Home
Blog
Bestemmingen
Aruba: zonovergoten paradijs

Aruba: zonovergoten paradijs

op 23 november 2013
1 minuut leestijd
Aruba: zonovergoten paradijs

Onlangs nog brachten onze Koning Willem-Alexander en Máxima een bezoek aan Aruba, dat met een tropisch klimaat en middagtemperaturen rond de 30 graden een waar zonparadijs is.

Onlangs nog brachten onze Koning Willem-Alexander en Máxima een bezoek aan Aruba. Samen met Curaçao en Sint Maarten valt Aruba binnen het Koninkrijk der Nederlanden, waarbinnen Sint Eustatius, Saba en Bonaire functioneren als bijzondere gemeenten van Nederland.

Het eiland ligt zo'n 23 kilometer ten noorden van Venezuela en is met een oppervlakte van 180 km² ongeveer even groot als het Nederlandse waddeneiland Texel. Aruba is vrij droog en heeft weinig weelderige tropische vegetatie. Er leven op het eiland zo'n 110.000 inwoners.

Met een tropisch klimaat en middagtemperaturen rond de 30 graden is Aruba een waar zonparadijs. Je kunt hier het hele jaar door genieten op het strand, duiken en snorkelen. Maar daarnaast biedt Aruba ook  fraaie flora en fauna in een rotsachtig landschap. Ga hiervoor bijvoorbeeld naar het Nationaal Park Arikok, dat een aanzienlijk deel van het eiland beslaat. Je kunt hier met de auto komen, maar een terreinwagen is wel aan te bevelen. Een andere bezienswaardigheid op Aruba is het ‘Natuurlijke Zwembad’, een door rotsen afgeschermd geïsoleerd stukje oceaan.

Eén dit is zeker: bij een rondreis door de Antillen mag je Aruba zeker niet overslaan!

Meer blogs over Aruba

Beoordelingen van Aruba

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
7.5
Stranden
9.2
Steden
7.1
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.3