Home
Blog
Bestemmingen
10x Australië's Outback: de vergeten plekken van Oz

10x Australië's Outback: de vergeten plekken van Oz

2 minuten leestijd
10x Australië's Outback: de vergeten plekken van Oz

Australië is het op vijf na grootste land ter wereld en dat terwijl er maar zo’n 24 miljoen mensen wonen. Er is dus heel veel ruimte in Australië, en heel veel plekken waar helemaal niets is en die ver van alles liggen. Dit noemen ze in Australië de ‘outback’.

De bewoonde wereld van Australië is vooral aan de kust, en dan met name de oostkust.  Alle regio’s die ver van de bewoonde wereld verwijderd liggen, is de outback. Maar liefst driekwart van Australië is outback en er is hier dus eigenlijk best nog wat te zien. Dit zijn de tien 'vergeten' plekken van Australië.

1. Kings Canyon

kinga canyon
kinga canyon

Een stuk minder bekend dan het 'naastgelegen' Uluru (Ayers Rock) maar minstens net zo mooi, is de Kings Canyon. Deze canyon (kloof) heeft wanden van meer dan 300 meter hoor en je kan er een prachtige hike maken door het indrukwekkende landschap. Kings Canyon ligt erg afgelegen, op zo’n 300 kilometer van Alice Springs, maar dan ben je wel op een van de mooiste vergeten plekken van Australië.

2. Darwin

darwin
darwin

Darwin ligt in het noorden van Australië in de staat Northern Territory (NT), het meest ongerepte deel van dit land. Het is hier tropisch warm en het is de ideale uitvalbasis van het ontdekken van de omliggende natuur. Maar ook in Darwin zelf kun je je goed vermaken, bijvoorbeeld op de gezellige (food)markt op het strand of gewoon lekker chillen en zwemmen op een veilig stukje strand en zee bij het Waterfront.

3. Litchfield NP

litchfield
litchfield

Vanuit Darwin kun je makkelijk een dagtrip maken naar Litchfield National Park. Dit natuurgebied bestaat vooral uit bossen en regenwoud maar er zijn ook een paar prachtige watervallen te vinden. Je kan hier wandelen maar tijdens de hitte van het droge seizoen kun je beter lekker gaan zwemmen in het heldere water onder de watervallen.

4. Kakadu NP

kakadu
kakadu

Kakadu National Park ligt ook ‘in de buurt’ van Darwin en is zo groot als half Nederland! In dit park zijn dus ook verschillende plekken waar je kan overnachten. Omdat dit gebied zo groot is kom je er verschillende landschappen tegen. Moeraslanden, rotsen, heuvels en ook veel water. Hier kun je helaas nergens zwemmen want krokodillen liggen overal op de loer.

5. Kimberley

kimberley
kimberley

Voor de echte vergeten outback ervaring regel je een 4x4 auto en ga je voor een roadtrip over de Gibb River Road, dwars door de Kimberley. Dit gebied is super ongerept en je komt onderweg waarschijnlijk vrijwel niemand tegen, behalve rode rotsen, watervallen, rivieren, wellicht wat Aboriginals, kangoeroes en meer!

6. Broome

broome
broome

Broome is een klein stadje in het noordwesten van Australië. Het is er warm, overal staan palmbomen, de zee is blauw en de sfeer is relaxt. Een must-do in Broome is een tocht op een kameel over het strand tijdens de zonsondergang, een onvergetelijke ervaring.

7. Karijini NP

karijini
karijini

Karijini, weer een national park. Met zoveel leegte en ruimte in de outback is er nog veel wilde ongerepte natuur te vinden. Dit gebied in Western Australia is het best bereikbaar met een 4x4 auto, je kan dan op de mooiste plekjes komen. Vooral de diepe kloven (soms wel 100 meter diep!) zijn erg indrukwekkend.

8. Exmouth

exmouth
exmouth

Exmouth ligt in het midden van de westkust, ver van alles dus. Dit plaatsje is de uitvalbasis voor een bezoek aan de bijzonder onderwaterwereld van het Ningaloo Reef, de wilde kust van het Cape Range NP en voor het ontdekken van bizar mooie strandjes aan de rest van de zogenaamde ‘coral coast’.

9. Monkey Mia

monkey mia
monkey mia

Een mini dorpje aan de kust waar de dolfijnen zo dicht langs het strand zwemmen dat je ze gewoon vanaf je strandbedje kan zien. Klinkt te mooi om waar te zijn maar dat is Monkey Mia! Je kan hier ook dolfijnen voeren tijdens het dagelijke voedermoment maar als je geluk hebt komt er net een dolfijn langs zwemmen tijdens het afkoelen in zee.

10. Esperance

esperance
esperance

Eén van de mooiste stranden ter wereld vind je in zuiden van Western Australia, zo’n 800 km van Perth. Helderblauw water, witte stranden, ongerepte natuur en weinig toeristen. Dit is echt het 'omrijden' waard! En wil je eindelijk eens een foto van een kangoeroe op een verlaten strand, dan moet je hier zijn!

Top reizen naar Outback

Reisorganisaties met reizen naar Outback

Meer blogs over Outback

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9