Home
Blog
Bestemmingen
Onondekt Thailand: de Surin eilanden

Onondekt Thailand: de Surin eilanden

op 1 mei 2014
1 minuut leestijd
Onondekt Thailand: de Surin eilanden

Thailand beschikt over enkele van de mooiste bounty eilanden van de wereld, maar deze kunnen behoorlijk druk zijn in het hoogseizoen. De afgelegen Surin eilanden bieden een rustig (en minsten zo mooi) alternatief!

Eilanden als Koh Phi Phi of Phuket kunnen, vooral in het hoogseizoen, enorm druk zijn. Voor wie liever in een stukje onondekt Thailand wil genieten van rust, zijn de Surin eilanden een aanrader.

Deze archipel in de Andamanse Zee bestaat uit vijf eilanden die deel uitmaken van het Thaise Mu Koh Surin National Park. De eilanden Koh Surin Nuea en Koh Surin Tai zijn de grootste van de vijf, met Koh Khai, Koh Kland en Koh Ri als drie satelliet eilanden.

In 1981 werd de eilandengroep uitgeroepen tot nationaal park, om het te beschermen tegen schadelijke ontwikkelingen. Deze afgelegen eilanden zijn alleen per boot bereikbaar en liggen zo'n 50 kilometer uit de zuidwestelijke kust van Thailand. Zo'n 80 procent van het nationale park ligt onder water, waardoor de Surin eilanden een populaire plek is om te gaan duiken of snorkelen.

Verder vind je er ondiepe baaien, ongerepte stranden en jungles met weelderig groen en zeldzame wilde dieren. Afgelegen, mooie witte stranden... wie wil dat nou niet?

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8