonies uit te voeren en tegenwoordig is nog een groot deel van deze indrukwekkende grotten te ontdekken door heel Belize. Zoals bijvoorbeelde Chiquibul Cave, de langste grot in Midden-Amerika, die een schat aan geologisch en archeologische wonderen biedt. Enkele andere grotten die de moeite waard zijn: Actun Tunichil Muknal, Barton Creek Cave en Caves Branch en de Chiquibul Cave.

10. Belize is het enige land ter wereld met een jaguar reservaat

Het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary, opgericht in 1984, staat wereldwijd bekend als het enige beschermde reservaat voor jaguars. Behalve de jaguar leven er ook puma's, margay's jaguarundi's en ocelotten in het reservaat.

Geïnteresseerd in een rondreis naar Belize? Bekijk dan alle rondreizen naar Belize.

Top reizen naar Belize

18-daagse rondreis In het spoor van de Maya's

18-daagse rondreis In het spoor van de Maya's

18 dagen
Groepsrondreis
Maya Tempels van Tikal, Mayastad Copán, Panajachel, Chichicastenango, Lago de Atitlán, Rio Dulce, Semuc Champey, Lamanai Tempels, San Ignacio, Caye Caulker

Reisorganisaties met reizen naar Belize

Meer blogs over Belize

Beoordelingen van Belize

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.3
Stranden
9
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
9