Home
Blog
Bestemmingen
5 eilanden om te bezoeken in Saint Vincent en de Grenadines

5 eilanden om te bezoeken in Saint Vincent en de Grenadines

op 5 augustus 2015
1 minuut leestijd
5 eilanden om te bezoeken in Saint Vincent en de Grenadines

Curaçao, Aruba of Sint Maarten zijn eilanden in de Caraïben die we allemaal wel kennen of wel eens bezocht hebben. Meer verborgen en onontdekte eilanden vind je echter in Saint Vincent en de Grenadines, en we hebben de 5 niet-te-missen eilanden voor je op een rij gezet.

Saint Vincent en de Grenadines is een onafhankelijk land in de Caribische Zee ten noorden van Grenada. Het bestaat uit het 20 kilometer lange Saint Vincent en de kleinere eilanden van de Grenadines. De in totaal 32 eilanden van Saint Vincent en de Grenadines zijn nog onderontwikkeld, bezaaid met witte zandstranden en ideaal om te duiken of zeilen.

St. Vincent en de Grenadines ligt ten noorden van Trinidad en Tobago en is bereikbaar met een korte vlucht vanaf Barbados, Grenada en tal van andere populaire Caribische bestemmingen. De temperaturen zijn er vrijwel het hele jaar perfect, maar de periode van december tot april geldt als hoofdseizoen. De meeste eilanden zijn niet groot in omvang, maar het zijn er wel veel. Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we vijf eilanden voor je die je niet mag missen.

1. Mustique

Wil je als een royalty op vakantie? Ga dan naar Mustique, waar mensen als Prins William en Kate, Mick Jagger en Tommy Hilfiger hun vakantie vieren. Huur er een villa in je poging om beroemdheden te ontmoeten, bezoek de beroemde Basil Bar en boek er een verblijf in het iconische Cutton House.

2. Bequia

Port Elizabeth is de meest populaire badplaats op het eiland Bequia met prachtig gekleurde huizen. Princess Margaret beach is hier een rustig stukje paradijs en ideaal voor snorkelliefhebbers. Ga op Bequia uit eten bij Frangipani en probeer er een verblijf in het ultra luxe Spring House te regelen.

3. Canouan

Er is veel voor nodig om de thuisbasis te zijn van "het meest ongerepte strand in het Caribisch gebied", maar als je Canouan bezoekt zul je zien waarom dit eiland deze titel met eer kan dragen. Ga, als je niet aan het loungen bent in je hotel of een van de twee resorts op het eiland, een potje golf spelen op de Caribische Zee, of ga duiken en ontdek er de Engelse kerk die als sinds de 17e eeuw op dit eiland staat.

4. Mayreau

Wil je echte privacy, ga dan naar Mayreau. Dit eiland is alleen toegankelijk per boot en is het kleinste bewoonde eiland van de Grenadines. Huur er voor de lol een jacht om rond te varen in de Saltwhistle Bay, of geniet gewoon van de zon op het strand met een cocktail in je hand.

5. Petit St. Vincent

Als je echt geld te veel hebt, verblijf dan op Petit St. Vincent, een luxe eiland resort dat helemaal voor jezelf is voor slechts $15.000 per nacht. Als dat niet al een goede deal klint (het eiland heeft zelfs geen Wi-Fi!), zijn er nog genoeg andere accommodaties om uit te kiezen, zodat je hier kunt gaan snorkelen rond de riffen van het eiland.

Meer blogs