Home
Blog
Algemeen
Sydney Opera House viert 40ste verjaardag

Sydney Opera House viert 40ste verjaardag

op 21 oktober 2013
1 minuut leestijd
Sydney Opera House viert 40ste verjaardag

Het Sydney Opera House vierde afgelopen zondag haar 40ste met een vloot aan surf beachguards, Aboriginal dansers en een gigantische cupcake.

Het Sydney Opera House vierde afgelopen zondag haar 40ste met een vloot aan surf beachguards, Aboriginal dansers en een gigantische cupcake. Het gebouw werd in 1973 geopend door koningin Elizabeth II, 14 jaar nadat ze met de bouw begonnen waren. Nu, 40 jaar later, stonden meer dan 16.000 mensen op de traptreden van het gebouw om deze verjaardag te vieren.

Voor het ontwerp van het gebouw werd in 1955 een internationale architectuurwedstrijd uitgeschreven, die werd gewonnen door de Deense architect Jørn Utzon. Drie generaties van zijn familie waren afgelopen zondag als eregasten aanwezig bij de feestelijkheden. Zij hadden nooit verwacht dat het gebouw zo'n icoon voor Australië zou worden.

Het Sydney Opera House werd in juni 2007 toegevoeg aan de werelderfgoedlijst van de UNESCO als 'een van de onbetwistbare meesterwerken van menselijke creativiteit'. Utzon zou het ontwerp in 1 keer zonder meetlat of rekenmachine vanuit de hand hebben getekend. Zijn voorliefde voor de zeilsport zouden gesymboliseerd zijn door de daken van het gebouw, die niet alleen op schelpen lijken, maar ook op de zeilen van een groot zeilschip.

Top reizen naar Sydney

Reisorganisaties met reizen naar Sydney

Meer blogs over Sydney

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9