Belize

The Blue

Rondreis Belize

Schitterende stranden, uitbundige natuur en Maya-ruïnes

Voor een avontuurlijke rondreis zit je in Belize goed! Dit is de thuisbasis van groene jungles, een prachtige kustlijn en natuurlijk de mysterieuze Maya beschaving. De oude ruïnes zijn fascinerend om te zien. Maar ga ook zeker snorkelen in het turquoise water langs één van de Caribische stranden!

In Belize zeggen ze: rondreizen is leuk, maar het moet geen werk worden. Als je hier neerstrijkt is relaxen je voornaamste bezigheid. De uitzonderlijk vriendelijke bevolking helpt je daar graag bij langs de prachtige stranden, waar altijd wel een hangmat vrij is. Mocht je toch de behoefte voelen om actief bezig te zien, dan kun je een duik nemen in de heldere zee of je rondreis in Belize voortzetten in het binnenland, waar je  veel bezienswaardigheden vindt.

Als je geïnteresseerd bent in de Maya-cultuur zit je goed in Belize, want rond Altun Ha en Lamanai vind je fraaie ruïnes uit de tijd dat dit volk de scepter zwaaide in het land. Ook zijn er diverse natuurparken waar je van de mooie flora en fauna kunt genieten. Wil je alles zien? Boek dan een groepsrondreis of individuele rondreis!

Hoofdstad:
Belmopan
Inwoners:
279.457
Oppervlakte:
22.966 km2
Beste reistijd:
februari t/m april
Tijdsverschil:
7 uur vroeger
Vliegtijd:
11:50uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
9/10
Strand
9/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
9/10

Video's van Belize

Reisorganisaties met reizen naar Belize

Reizen naar Belize

Groepsreis Maya route; Tempels in het oerwoud

Groepsreis Maya route; Tempels in het oerwoud

Deze Mexico en Guatemala groepsreis is een grote afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. De tientallen vulkanen maken het berggebied van Guatemala spectaculair, maar ook de laaglandjungle, mangrovebossen en schilderachtige stranden van Belize en Mexico zijn een lust voor het oog. De Maya's hebben tal van cultuurschatten achtergelaten in de bergen en jungles van Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Prachtig is de diverse bevolking: de latino's in hun elegante koloniale stadjes, de kleurrijke Maya’s met hun drukke markten en langs de kust de ontspannen creolen. Tijdens deze rondreis Mayaroute zie je de mooiste piramides en tempels. Daarnaast maak je uitgebreid kennis met de huidige bewoners van deze regio. Een Mayaroute rondreis om nooit te vergeten!
Shoestring
vanaf
€ 2.549
Groepsrondreis Trans-Midden-Amerika

Groepsrondreis Trans-Midden-Amerika

Tijdens deze rondreis door Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Belize en Guatemala beleef je de geheel eigen sfeer van zes landen in Midden-Amerika. Costa Rica is met zijn tropische regenwouden en onvoorstelbare variëteit aan dieren de tuin van Midden-Amerika. Nicaragua biedt prachtige meren en sfeervolle plaatsen en El Salvador biedt sfeervolle koloniale steden en vulkanen. In Guatemala en Honduras ligt de oorsprong van de Maya-cultuur, met indrukwekkende ruïnes en authentieke indianendorpen en in Belize tref je een bijzonder relaxte sfeer, mooie stranden en geweldige snorkelmogelijkheden.
Sawadee
vanaf
€ 3.299
Groepsrondreis Mexico, Guatemala en Honduras

Groepsrondreis Mexico, Guatemala en Honduras

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Mexico, Guatemala en Honduras bezoek je allerlei beroemde opgravingen en ga je op zoek naar diep in de jungle verscholen ruïnes. Je maakt kennis met afstammelingen van de Maya's, die op kleurrijke markten hun waren verkopen en bezoekt leuke dorpjes met sfeervolle pleinen en lekkere eetkraampjes. In Mahahual, Bacalar en Playa del Carmen kun je tenslotte heerlijk ontspannen en mooi snorkelen. Een reis door het voormalige rijk van de Maya's is even fascinerend als afwisselend.
Sawadee
vanaf
€ 2.549