Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste plekken langs de Oostkust van Australië

De 10 mooiste plekken langs de Oostkust van Australië

3 minuten leestijd
De 10 mooiste plekken langs de Oostkust van Australië

Australië is gigantisch groot, wat het land in één keer helemaal bezoeken praktisch onmogelijk maakt. Veel hotspots vind je echter langs de Oostkust van het land. Wij raden je deze kant van het land dan ook zeker aan.

Het is bijna lastig kiezen, zo veel moois is er te zien langs de Oostkust van Australië. Van grote steden tot laidback dorpjes en eilandjes met hagelwitte stranden. Dit zijn volgens ons de tien mooiste plekken langs de Oostkust van Australië.

1. Whitsunday Islands

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Australië rood en droog? Think again! De stranden van de Whitsunday eilanden zijn volgens kenners namelijk de mooiste ter wereld. Met wit zand, kraakhelder water en bijna altijd mooi weer zeggen wij: welkom in het paradijs! De leukste manier om deze eilandengroep te bekijken is vanaf het water met een (meerdaagse) zeiltocht.

2. Sydney

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Sydney is een echte wereldstad die je niet mag overslaan tijdens een reis langs de Oostkust. Breng een bezoek aan het beroemde Opera House, steek de Sydney Harbour Bridge over en ga zwemmen bij Bondi Beach. Of pak de ferry voor een leuk tochtje over het water naar bijvoorbeeld Manly Beach. En als je meer tijd hebt kun je met de trein naar de Blue Mountain.

3. Great Barrier Reef

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Benieuwd wat er onder water te zien is in Australië? Breng dan een bezoekje aan het Great Barrier Reef. Dit is het grootste koraalrif ter wereld en is meer dan 2.500 kilometer lang! Er zijn meerdere plekken langs de Oostkust waar je op een boot kan stappen voor een duik- of snorkeltocht naar dit rif. Dit wonder op aarde wil je echt eens met je eigen ogen bekijken. En de kans dat je Nemo ziet zwemmen is heel groot!

4. Fraser Island

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bij een paar dagen op een eiland denk je misschien vooral aan chillen op het strand. Maar daar heb je op Fraser Island geen tijd voor. Dit is namelijk hét eiland waar je heen moet als je wel van een beetje avontuur houdt! Het leukste is om zelf een auto te huren, lekker het eiland rond te crossen en te kamperen op de mooiste plekken. Maar je kan ook georganiseerde tours boeken die je de hoogtepunten van het eiland laten zien.

5. Cairns

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Cairns is een leuke relaxte stad in het noorden van de Oostkust. Hier zal je je reis waarschijnlijk beginnen of eindigen. Ondanks dat het strand hier niet zo spectaculair is, hangt er toch een relaxte beachvibe. Je kan hier heerlijke vis eten, flaneren over de boulevard of even bijkomen van de hitte aan het gratis zwembad. Zwemmen in zee wordt hier niet aangeraden want er zitten haaien en krokodillen...

6. Cape Tribulation

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Cape Tribulation is zo’n beetje het noordelijkste puntje van de route langs de Oostkust. Hier vind je een prachtig regenwoud. En het mooiste is dat als je aan de andere kant het regenwoud weer uitkomt, je op het strand staat! Een bezoek aan Cape Tribulation is goed te combineren met een paar dagen chillen in het kustplaatsje Port Douglas.

7. Byron Bay

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Misschien heb je een beeld van Australië van mooie stranden, surfen, relaxte mensen en mooi weer. Dat is Byron Bay! Een super relaxed kustplaatsje waar het vooral draait om chillen, surfen en genieten. En wie niet houdt van surfen, kan gaan fietsen, hiken, yoga op het strand doen of gewoon genieten van de relaxte sfeer en het leuke uitgaansleven.

8. Noosa

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Nog zo’n relaxte plaats aan de Oostkust is Noosa. Dit is echt typisch zo’n bestemming waar je nooit weer weg wil. Er is een leuk strand om te leren surfen en ook van de ervaren surfers zijn er goede spots. Bezoek ook zeker het Noosa National Park waar je prachtige hikes kan maken. Noosa is populair bij backpackers en andere vakantiegangers dus het kan hier soms best druk worden.

9. Melbourne

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Melbourne en Sydney hebben veel overeenkomsten maar ook zeker veel verschillen. Melbourne is volgens velen (nog) leuker dan Sydney! Er hangt een hippe Europese sfeer en je struikelt hier over de gezellige koffietentjes en bijzondere streetart. En met de tram vanuit het centrum sta je zo op St. Kilda, het strand van Melbourne. Hier kun je ook pinguïns spotten!

10. Great Ocean Road

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het is eigenlijk niet meer echt de oostkust maar als je toch in Melbourne bent, kun je net zo even de Great Ocean Road meepakken. Het is een prachtige route die door de kust en het binnenland gaat. Onderweg kom je het ene na het andere uitzichtpunt tegen. Als je tijd hebt kun je hier een paar dagen voor uittrekken om zo ook te genieten van de mooie stranden. Maar als je (veel) haast hebt, kun je de route ook in een dag afleggen.

Top reizen naar Australië

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

24 dagen
Groepsrondreis
Uluru-Kata Tjuta National Park, Kangaroo Island, Blue Mountains National Park, Phillip Island, Port Arthur, Cradle Mountain-Lake St Clair National Park, Freycinet National Park, Wineglass Bay, Hobart, Adelaide, Kangaroo Valley

Reisorganisaties met reizen naar Australië

Meer blogs over Australië

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9