Home
Blog
Algemeen
Het meest witte zandstrand ter wereld: Hyams Beach (Australië)

Het meest witte zandstrand ter wereld: Hyams Beach (Australië)

op 16 januari 2015
1 minuut leestijd
Het meest witte zandstrand ter wereld: Hyams Beach (Australië)

De oostkust van Australië staat bekend om het Great Barrier Reef en de goede surfmogelijkheden, maar het heeft ook schitterende stranden. Wat te denken van Hyams Beach,  het meest witte zandstrand ter wereld.

We kennen de hagelwitte stranden van de Whitsundays eilanden, maar op Hyams Beach is het zand zo mogelijk nog witter. Het staat zelfs in het Guinness Book of Records vermeld voor het hebben van het witste zand ter wereld. Hyams Beach ligt in de Jervis Bay, zo'n 180 kilometer onder Sydney in de staat New South Wales. Het wordt begrensd door 2 stranden, Chinaman's Beach in het noorden en Seaman's Beach (soms aangeduid als "Sailors Beach") in het zuiden.

Behalve dat het een schitterend mooi wit zandstrand is, is Hyams Beach ook centraal gelegen in de Jervis Bay, met al zijn aanbod. Activiteiten die je hier kunt doen zijn bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een Marine Park of wandelingen maken langs kliffen en inheemse bossen. Het kristalheldere water van Hyams Beach is ook ideaal om te gaan snorkelen, duiken, zeilen of surfen.

Maak je een rondreis door Australië en reis je bijvoorbeeld van Sydney naar Melbourne, maak hier dan zeker een tussenstop. Deze foto's laten zien waarom:

Top reizen naar Australië

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

24 dagen
Groepsrondreis
Uluru-Kata Tjuta National Park, Kangaroo Island, Blue Mountains National Park, Phillip Island, Port Arthur, Cradle Mountain-Lake St Clair National Park, Freycinet National Park, Wineglass Bay, Hobart, Adelaide, Kangaroo Valley

Reisorganisaties met reizen naar Australië

Meer blogs over Australië

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9