Home
Blog
Bestemmingen
Backpacken in Australië: wat kost het eigenlijk?

Backpacken in Australië: wat kost het eigenlijk?

op 22 november 2019
2 minuten leestijd
Backpacken in Australië: wat kost het eigenlijk?

Droom jij van een reis door Australië, maar ben jij bang dat je daar het geld niet voor hebt? Wij vertellen je alles over de kosten van een backpacktrip Australië.

Australië is een prachtig land. Je vindt er schitterende stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. Ook boven water is het goed toeven. Van regenwoud tot woestijn en van laidback surfdorpjes tot hippe steden. Australia’s got it all! Helaas is Australië geen goedkoop land. Je bent alleen al 1.000 euro aan een duur vliegticket kwijt om er te komen… Toch moeten de kosten je niet tegenhouden om te gaan. Wie het slim aanpakt, kan best betaalbaar reizen door Australië.

Greyhound bus

Backpacken is het antwoord. Met je rugzak door Australië reizen is de goedkoopste manier om het land te zien. Je verplaatst je van A naar B met de bekende Greyhound bus. Op deze manier kan je van te voren aangeven hoeveel stops je in je reis wilt hebben, en kan je verder reizen wanneer je wilt. Dit is tevens een leuke manier om andere backpackers te ontmoeten, want veel andere rugzaktoeristen kiezen ook voor de Greyhound. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Liften of ridesharing

Naast de bus kan je ook kiezen voor liften of ridesharing. Dit is in Australië helemaal niet gek. Let er wel op dat je hierbij natuurlijk afhankelijk bent van anderen. Je kan niet zelf bepalen wanneer je verder reist. Maar goedkoop is het wel!

Auto of camper

Je kan natuurlijk ook een eigen auto kopen, en verkopen als je uitgereisd bent. Op deze manier kan je voordelig uit zijn, maar vergeet niet dat het risico bij jou ligt. Als je auto kapot gaat, ben je verder van huis… Een auto of camper huren met meerdere reizigers kan een goed alternatief zijn.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kamperen

Los van je vliegticket en vervoer ben je in Australië flink wat geld kwijt aan accommodatie. Kamperen is de goedkoopste optie. Echter, als je met de bus reist, is het zwaar en onhandig om continu je kampeerspullen mee te sjouwen. Wanneer je een eigen auto hebt of een auto deelt met anderen, kan kamperen wel een goede optie zijn. Een camping kost vaak een paar tientjes per nacht (die je kunt delen met je mede-reizigers). Daarnaast zijn er in Australië volop gratis campings, met name buiten de gebaande paden. 

Hostels

Kies je liever voor een hostel of hotel? Dan mag je flink wat geld neertellen. Zelf een dorm met tien andere backpackers kost al snel een paar tientjes per persoon per nacht. Voor een maand rondreizen ben je dan al snel 1000 dollar aan accommodatie kwijt. Verblijven in hostels is echter wel een ervaring. Dit moet je eigenlijk een keer gedaan hebben. Hotels zijn echt prijzig. Dit is alleen weggelegd voor de meer welvarende reiziger. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Eten en drinken

Natuurlijk moet er ook nog gegeten worden. Uiteten gaan in Australië is duur. Per maaltijd ben je makkelijk 15 dollar verder, dus als je drie keer per dag buiten de deur is, gaat je geld hard. Beter doe je dus boodschappen en kook je op je camping of in je hostel. Gelukkig vind je in Australië ook barbecues op elke hoek van de straat. Zo kan je geld besparen om een lekker biertje te drinken. In de liquor store betaal je daar uiteraard minder voor dan in een bar. Daar lopen de prijzen al snel op richting de 10 dollar per drankje. 

Sightseeing

Als je in Australië bent, wil je natuurlijk ook wat doen en zien. Goed nieuws: natuur is gratis! Je kan de mooiste stranden zien, kangoeroes spotten of een hike maken in een nationaal park en het kost je geen dollar. Tourtjes zijn daarentegen best prijzig. Een snorkeltour, zeiltocht of tripje naar de Great Ocean Road lopen snel op naar 100 dollar per dag. Zoek naar combideals en boek deze trips op tijd om hoge kosten te voorkomen. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Budget

Snelle rekensom maken? Ga uit van 1000 euro voor een retourticket en 50 euro per persoon per dag aan kosten van levensonderhoud. Voor vier weken Australië moet je dus zeker 2500 euro sparen. 

Top reizen naar Kos

Reisorganisaties met reizen naar Kos

Meer blogs over Kos

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9