Home
Blog
Bestemmingen
Must-do: Kings Canyon in Australië's Red Center

Must-do: Kings Canyon in Australië's Red Center

Must-do: Kings Canyon in Australië's Red Center

Centraal-Australië betekent veel rood zand, lange afstanden, grote leegtes, woestijn en natuurlijk dé bekende grote rode rots, Uluru (Ayers Rock). Maar je vindt in dit gebied ook de indrukwekkende Kings Canyon, een absolute must-do!

Kings Canyon ligt in het Watarrka National Park in het midden van Australië, ruim 300 kilometer van Alice Springs. Het ligt dus behoorlijk afgelegen maar het is het omrijden zeker waard. De Kings Canyon wordt zelfs wel eens vergeleken met de Grand Canyon in Amerika en als je er geweest bent zul je begrijpen waarom.

Kloof

Kings Canyon is een canyon (kloof) met wanden van meer dan 300 meter hoog. Het gebied is heel rotsachtig en de rotsen bestaan uit een soort laagjes, wat er erg bijzonder uit ziet. Een deel van de kloof is nog steeds een heilige plek voor de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië.

rim walk kings canyon
rim walk kings canyon

rim walk kings canyon
rim walk kings canyon

rim walk kings canyon
rim walk kings canyon

Rim Walk

De beste manier om Kings Canyon te bekijken is met de Rim Walk. Deze wandeling is zes kilometer lang (drie uur hiken) en loopt rond de kloof. De Rim Walk begint met een steile beklimming waarna je een mooi uitzicht hebt. De rest van de wandeling is redelijk vlak en loopt soms letterlijk langs de diepe kloof! Het is verstandig om vroeg te beginnen omdat het midden op de dag erg heet is.

Combi tour

Kings Canyon is goed te bereiken met eigen vervoer maar het is ook mogelijk om een tourtje te boeken. Deze worden vaak gecombineerd met een bezoek aan het beroemde Uluru en naastgelegen Kata Tjuta (The Olga's). Zo’n tour boek je gemakkelijk in Alice Springs.

Top reizen naar Australië

Reisorganisaties met reizen naar Australië

Meer blogs over Australië

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9