Home
Blog
Bestemmingen
De Seychellen eilanden: Welkom in het paradijs!

De Seychellen eilanden: Welkom in het paradijs!

1 minuut leestijd
De Seychellen eilanden: Welkom in het paradijs!

Move over de Malediven, hier zijn de Seychellen: een groep paradijselijke eilanden voor de kust van Oost-Afrika.

Van de Malediven heeft iedereen vast wel eens gehoord: dat is een prachtige eilandengroep in de Indische Oceaan. Maar ken je ook de Seychellen? Deze eilanden zijn minstens zo mooi (en liggen niet eens zo heel ver van de Malediven vandaan).

Meer dan duizend onbewoonde eilandjes

De Seychellen is een eilandengroep van totaal circa 1.500 eilanden. Nog geen 500 eilanden daarvan zijn bewoond. Zo’n 90 procent van de bevolking van de Seychellen woont op het grootste eiland, Mahé, dat ongeveer even groot is als Texel. Kleinere eilanden zijn bijvoorbeeld Praslin – waar je veel grote resorts tegenkomt – en Bird Island. Dit laatste eiland is een heuse ‘ecobestemming’. Bird Island is één van de weinige eilanden in de Seychellen die nog niet is ‘aangetast’ door massatoerisme.

Zon, zee, strand

Vrijwel het hele jaar door is het op De Seychellen lekker weer: tegen de 30 graden Celcius. De allerbeste reistijd is van mei tot november: dan is het niet té warm en valt er de minste regen. Ideaal dus om te genieten van de prachtige witte zandstranden, de helderblauwe zee en de wuivende groene palmen en jungle. Naast zonnebaden, is ook duiken een populaire activiteit op vrijwel alle eilanden van de Seychellen. Met een beetje geluk zie je een reuzenschildpad!

Seychellen
Seychellen

Seychellen
Seychellen

Seychellen
Seychellen

Bounty-bestemming Seychellen
Bounty-bestemming Seychellen

Reizen naar de Seychellen — Hoe kom je er?

De Seychellen liggen voor de oostkust van Afrika, ten noorden van het eiland Madagaskar. Er gaan geen rechtstreekse vluchten naar de Seychellen vanuit Nederland. Je zult veelal een overstap moeten maken in bijvoorbeeld Kenia of Tanzania. Ben je op safari geweest in één van deze landen dan is het dus een ideale afsluiter van je vakantie om vervolgens te ontspannen op één van de vele bounty-stranden op de Seychellen!

Meer blogs